Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Voorafgaand aan deze wedstrijd staat SSS op de 6e plaats met uitzicht op de bovenste plaatsen. Rhoon daarentegen staat op de 11e plaats. Als Rhoon geen nacompetitie wil spelen voor lijfsbehoud in de 3e klasse, zullen zij elk punt kunnen gebruiken om uit de gevarenzone weg te blijven.

Om 14.30 uur floot scheidsrechter Rick Paszotta uit Den Bosch om de wedstrijd in gang te zetten. Van een aftastend begin was geen sprake. Direct na de aftrap trok SSS ten aanval om te zien of de wedstrijd snel kon worden beslist. Dit resulteerde al in de 2e minuut in een grote kans voor aanvoerder Dennis den Haan. Hij kwam oog in oog met keeper Bas Oster. Die laatste kon deze kans nog onschadelijk maken. Lang duurde het overigens niet voordat SSS op voorsprong kwam. In de 5e minuut zette SSS de Rhoon verdediging onder druk. Ryan Richard, die na lange tijd zijn meer dan verdienstelijke rentree maakte in de hoofdmacht, jaagde de verdediging van Rhoon op, zorgde er op die manier voor dat de bal bij Dennis den Haan terecht kwam. Na een combinatie die daarna volgde tussen Den Haan en Richard zorgde Nick Rorijs met een bekeken bal voor de 1-0. Na 10 minuten kwam SSS al op 2-0. Een prachtige solo door de technisch vaardige Antonie Robalo Monteiro op de achterlijn van Rhoon werd door hem op een presenteerblaadje gelegd voor Tim van Zetten, die deze solo bekroonde met een doelpunt. Rhoon probeerde met enkele uitvallen bij het SSS doel te komen, maar vanmiddag bleek de verdediging van SSS, onder leiding van de sterk acterende centrale verdedigers Mark de Bie en Niels Huizer niet van plan te zijn te zwichten. SSS kreeg in de eerste helft nog wel enkele kansen maar het vizier stond niet scherp genoeg om voor rust de wedstrijd al te beslissen.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld. SSS had een flink overwicht en zocht waar mogelijk naar de derde en vermoedelijk beslissende derde treffer. Een echt grote kans kreeg SSS pas in de 59e minuut toen Tim van Zetten alleen op de keeper af ging. Keeper Oster wenste niet mee te werken en pareerde deze kans. Drie minuten later werd een actie van Dennis den Haan een verdediger van Rhoon teveel en werkte Den Haan naar de grond. De leidsman kon niet anders doen dan naar de stip wijzen. Den Haan nam zelf de penalty, benutte deze, bracht de stand op 3-0 en gooide daarmee de wedstijd op slot.

De uitslag had nog groter uit kunnen vallen als een kans van Nick Rorijs, die in de 76e minuut alleen op de keeper af ging, benut had geworden. Helaas voor SSS lag de keeper in de weg. Ook invaller Micha Vos had de 4e goal op zijn schoen, maar hij kwam net een teenlengte tekort om zijn goal mee te pikken.

Door het gelijke spel van Zwaluwen tegen Oud-Beijerland (0-0) klimt SSS naar de 5e plaats. Het verschil met nummer 2 op de ranglijst Internos bedraagt 6 punten, het verschil met nummer drie Groote Lindt slechts 4 punten. Klundert blijft zich ook bovenin melden en heeft evenveel verliespunten als Groote Lindt. In de 2e periode blijft SSS op de 2e plaats staan achter IFC.

Komende zaterdag reist SSS naar Zevenbergen. Tegenstander is dan Seolto dat terug te vinden is op plaats 12 van de ranglijst. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.