Schenkeltje 7 c
3295KK
'S-GRAVENDEEL
tel. 078-6731925

Toen de competitie indeling bekend werd kwam al snel de conclusie dat er op voorhand 1 wedstrijd gespeeld werd tegen een, op voorhand,  gelijkwaardige tegenstander. ’s Gravendeel is afkomstig uit de 4e klasse en wij zaten natuurlijk op onze plaats in de 3e klasse. Inmiddels zijn we 6 wedstrijden onderweg en heeft ’s Gravendeel al 7  punten en SSS staat nog op 0. ’s Gravendeel won van teams waar SSS kansloos van verloor. Hadden we het dan toch verkeerd gezien? Op punt van vertrekken blijkt dat er een drietal spelers nog niet zijn…de betreffende spelers lagen nog te slapen en waren vergeten hun wekker te zetten, één van deze spelers lag op Klaaswaal te slapen en de andere 2 in Leiden. Die ene in Klaaswaal arriveerde uiteindelijk om 10.59 in ’s Gravendeel en de andere 2 hoefden niet meer te komen. Een probleem want oorspronkelijk stonden er maar 14 man op het formulier waaronder 2 twijfelgevallen. Spoedberaad levert op dat veldspeler Kevin zich opoffert om te gaan keepen en dat trainer Rolf snel zijn spullen gaat halen om eventueel bij hoge nood zijn rentree in het 2e te maken. In de haast blijkt dat Rolf zijn lenzen is vergeten…   Ik weet niet of de tegenstander een feestje heeft gehad gisteravond of dat ze veel basisspelers misten maar in de 1e helft was SSS de bovenliggende partij. Nu was dit in voorgaande wedstrijden soms ook wel eens het geval maar als de tegenstander dan scoorde dan viel het als een kaartenhuis in elkaar. Iets binnen het half uur wordt er een overtreding gemaakt en volgens SSS was deze binnen de beruchte lijnen en volgens de tegenstander net er buiten. De beslissing ligt in de handen van de vrouwelijke scheidsrechter en zij besluit tot een vrije trap op de lijn van het strafschopgebied. Nu heb ik altijd begrepen dat een overtreding op de lijn ook moet leiden tot een strafschop. Hevige protesten van SSS maar die moeten toch weten dat scheidsrechters nooit terugkomen op hun beslissing. Ryan neemt de vrije trap en legt de bal breed op Jimi en die schiet beheerst de 0-1 tegen de touwen. Een paar minuten later is het Ryan die de bal in het doel krult en de stand op 0-2 brengt. De Klaaswaalse toeschouwers knijpen elkaar in de armen om te checken of men niet droomt (het nieuws komt ook in Klaaswaal terecht en ook daar kunnen weinige het geloven). Keeper Kevin beleeft uiteindelijk een rustige 1e helft en zo wordt de rust bereikt met een 0-2 voorsprong. In de rust zien we een luxe aan de zijde van ’s Gravendeel die SSS 2 dit seizoen nog niet heeft gehad namelijk dat er 5 wissels zich warmlopen en aan SSS zijde loopt Rolf moederziel alleen zijn warming up te doen want één van de twijfelgevallen  kan niet verder (van je familie moet je het hebben). De injectie aan ’s Gravendeelse kant werpt zijn vruchten af want SSS komt niet meer van eigen helft af. Maar het zit SSS mee vandaag als een bal voor open doel op de paal terecht komt en vervolgens op de parkeerplaats geschoten wordt en Kevin tikt nog net een vrije trap over. Een diepe bal van Kevin op Ryan en die stuurt zijn tegenstander het bos in en lobt de bal over de uitkomende keeper voor de 0-3. Bijna direct gevolgd door de 1-3 van ’s Gravendeel. Met nog een half uur op de klok gaat het nog spannend worden. Rolf staat achterin, ook zonder lenzen,  zijn mannetje en is misschien net de man die de jongens op dit moment in het veld nodig hebben. SSS staat onder druk en moet zich beperken tot counters maar als in de laatste minuten ’s Gravendeel met 10 man verder moet zijn de eerste 3 punten binnen. David Los (O23) bedankt voor het meedoen.