Langeweg 22
3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-612740

De derde klasse 3C Zuid 1 kent dit jaar één Hoeksche Waardse derby, de wedstrijden tussen OSV Oud-Beijerland en SSS. Vandaag de aflevering van deze 2 wedstrijden in Oud-Beijerland.

Het motto voor beide teams voorafgaand aan deze wedstrijd was duidelijk. Beide teams kunnen de 3 punten goed gebruiken. SSS om aansluiting te houden met de bovenste plaatsen. Voor OSV zou een overwinning lucht geven om wat afstand te kunnen nemen van de onderste plaatsen.

Om 14.38 uur floot scheidsrechter Van Seters om de wedstrijd in gang te brengen. Beide ploegen leveren in de eerste helft veel strijd en gaven elkaar weinig ruimte om te kunnen voetballen.

De creativiteit ontbrak bij beide ploegen om onder veel druk uit te kunnen voetballen. De voorwaartsen van SSS werden zo af en toe wel gevonden, maar konden te weinig gevaarlijk worden. Met name Stijn van der Linden kon amper worden gelanceerd waardoor er van zijn snelheid nauwelijks geprofiteerd kon worden. Tot overmaat van ramp moet diezelfde Van der Linden vlak voor tijd uitvallen met een blessure door een ongelukkige actie op de achterlijn van OSV. Hij werd vervangen door de van een blessure teruggekeerde Tim van Zetten.

Zo’n 3 minuten voor rust komt OSV plotseling op een 1-0 voorsprong. Zo vlak voor rust een domper voor de ploeg uit Klaaswaal. SSS weet dan ook wat het te doen staat in de 2e helft. De slogan “zonder strijd geen overwinning” is vast in de rust een paar keer voorbij gekomen.

De 2e helft werd op dezelfde voet voortgezet als de 1e helft. Ook nu levert (nog meer) strijd en inzet feitelijk weinig kansen op voor beide teams. Er kwamen soms enkele mogelijkheden, maar die werden vakkundig onschadelijk gemaakt door de goed acterende keepers aan beide kanten.

SSS voert de druk nog verder op, wisselt aanvallend (Daan Sibrijns, Mischa Vos en Kevin de Bie voor Stan de Bruin, Antonie Robalo Monteiro en Geir Sizoo) en komt wat vaker met de gehanteerde lange bal in de 16 meter van OSV. Eén van deze aanvallen wordt door OSV in de 85e minuut onreglementair met hand onschadelijk gemaakt in het strafschop gebied. De toegekende strafschop wordt door Mark de Bie omgezet in een doelpunt.

In de resterende minuten van deze wedstrijd had de wedstrijd nog door beide partijen beslist kunnen worden. SSS wilde meer, nam meer risico achterin, waardoor OSV middels een snelle counter alsnog de 3 punten in Oud-Beijerland had kunnen houden. SSS kwam met de gehanteerde lange bal nog een aantal keren in de 16 meter en hoopte erop de dat bal nog één keer goed zou vallen.

Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en kwam er 1-1 op het digitale wedstrijdformulier te staan.

Een uitslag waar gezien het spelbeeld beide teams mee zouden moeten kunnen leven al proefde je na de wedstrijd wel dat beide ploegen op voorhand op meer hadden gehoopt, danwel gerekend.

Na het verwerken van alle uitslagen vinden we na deze wedstrijd SSS met 14 punten terug op de 5e plaats en OSV op de 9e plaats met 8 punten. SSS speelt op 3 december nog één competitiewedstrijd voor de winsterstop, thuis tegen IFC. De aanvangstijd van 14.30 uur van deze wedstrijd kan nog worden gewijzigd indien het Nederlands elftal op zaterdag 3 december om 16.00 uur zijn wedstrijd moet spelen in de 8ste finales. Op 10 december is het voor SSS het competitievrije weekend.