3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Na het late verlies van vorige week tegen Zwaluwe moest SSS vandaag thuis tegen DFC winnen om bovenin mee te blijven doen.

Spits Mark de Bie is niet helemaal fit en begint daardoor op de bank. Vleugelverdediger Geir Sizoo is afwezig. Zijn plaats wordt ingenomen door Jaimy Hamerslag.

Nadat de wedstrijd 3 minuten onderweg is, kijkt SSS al tegen een 0-1 achterstand aan. Een aanval van DFC over de linkerkant levert een voorzet over de grond op, die eenvoudig door DFC kan worden afgerond. Zo moet SSS al snel in de wedstrijd in de achtervolging.

De volgende 42 minuten is SSS de bovenliggende partij. De aanjager voor SSS in die eerste helft is Joshua Nagelhout. Zijn individuele acties kunnen het verschil maken, maar het zit hem niet altijd mee. Eerst wordt zijn schot nog net tegen de paal getikt door de DFC sluitpost. Even later spat zijn inzet boven op de lat uiteen spat en weer iets later ziet hij zijn schot in het zijnet  belanden.

Als na zo’n 35 minuten Nick Rorijs de achterlijn haalt en ondanks zijn greep naar zijn hamstring de bal toch nog voor weet te krijgen staat een verdediger van DFC de gelijkmaker in de weg. Dit helaas de laatste actie van Nick Rorijs. Met een hamstringblessure voegt hij zich bij de goed gevulde ziekenboeg van SSS. Zijn vervanger is Mark de Bie. Zijn eerste wapenfeit is een kopbal die met een katachtige reflex van de lijn gehaald wordt door de DFC keeper. Ruststand derhalve 0-1.

Aan het begin van de 2e helft is het wederom DFC dat uiterst effectief blijkt als ze voor de eerste keer  voor het doel verschijnen en de bal via Jaimy Hamerslag ongelukkig in het doel van SSS zien verdwijnen. SSS komt hierdoor op een 0-2 achterstand.

SSS voert de druk op en DFC beperkt zich tot verdedigen en blijft loeren op de derde kans om toe te slaan. En die kans komt er. Door het niet scherp reageren van de SSS verdediging wordt de bal langs keeper Cas Abbas gekopt voor 0-3.

Als na een uur spelen de bal voor de voeten van Joshua Nagelhout komt en uithaalt van zo’n 22 meter vliegt de bal schitterend de kruising in tekent hiermee de 1-3 aan. Dit geeft SSS weer enigszins wat hoop en wie weet wat nog mogelijk is.

Het laatste kwartier brengt SSS nog 2 extra aanvallers in maar dit mag helaas niet helpen. Zo eindigt deze wedstrijd in een onnodige 1-3 nederlaag.

Volgende week dient de ploeg zich met melden in Oud-Beijerland om in de enige derby van dit seizoen weer punten bij het totaal te kunnen voegen. Oud-Beijerland daarentegen zal deze niet zomaar meegeven. Zij hebben de punten ook hard nodig om uit onderste regionen weg te geraken.