Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vanavond spelen we weer een doordeweekse oefenwedstrijd. Na afmelding van RVVH was een vervanger snel gevonden. De JO17 van GOZ wilde wel een keer tegen ons spelen. Zo troffen we voor de tweede keer een JO17-team. In de voorbereiding ging ons dit tegen Zinkwegse Boys in ieder geval goed af. Na een stroef begin kwamen we toen los in de tweede helft en werd het maar liefst 9-0. Het niveau tussen deze tegenstanders leek op papier toch niet zo veel te verschillen. Dat bleek in de praktijk toch iets anders te liggen. Niek en Timo ontbreken vanavond vanwege blessures en Daley was aanwezig bij de galavoorstelling in de Arena. Daardoor zijn Luke en Kasper weer van de partij. Als alle lichtmasten met enige vertraging zijn aangegaan, kan er om half 8 worden afgetrapt op ons derde veld.

Er lijkt weinig aan de hand als we al na drie minuten op voorsprong komen. Een mooie combinatie tussen Jeevan en Milo wordt door laatstgenoemde met links in het uiterste hoekje geschoven (1-0). Twee minuten later tonen de bezoekers al meteen aan waar hun kwaliteiten liggen. Slordig balverlies zorgt ervoor dat met één dieptepass een snelle aanvaller zomaar op Kris afstormt en beheerst binnenschiet: 1-1. Zo is het alweer gelijk. We zijn niet van slag en spelen eigenlijk gewoon prima. Net als in de eerste helft tegen Barendrecht is er veel beweging en wordt er lekker gecombineerd. In tegenstelling tot afgelopen zaterdag leidt dat nu overigens tot een stuk minder kansen. Na iets meer dan een kwartier spelen komen we wel weer op voorsprong. De GOZ-keeper heeft moeite met een hard schot waardoor Sem L de bal alleen nog maar over de lijn hoeft te tikken (2-1). Ook daarna gaat de bal weer lekker rond en is het wachten op meer doelpunten. Die vallen echter niet, waarna GOZ met de rust in zicht opnieuw aantoont levensgevaarlijk te zijn. Ook nu gaat er balverlies aan vooraf, staan we even verkeerd, en is één pass voldoende om een aanvaller voor Kris te laten opduiken. Ook in de afwerking zijn de gasten uit Mijnsheerenland ontzettend scherp en zowel in de 35e als in de 39e minuut weten ze op deze manier te scoren. We gaan rusten met een 2-3 achterstand.

In de kleedkamer is er vooral verbijstering hoe we achter kunnen staan met misschien wel 80% balbezit. GOZ doet het gewoon ontzettend slim, weet dat ze het voetballend niet gaan redden en maakt optimaal gebruik van hun kwaliteiten. Wij geven ze daar echter wel aanleiding toe door de bal te verliezen op plekken waar dit niet kan. DIe momenten moeten eruit. In de tweede helft lijkt de angst voor balverlies er echter dusdanig ingeslopen dat het goede voetbal er nu ook helemaal uit is. We gaan meer en meer mee in het spel van GOZ waardoor we veel duels zien en dat is fysiek gezien nou niet bepaald in ons voordeel. Toch komen we wel weer op gelijke hoogte. Sem L bereikt Seb op links en die schiet de bal knap binnen (3-3). We kunnen er helaas maar kort van genieten want een minuut later ligt de bal er alweer aan de andere kant in. Nota bene uit een ingooi kan een speler de bal zo over Kris heen schieten. We kunnen weer in de achtervolging (3-4). Het lukt ons niet meer om voetballend het verschil te maken en het begint er steeds meer op te lijken dat we met een nederlaag van het veld gaan stappen. Richting het einde nemen we steeds meer risico om nog tot de gelijkmaker te komen. Het zorgt voor aardig wat ruimte voor GOZ, dat met een schot op de paal en een redding van Kris twee keer dicht bij de beslissing was. Met nog een minuut te spelen is het Seb die de keeper passeert, maar daardoor wel in een haast onmogelijke hoek terecht komt. Met rechts weet hij de bal op wonderbaarlijke wijze alsnog in het doel te krijgen en zo ontsnappen we toch nog aan een nederlaag. Het eindigt in 4-4. We speelden vandaag tegen een tegenstander die zich goed op ons had voorbereid en daarmee werd het voor ons ook een nuttige oefenwedstrijd waar we weer van leren. Met de 4-4 eindstand kwam er ook een eind aan een record van meer dan twee jaar en bijna 50 wedstrijden, waarin we nooit meer dan drie tegentreffers kregen. Dat kunnen maar weinig teams zeggen.