Lotte Beesedijk 1
1705NA
HEERHUGOWAARD
tel. 072-5715955

Zaterdag 15 april stond voor SSS VR1 een uitwedstrijd op het programma in Heerhugowaard tegen Reiger Boys VR1. Deze ploeg stond voorafgaand aan deze wedstrijd op plaats 7 met 25 punten. SSS staat op plaats 9 met 20 punten.

De thuiswedstrijd op 19 november 2022 eindigde destijds in een 1-1 gelijkspel.

Na een warming up op een veld dat gedeeld moest worden met 4 teams begon SSS aan haar wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut  waren de intenties van SSS duidelijk. Er moest en zou vandaag een goed resultaat behaald worden.

Tien minuten na het eerste fluitsignaal belandde een mooie crossbal van Joska Stokkers achter de verdediging van Reiger Boys in de voeten van Ashley van Elswijk. Van Elswijk ging de 16 meter in en op het goede moment legde ze af op de uitstekend meegelopen Lianne Bruijs. Die laatste kon gemakkelijk inschuiven en zo de op dat moment terechte 0-1 aantekenen.

Naarmate de eerste helft vorderde was het vooral een strijd van twee teams die er alles voor over hadden om te winnen. Helaas werd één foutje van SSS op het middenveld afgestraft en werd de spits van Reiger Boys in stelling gebracht. Zij omspeelde SSS keepster Angèl Verschoor en maakte de 1-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

De tweede helft was eenrichting verkeer. SSS had het overwicht, maar de kansen waren desondanks schaars. Mogelijkheden van Brigitte van Herk en Ashley van Elswijk konden helaas niet tot kansen worden gepromoveerd.

Het had er alle schijn van dat ook de return van deze wedstrijd in 1-1 zou eindigen.

In blessuretijd probeert SSS alsnog de winst binnen te slepen.  Ashley van Elswijk ontvangt aan de rechterbuitenkant de bal en met alle energie die zij nog over heeft omspeelt ze 2 tegenspeelsters en werd door de derde Reiger Boys verdedigster binnen de beruchte lijnen aan haar shirt getrokken. Scheidsrechter Rekveld kon niet anders dan naar de stip wijzen.

Celine de Jong pakte de bal zonder enige twijfel op en schoot de bal koelbloedig achter de Reiger Boys keepster.

Na 90 minuten en wat blessuretijd floot de leidsman voor de laatste keer en kon SSS weer drie dik verdiende, broodnodige punten bijschrijven. Met deze winst neemt SSS flink afstand van de dreigende plaatsen onderin en heeft het nu zelfs zicht op een plaatsje in de middenmoot.

Zaterdag speelt SSS VR1 thuis tegen Saestum VR2. Deze wedstrijd start om 12.30 uur.