JO16-1 morst dure punten tegen Spijkenisse - SSS Klaaswaal

Sponsors

JO16-1 morst dure punten tegen Spijkenisse

SSS JO16-1

3 - 3

Spijkenisse JO16-2

Competitie

1e klasse (2e fase) 04

Datum

19 november 2022 10:00

Scheidsrechter

K. de Bie

Accommodatie

Sportpark SSS
Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vandaag spelen we alweer de derde competitiewedstrijd van de tweede fase. De voorgaande twee wedstrijden werden gewonnen. Tegen Barendrecht was dat vooral te danken aan de eerste helft, terwijl we vorige week juist weer een geweldige tweede helft speelden. Het zou toch leuk zijn als we dit vandaag een hele wedstrijd gaan zien. Tegenstander is Spijkenisse JO16-2 dat we dit seizoen al voor de tweede keer tegenkomen. Destijds, begin september, lag de temperatuur overigens wel een graad of 20 hoger. Er werd gewonnen met 4-2. Sam verving toen Kris onder de lat, die er toevallig ook nu niet bij zal is. Na een botsing vorige week moet hij het nog even rustig aandoen. Verder vielen alle twijfelgevallen gelukkig de goede kant op waardoor we alsnog over een goed gevulde bank beschikken.

1e helft:
We zijn de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden. Ook Spijkenisse creëert bijzonder weinig. Uit het niets is daar na een kwartier wel ineens de voorsprong voor de bezoekers. Een fout in de opbouw wordt afgestraft en zo kijken we tegen een achterstand aan (0-1). Nou zijn we dat inmiddels wel gewend dus voor veel paniek zorgt dat nog niet. De wedstrijd lijkt opengebroken, want meteen daarna zijn ook wij dichtbij. Helaas gaat de voorzet net aan Seb voorbij. Het is tekenend voor onze eerste helft, waarin het allemaal 'net niet' is. Veel aannames zijn niet goed, passes komen niet aan en we doen veel te weinig met de ruimte die Spijkenisse steeds weggeeft. We komen goed weg als Spijkenisse de score denkt te verdubbelen maar een vlagsignaal roet in het eten gooit. We gaan weer op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van Seb na een combinatie met Luuk en Raf komt in de bovenhoek, maar dan wel aan de zijkant van het doel. Kort voor de rust krijgen we opnieuw een enorme kans, maar ook deze keer spelen we het veel te slordig uit. We gaan weer met een achterstand rusten.

2e helft:
Wie dacht in de tweede helft een kopie te gaan zien van vorige week, komt bedrogen uit. Het spel blijft matig en slordig, alleen zijn we nu wel een stuk effectiever. Een vrije trap van Seb wordt losgelaten door de keeper en Raf is er snel bij om de 1-1 in het dak van het doel te schieten. Acht minuten later komen we op voorsprong. Daley probeert het van afstand en opnieuw ziet de keeper er niet heel goed uit. Het zal ons een zorg zijn, we staan voor (2-1). Na goed tikwerk in 'de 16' wordt het bijna ook nog 3-1. Aan het einde van deze mooie combinatie is het de weer herstelde Timo die net naast schiet. Een minuut later valt deze 3-1 alsnog. Vanaf rechts schiet Luuk de bal schitterend in de verre hoek binnen. Het is meteen zijn laatste wapenfeit nadat hij al vroeg in de wedstrijd moest invallen. Na zijn enkelblessure van woensdag was het al een klein wonder dat hij in actie kon komen. We lijken na deze 3-1 iets te snel te denken dat we er al zijn, maar daarvoor is dit nou niet bepaald de wedstrijd. Vrijwel vanaf de aftrap ligt de aansluitingstreffer er alweer in. Eerst redt Sam nog knap, maar de re-bound wordt van dichtbij binnengeschoten (3-2). Met nog tien minuten te gaan hebben we het onszelf weer ontzettend lastig gemaakt. Spijkenisse gaat 'alles of niets' spelen en dat is niet onze specialiteit. We houden voorlopig stand maar die bal kan altijd een keer goed vallen. Helaas voor ons gebeurt dat vier minuten voor het einde ook. Bij een corner wordt de bal niet goed verwerkt en valt-ie binnen: 3-3. We doen er nog alles aan om alsnog met drie punten te eindigen, maar dat zorgt ook voor de nodige risico's. De grootste kans is zelfs nog voor Spijkenisse als een aanvaller recht op Sam af gaat, maar met een knappe redding voorkomt hij dat het nog slechter afloopt. Het blijft bij 3-3 en zo verliezen we dure punten voor de bovenste plaatsen. Het was niet goed genoeg vandaag, maar ook op een slechte dag mogen we een 3-1 voorsprong natuurlijk niet meer weggeven. Volgende week zullen we weer een betere versie van onszelf moeten laten zien om dan wel met de drie punten aan de haal te gaan. We gaan dan op bezoek bij Neptunus-Schiebroek.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!