Olympiade 7
4873DA
ETTEN-LEUR
tel. 06-57671668

SSS reist vandaag naar Etten-Leur om de degens te kruisen met Internos, de ploeg die in de rangschikking de 3e plaats inneemt, met 4 punten meer dan SSS. Winst voor SSS zou een hele goede zaak zijn om de druk op de ploegen op plaats 2 (Groote Lindt) en 3 op te voeren. IFC, de nummer 1 is al veel te ver weg om nog te kunnen bedreigen.

De thuiswedstrijd tegen Internos leverde een 3-3 gelijkspel op, nadat SSS binnen 19 minuten tegen een 0-3 achterstand aan keek. Even leek het erop dat dat de wedstrijd van vandaag een kopie van die wedstrijd zou worden.

SSS keek vandaag binnen 4 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. In de 2e minuut werd een corner van Internos niet goed weggewerkt. Een van de blauw-gelen, Rick van Oostende wist daar wel raad mee en scoorde de 1-0. Twee minuten later wederom uit een corner, deze keer van de andere kant, door Internos gescoord. Dezelfde Rick van Oostende draaide om zijn as en legde de bal achter keeper Cas Abbas. Even leek deze wedstrijd een blauwdruk te worden van de thuiswedstrijd.

Na deze valse start was het voor SSS zaak om zich te herpakken en zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken om zo nog enige kans te maken op een goed resultaat. SSS kreeg in de eerste helft steeds meer de overhand en het was wachten op de 1-2. Kansen en mogelijkheden kwamen er genoeg, maar voor de goal ontbrak net de finesse om te scoren. Op slag van rust krijgt SSS dan een terechte strafschop als Mark de Bie onderuit wordt gehaald binnen de beruchte lijnen. Dennis den Haan verzilvert de strafschop en tekent hiermee de 1-2 aan. Een ruststand die uitzicht geeft op meer.

De tweede helft ontpopt zich voor beide teams als een slijtageslag. SSS op zoek naar de gelijkmaker, Internos probeert tegen te houden, maar loert ook op de kansen die er zeker zullen komen. Het kost SSS veel energie om de achtervolging vol te houden, maar krijgt uiteindelijk toch loon naar werken.

Mark de Bie werd na 20 minuten in de 2e helft door de Internos goalie onderuit gehaald. Scheidsrechter Pekaar kon niets anders doen dan weer naar de stip wijzen. Wederom Dennis den Haan achter de bal en maakt de 2-2. Daarvoor had Edison Warner al een levensgrote kans gehad op de gelijkmaker, maar raakte na een mooie solo via een Internos verdediger de lat.

SSS wil meer en brengt verse krachten in het veld. Antonie Robalo Monteiro en Stijn van der Linden vervangen de leeg gestreden Dennis den Haan en Edison Warner. Met man en macht wordt het doel van Internos bestookt. De grootste kans kwam nog voor de voeten van Nick Rorijs, maar hij zag zijn bal vlak voor de doellijn gekeerd. Aan de andere kant kwam Internos middels gevaarlijke counters voor het doel van SSS. Ook zij hadden de kans om de 3 punten thuis te houden, middels de grootste kans, een kopbal, maar gelukkig voor SSS ging deze bal ruim over het doel.

Zo kwam er aan dit boeiend gevecht een einde met een gelijke stand. Net als in de thuiswedstrijd blijft het gevoel achter dat er voor SSS meer in deze wedstrijd zat, maar op het laatst de wedstrijd ook verloren zou kunnen worden.

Op 4 maart gaat voor SSS de strijd in deze 3e klasse C verder met een thuiswedstrijd tegen Groote Lindt.

De benutte strafschoppen van SSS zijn hier te bekijken.

Een samenvatting van de wedstrijd is hier te bekijken, met dank aan Internos.