JO16-1 weer aan kop na moeizame zege - SSS Klaaswaal

Sponsors

JO16-1 weer aan kop na moeizame zege

SSS JO16-1

1 - 0

Excelsior M. JO16-2

Competitie

1e klasse (2e fase) 04

Datum

10 december 2022 12:15

Scheidsrechter

J. van Zetten

Accommodatie

Sportpark SSS
Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Nog twee wedstrijden te gaan in dit kalenderjaar, te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis JO16-2. Dat is misschien wel de meest onbekende tegenstander uit onze competitie. Ze begonnen het seizoen nog in de tweede klasse maar spelen na enkele grote zeges nu dus op ons niveau. Dat blijkt even wat anders, want na vijf wedstrijden zijn ze terug te vinden op de laatste plaats. Het is overigens niet zo dat ze wekelijks worden weggespeeld en een makkelijke middag lijkt het dan ook niet te worden. Zelf zijn we namelijk ook niet in grootse vorm. Het positiespel dat we spelen blijft prima, maar met één doelpunt in de laatste twee wedstrijden kunnen we toch onmogelijk tevreden zijn. Daar komt nog bij dat we de goals vorige week zelf ook wel erg makkelijk weggaven. Vandaag zal dat beter moeten als we bovenin mee willen blijven doen.

1e helft:
Het begin is wat rommelig, maar daarna krijgen we steeds meer controle over de wedstrijd en volgen er ook kansen. Daley stuurt Luuk diep, maar die ziet zijn schot knap gered worden door de keeper. Vijf minuten later is Luuk weer dichtbij. Het is Raf met de actie, waarna hij de bal breedlegt en deze keer staat de lat een doelpunt in de weg. Ook daarna blijven we gevaarlijk, maar maken we te vaak de verkeerde keuze waardoor een doelpoging uitblijft. De bezoekers uit Maassluis komen pas kort voor rust tot de eerste aanvallende waarschuwing. We staan even verkeerd maar gelukkig heeft de aanvaller te veel tijd nodig en kan Daley net op tijd ingrijpen. We zijn beter, maar moeten dat nog wel even in de score uitdrukken. Ruststand: 0-0.

2e helft:
Na een bezoek aan de warme kleedkamer gaan we door met deel twee. We gaan meteen verder met de jacht op de voorsprong en beginnen met een afstandsschot van Daley, dat door de keeper tot corner wordt verwerkt. Even later zijn we een stuk effectiever. Het is Raf met een voorzet richting de tweede paal, waar Milo met een schitterende volley de bal strak in de hoek knalt (1-0). Eindelijk, nu doordrukken. Excelsior Maassluis gaat wat meer risico nemen en geven daardoor steeds meer ruimte weg. We krijgen alle gelegenheid om tot meer goals te komen, maar zijn ontzettend slordig in de afronding. Na een uur spelen lukt het zelfs niet meer om voorin te komen als we de bal regelmatig al rond de middenlijn inleveren. Zo leek er niets aan de hand maar laten we ons alsnog onder druk zetten. Met nog een kwartier te gaan geven de gasten het slotoffensief nog wat meer vorm met een vrije trap op de lat. Ondertussen lopen de gemoederen soms hoog op, blijkbaar geïnspireerd door de wedstrijd van de avond ervoor. Een aantal pittige overtredingen van de bezoekers zijn daar de aanleiding voor. Vooral Milo moet het ontgelden als hij hard van achteren wordt neergehaald. Even later krijgt ook Timo een behoorlijke schop langs de zijlijn. We moeten nu wel bij de les blijven. Op voetbal lijkt het inmiddels niet meer, maar voorlopig houden we stand. Excelsior krijgt nog één enorme kans op de gelijkmaker. Het begint met een foutje van Kris, die het daarna wel zelf met een knappe redding herstelt. Na 83 minuten is daar het verlossende eindsignaal. We hebben het weer onnodig spannend gemaakt maar de punten zijn binnen. Door het verlies van Overschie en de afgelasting van VVOR staan we ineens weer bovenaan. Volgende week sluiten we de competitie af met een uitwedstrijd tegen laatstgenoemde tegenstander. Hopelijk met een betere afloop dan vorige keer.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!