Reeweg Oost 265
3312LK
DORDRECHT
tel. 078-6131654

Wedstrijd nummer 20 van deze competitie bracht SSS naar Dordrecht om te spelen tegen de plaatselijke DFC.

De thuiswedstrijd op 19 november 2022 eindigde in een 1-3 overwinning voor de Dordtenaren, die op dat moment een meer dan goede competitiestart hadden.

Scheidsrechter Beljaars floot om 14.30 uur de wedstrijd in gang. Na een wat aftastend begin kreeg SSS gedurende de eerste helft steeds meer het overwicht. DFC moest daardoor wat verder terug in de verdediging, maar wist ook met enige uitvallen de verdediging van SSS bezig te houden. In minuut 40 moet Jasper van de Velde, één van de uitblinkers bij SSS, op de lijn redding brengen. Keeper Cas Abbas bleek al gepasseerd te zijn maar de DFC inzet kon ternauwernood van de doellijn worden gered.

Drie minuten later sneed SSS goed door de verdediging van DFC maar de prima inzet van Feni Bileti belandde op de binnenkant van de paal. Toch kwam SSS op slag van rust op 0-1. Een snel uitgevoerde aanval bereikte aan de rechterkant Joshua Nagelhout, hij pakte flink wat meters en zijn voorzet bereikte Edison Warner die met een bekeken kopbal de DFC keeper wist te verschalken.

Zonder wissels aan SSS zijde begon de ploeg van Henk Dirven aan de tweede helft. Voor SSS was het zaak de boel achterin dicht te houden en waar mogelijk de voorsprong uit te breiden. In de 58e minuut schrok het SSS publiek toen DFC een goal leek te maken, maar zowel grensrechter Minnes als de scheidsrechter constateerden buitenspel. Toch was het in deze fase even oppassen voor SSS. Vijf minuten later kreeg DFC een corner. De kopbal die dit opleverde ging rakelings voorlangs het doel van SSS.

In de 67e minuut leek SSS het duel op slot te gooien. Een uitval van de Klaaswaalse ploeg kwam uit bij Feni Bileti. Hij schatte de bal door het midden goed in, zette goed door, verschalkte de laatste man van DFC en de keeper en tekende de 0-2 aan.

Toch kwam DFC nog even terug in de wedstrijd. Onnodig balverlies op het middenveld bij SSS zorgde in de 80e minuut voor een aanval van DFC. Een goede steekbal door het hart van de SSS verdediging zette de DFC aanvaller voor het doel van SSS en maakte de 1-2.

Een minuut voor het einde van de officiële speeltijd kreeg de hard werkende Nick Rorijs nog een mooie kopkans, maar zijn bal ging net over de lat van het DFC doel.

In de laatste minuut van de blessuretijd had DFC zomaar een punt over kunnen houden aan dit duel. Een megakans werd, gelukkig voor SSS, op de doellijn gered door Cas Abbas. Niet veel later klonk het eindsignaal en kwam SSS terug met 3 punten uit Dordrecht.

SSS klimt door dit resultaat op naar plaats 4 op de ranglijst en verstevigt de 2e plaats in de 2e periode.

SSS kan zich nu gaan opmaken voor de enige derby in deze afdeling tegen OSV Oud-Beijerland. Deze wedstrijd op 22 april begint aan de Jaap Kosterstraat in Klaaswaal om 15.00 uur. SSS heeft de punten nodig om aan het einde van deze competitie mee te kunnen aan het toetje voor promotie. OSV kan de punten ook nog goed gebruiken om weg te geraken uit de gevarenzone. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor spannende pot.