Sportpolderweg 7
3205LZ
SPIJKENISSE
tel. 0181-640065

Op deze zaterdag, onder heerlijke weersomstandigheden, vertrok SSS naar Hekelingen met als doel 3 punten mee terug te nemen. De thuiswedstrijd destijds, op 15 oktober, werd met 3-1 gewonnen.

Om 14.30 uur werd het fluitsignaal gegeven door scheidsrechter van Heiningen. Na een aftastend begin van beide teams kreeg SSS gedurende het verloop van de eerste helft meer en meer het overwicht. In de 13e minuut van het eerste bedrijf kwam Joshua Nagelhout los van zijn tegenstander en probeerde zelf de kans te verzilveren. Hij verloor daarbij uit het oog dat naast hem Dennis den Haan er een stuk beter voor stond. De kans belandde op de goed uitkomende keeper De Ligt en werd zo onschadelijk gemaakt.

In de 18e minuut kreeg ook Hekelingen een goede kans, maar hun kopbal werd door de SSS verdediging in de doelmond onschadelijk gemaakt. Het was wachten tot de 37e minuut voordat SSS weer een kans kreeg om de score te openen. Nick Rorijs gebruikte zijn fysieke kracht en zette goed door in de 16 meter van Hekelingen. Zijn geplaatste kopbal belandde helaas op de lat. SSS bleef zoeken naar de voorsprong. Vijf minuten na zijn kopbal op de lat wist Nick Rorijs wel het net te vinden. Een doorbraak door de Hekelingse defensie zorgde er voor dat Rorijs één op één met keeper De Ligt kwam te staan. Rorijs rondde beheerst af en zorgde voor de 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust probeerde Hekelingen direct iets te doen aan de opgelopen achterstand. Zij kregen ook een flinke kans in minuut 47, maar de vandaag uitstekend op dreef zijnde SSS keeper Cas Abbas maakte deze onschadelijk. Drie minuten na die kans werd Dennis den Haan in stelling gebracht en wist na een lange tijd “droog” gestaan te hebben de bevrijdende 0-2 te maken. In de 56e minuut werd aan de voor SSS rechterkant van het veld een duel uitgevochten tussen een Hekelingen verdediger en Joshua Nagelhout. De uitkomst was onvriendelijk en leverde een gele kaart op voor de Hekelingen speler en een rode kaart voor Joshua Nagelhout. Een smet op deze wedstrijd, die geen recht doet aan het totaal beeld van deze wedstrijd.

Waar je verwacht dat SSS na de rode kaart in de “achteruit” moet was het 2 minuten na dit incident wederom Dennis den Haan die op zeer bekeken wijze de 0-3 aantekent. Een goede opsteker voor SSS en daarmee leek de wedstrijd beslist. Hekelingen wist in minuut 80 de 1-3 aan te tekenen. Met nog 10 minuten te gaan zou de slotfase nog wel een hectisch kunnen worden. Al snel werd aan die onzekerheid een einde gemaakt. Aanvoerder Feni Bileti werd op pad gestuurd, bediende de ingevallen Stijn van der Linden op maat en hij ramde zijn kans met zijn linker langs de Hekelingen doelman en zette de stand op 1-4. Diezelfde van der Linden kreeg nog een mooie kopkans op aangeven van Edison Warner, maar die bal verdween helaas in het zijnet. In de blessuretijd scoorde Hekelingen zijn tweede goal en bepaalde de eindstand op 2-4. Zo bleef SSS voor de 5e keer op rij ongeslagen en verzamelde in die wedstrijden 11 punten. SSS blijft door deze resultaten goed in de buurt voor de plaatsen bovenin en neemt in de 2e periode de 2e plaats in achter IFC, die de eerste periode al binnen heeft.

Tevens een opsteker voor SSS is dat verdediger Roy van Raam vanmiddag zijn rentree maakte na blessureleed van ruim 5 maanden.

Nu de competitie richting de eindfase gaat is het goed te zien dat de selectie van SSS weer op sterkte komt en de blessuregolf die de ploeg teisterde achter de rug is. Komende week komt Rhoon op bezoek. Deze ploeg staat momenteel in de gevarenzone en heeft de punten dan ook hard nodig.