Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Een week later dan gepland beginnen we aan de nieuwe competitie. Dat gaf ons meteen de gelegenheid om te kijken hoe al onze tegenstanders het er in hun eerste wedstrijd vanaf brachten. In het geval van de tegenstander van vandaag ging dat niet zo best. Barendrecht JO16-3 verloor op bezoek bij Neptunus-Schiebroek namelijk met maar liefst 15-1. Een bizarre uitslag waarvan we hadden verwacht dat dit een foutje was bij het invullen, maar niets bleek minder waar. Hoewel de JO16-3 uiteraard van een wat minder niveau is dan grotere broer JO16-2, past die uitslag totaal niet bij hun eerste fase in de competitie. De nadruk werd deze week dan ook vooral gelegd op het niet onderschatten van deze tegenstander, want er kan zomaar een heel ander team tegenover ons staan. We spelen vandaag nog zonder Timo, die wel op de weg terug is, en helaas moest ook Si Wei geblesseerd afhaken. De rest is er, de één wat fitter dan de ander, gelukkig wel weer gewoon bij.

Dat er absoluut geen reden is tot gemakzucht blijkt al na vier minuten. Ineens duikt daar een aanvaller op voor Kris, die gelukkig nog kan redden met zijn voet. Daarna mag Niek het aan de andere kant proberen maar ook daar komt de keeper als winnaar uit de strijd. De re-bound van Raf wordt vervolgens van de lijn gehaald. Even later wordt ook een schot van Luuk nog door de keeper gered. We zijn beter, maar het krachtsverschil is minimaal in deze fase. Een benutte strafschop van Seb na 20 minuten zou daar verandering in brengen. Na een één-tweetje van Seb en Milo komt laatstgenoemde in de sandwich tussen twee verdedigers en de scheidsrechter wijst naar de stip. Seb faalt ook deze keer niet (1-0). Vanaf dat moment gaan we een stuk beter combineren en spelen we de tegenstander regelmatig uit elkaar. Al heel snel verdubbelen we de score met één van de mooiste aanvallen van het seizoen. Seb krijgt de bal aangespeeld en speelt deze gelijk over de verdediging heen op de lopende Luuk. Die geeft de bal weer voor waar Seb bij de tweede paal simpel kan binnentikken (2-0). Zoals gezegd gaat de bal nu echt lekker rond. De kansen rijgen zich aaneen en het notitieboekje is nu al bijna volgekalkt. Sem L is twee keer dichtbij met een goed schot maar de keeper brengt redding. Na 25 minuten krijgen we opnieuw een strafschop. Sem L komt door op links en wordt vanaf de zijkant getackeld. Zowel Sem als de bal worden geraakt en de scheidsrechter vindt het voldoende voor een tweede penalty. Opnieuw Seb achter de bal en waar de keeper er bij de eerste poging nog dichtbij zat, moet hij nu toezien hoe deze de hoek in gaat (3-0). Zo gaat het ineens hard, maar helaas stopt de productie dan voorlopig. We combineren nog steeds goed maar in de laatste fase maken we vaak net de verkeerde keuze. Vooral de schoten van afstand leveren te weinig gevaar op. Na een half uur volgt er dan toch weer een grote kans als Milo de bal op Raf geeft, maar zijn stift weer net voor de lijn wordt weggewerkt. Toch valt voor de rust alsnog een vierde treffer. Een flinke schouderduw van Luuk in het strafschopgebied wordt niet als overtreding beoordeeld, waarna hij met een hard schot in de hoek de keeper het nakijken geeft. Ruststand 4-0.

De nogal uitbundige sfeer in de rust belooft weinig goeds voor de tweede helft. Barendrecht blijkt het nog niet opgegeven te hebben en dat gecombineerd met ons slappe begin zorgt al na vier minuten voor de 4-1. Nu is het Barendrecht dat een strafschop krijgt en raak schiet. De hoop op een goed resultaat bij de bezoekers is weer volledig terug. Alle registers worden nu opengetrokken, van hysterisch geschreeuw langs de kant tot een vlagger die ook maar wat doet. Het zorgt voor een vrij opgefokte sfeer binnen en buiten de lijnen wat in ieder geval niet in ons voordeel werkt. Waar we voor de rust nog kans na kans kregen, moeten we nu zelf tegenhouden. Al snel na het doelpunt gaat er al een aanvaller op Kris af om voor nog meer spanning te zorgen maar gelukkig is onze keeper wel bij de les. Zes minuten daarna lijkt de 4-2 alsnog te vallen, maar een intikker van dichtbij wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Er zijn wat herstelwerkzaamheden nodig om de controle terug te krijgen in de vorm van meer fysieke kracht. Vanaf dat moment staat het weer een stukje beter en geven we eigenlijk geen enorme kansen meer weg. Barendrecht komt alleen nog dichtbij met een schitterende vrije trap die via de paal en lat uit het doel blijft. In de slotfase zijn vanuit de omschakeling de grootste kansen weer voor ons. Een doelpunt van Niek wordt afgekeurd en Luuk is nog heel dichtbij zijn tweede als hij oog in oog komt met de keeper, maar zijn schot gaat naast. Het blijft bij 4-1. Wat hebben we het onszelf weer onnodig moelijk gemaakt. In de eerste helft door niet meer doelpunten te maken en in de tweede helft door te denken dat we het wel even rustig aan konden doen. Gelukkig bleef de marge groot genoeg. Volgende week gaat de competitie verder en gaan we op bezoek bij de verrassende koploper Overschie.