Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vanavond het tweede en laatste oefenduel voordat we aan de nieuwe competitie beginnen. Tegenstander in deze oefenwedstrijd is Drechtstreek JO16-1 uit Papendrecht, dat uitkomt in de Hoofdklasse. Kris, Daley, Bart en Si Wei komen vanavond weer in actie, waarmee het aantal afwezigen weer wat afneemt. Alleen Jeevan en Timo moeten nog wat langer toekijken. Daar kwam kort voor de wedstrijd helaas ook nog Luuk bij die niet fit genoeg bleek om minuten te maken. Door het aansluiten van Luke en Kasper houden we gelukkig wel gewoon nog genoeg wisselmogelijkheden over.

Net als bij ons zaterdag mist tegenstander Drechtstreek vanavond zes spelers, al is dat met een selectie van 18 man nog redelijk op te vangen. We beginnen voor de verandering eens goed aan de wedstrijd, zitten er lekker kort op en laten de bal best aardig rondgaan. Na zeven minuten volgt al een eerste kans als Kasper opduikt bij de tweede paal maar voorlangs schiet. Vanuit ongeveer dezelfde positie is het twee minuten later wel raak. Nu is het Niek die loskomt van de verdedigers en uitgerekend met zijn rechterbeen de bal knap in de hoek schiet (1-0). Een verdiende voorsprong die al snel verdubbeld lijkt te worden. Een schot van Niek wordt door de keeper gestopt, waarna Seb uit de re-bound nog een goede kans krijgt. Helaas raakt hij de bal verkeerd en levert dit geen gevaar op. Vrij onverwacht komt Drechtstreek dan op gelijke hoogte. We verwerken de bal niet goed en dan kan een aanvaller ineens op ons doel af en wordt de bal langs Kris geschoven (1-1). We pakken daarna de draad weer op en de grootste kansen zijn wederom voor ons. Niek blijft een plaag voor de Papendrechtse verdediging, maar een nieuwe voorsprong levert het vooralsnog niet op. Na een enerverende eerste helft mag iedereen even een kwartier gaan bijkomen.

De leuke eerste helft krijgt na de rust helaas geen vervolg. Drechtstreek doet er een tandje bij en we kunnen niet meer volgen. Het wordt een helft waarin we vooral achter de tegenstander aan moeten rennen. We worden meerendeels vastgezet op eigen helft. We blijven wel knokken en omdat de bezoekers het ook niet echt goed uitspelen in de eindfase, blijven grote kansen uit. Het spelbeeld wordt er daardoor niet leuker op. Het duurt tot de 74e minuut tot we voor het eerst in deze helft een kans zien die de moeite van het noteren waard is. Helaas is dat wel meteen een tegengoal. Een vrije trap vanaf de zijkant wordt voorgeslingerd en binnengekopt. Met drie vrijstaande spelers zagen we er daar toch niet heel goed uit. Erg zonde dat we juist uit een standaardsituatie een tegendoelpunt moeten incasseren. Er volgt nog een slotoffensief van een minuut of acht, waarin we toch nog twee goede mogelijkheden krijgen. Een schot van Seb gaat helaas naast en ook Raf is nog dichtbij, maar ook zijn doelpoging zou niet tot de gelijkmaker leiden. Zo verliezen we met 1-2 en dat is absoluut geen schande. In de eerste helft konden we meer dan goed meekomen. De tweede helft was het vooral overleven. Vanaf 29 oktober gaan we weer beginnen aan een nieuwe competitie, waarvan de indeling inmiddels bekend is. De tegenstand van vanavond gaan we daarin in ieder geval niet tegenkomen.