Oudeweg 24 A
4926BV
LAGE ZWALUWE
tel. 0168-483540

De laatste 4 wedstrijden voor de winterstop zijn allemaal wedstrijden tegen ploegen uit de top van deze 3e klasse, te beginnen vandaag uit tegen vv Zwaluwe in Lage Zwaluwe.

SSS begint goed en neemt direct vanaf de aftrap het heft in handen. De eerste kans  komt uit een vrije trap van Edison Warner die via de keeper voor de voeten komt van SSS’ers maar niemand kan de bal in het doel krijgen.

Na een minuut of twintig in diezelfde eerste helft is het Edison Warner die rond de middencirkel de bal oppikt en aan een solo begint. Op zo’n 18 meter van het doel haalt hij uit en zet met deze mooie actie SSS op een 0-1 voorsprong.

Via de counter komt Zwaluwe er af en toe uit maar echt moeilijk maken ze het keeper Cas Abbas niet. Een schot van Joshua Nagelhout in de 35e minuut wordt nog ternauwernood over het doel getikt door de goed keepende doelman van Zwaluwe. Wederom een actie van Edison Warner aan de rechterkant van het veld die leidt tot een voorzet naar de gehele vrijstaande Joshua Nagelhout. Hij mist de bal helaas volledig waardoor de kans op verdubbeling van de score verloren gaat.

De rust wordt bereikt met een 0-1 voorsprong. Een stand die gezien het spelbeeld terecht is.

In de 2e helft komt vv Zwaluwe agressiever uit de kleedkamer en laat zien dat er niet zomaar met de punten vandoor kan worden gegaan.

Een vrije trap van Feni Bileti rond minuut 55 wordt door de keeper van Zwaluwe onder de lat vandaan getikt. Dit was feitelijk gezien nog de beste kans in de tweede helft voor SSS. Joshua Nagelhout probeerde nog met een aantal individuele acties een kans te forceren, maar had met zijn acties niet het nodige geluk dat soms nodig is om vrij voor het doel te komen.

Na een uur spelen wordt een gevaarlijke uitval onderbroken door Jasper van de Velde, die met een gele kaart nog goed weg komt. Het levert Zwaluwe de vrije trap op, op de punt van het strafschopgebied. Deze wordt in eerste instantie nog goed gepareerd door Cas Abbas, maar de bal komt voor de voeten van een Zwaluwe speler en dan staat er zomaar 1-1 op het bord. Tot op dat moment een stand waar beide ploegen tevreden mee geweest zouden zijn, gezien de ontwikkelingen op het veld.

Zwaluwe put vertrouwen uit deze gelijkmaker en ruikt dat er wat te halen valt, gezien ook de vele uitbraken die zij kunnen plaatsen. Eén van die snelle uitbraken wordt rond de middencirkel op formidabele wijze onschadelijk gemaakt door Niels Huizer, vandaag de uitblinker van SSS zijde. Hij kon echter niet voorkomen dat in de slotseconden van de blessuretijd Zwaluwe er alsnog met de winst van doorgaat.

Een goed genomen corner belandt bij de tweede paal en kan zonder door een SSS’er te worden gehinderd worden ingekopt. Een laatste opportunistische omzetting in het team van SSS mocht niet meer baten. Zo moet SSS zijn tweede nederlaag van dit seizoen slikken.

Desondanks blijft SSS op de 3e plaats in de ranglijst staan. Het ziet koploper IFC wel verder uitlopen door de winst bij DFC (3-5). Volgende week komt DFC naar Klaaswaal. Die wedstrijd zal voor beide teams bepalend zijn of er aan- of afgehaakt wordt om de bovenste plaatsen.