3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

SSS houdt tegen Zwaluwe de 3 punten in eigen huis

SSS, dat bezig is aan een sterke reeks, krijgt deze zaterdag vv Zwaluwe uit Lage Zwaluwe op bezoek. De bezoekers hebben voorafgaand aan deze wedstrijd evenveel verliespunten als SSS. Zwaluwe heeft één wedstrijd minder gespeeld en bezet plaats 6, SSS staat op plaats 5. Winst voor beide teams vandaag betekent serieus meedoen om de plaatsen die aan het einde van het seizoen recht geven op deelname aan de nacompetitie voor promotie.

Om 15.00 uur fluit scheidsrechter Safranti voor de aftrap aan de Jaap Kosterstraat. SSS mist vandaag de geschorste Nick Rorijs en de zieke Stijn van der Linden. Ryan Richard start hierdoor weer in de basis aan de rechterkant van de aanval.

De eerste helft kenmerkt zich door onrustig en slordig voetbal aan beide kanten.  SSS heeft iets meer de overhand maar creëert weinig kansen. Ook voor Zwaluwe geldt dit laatste. Toch krijgt Zwaluwe in de 38e minuut een levensgrote kans om op voorsprong te komen. De aanvaller van Zwaluwe gaat vogelvrij op SSS keeper Cas Abbas af. Abbas blijft zo lang mogelijk staan, laat de aanvaller de keus maken en dat blijkt voor SSS goed uit te pakken. De kans wordt op de SSS goalie geschoten en via een kluts verder onschadelijk gemaakt. In de resterende tijd van de eerste helft gebeurde weinig voor beide goals zodat de rest werd bereikt met 0-0.

De tweede helft een zelfde spelbeeld. SSS wilde wel, maar was niet bij machte om vandaag goed voetbal te spelen. Dan is het zaak om achterin de zaak dicht te houden en hopen op die ene kans die altijd komt. Zwaluwe werd in de 2e helft feitelijk niet meer gevaarlijk. SSS daarentegen werd nog wel een aantal keren dreigend zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Na een half uur spelen in de 2e helft werd Dennis den Haan binnen de 16 meter gevloerd. De leidsman wees resoluut naar de stip. Diezelfde Den Haan wist hier wel raad mee in zorgde voor de 1-0.

In de resterende tijd van de tweede helft sleepte de wedstrijd zich naar het einde en koesterde SSS de 1-0 voorsprong. Na het laatste fluitsignaal sloeg SSS een zucht van verlichting. Het was vandaag niet goed, maar wel 3 punten. Gezien de fase waarin de competitie zich bevindt is deze 3 punter zeer welkom. SSS blijft hierdoor voor de 8e keer op rij ongeslagen en haalt uit die reeks 18 punten. Met nog 5 wedstrijden te gaan is SSS nog volop in de race voor de nacompetitie plaatsen voor promotie. In de 2e periode blijft SSS 2e achter IFC, dat vandaag zijn kampioenschap mocht vieren na een 4-2 overwinning tegen DFC.

Op 15 april gaat de competitie verder met een uitwedstrijd in Dordrecht tegen DFC.