JO16-1 verslaat koploper na fantastische tweede helft

Van der Duijn van Maasdamweg 601
3045PE
ROTTERDAM
tel. 06-48956232

Vandaag gaat de competitie verder met een uitwedstrijd bij Overschie. Een tegenstander waar we ons bij het verschijnen van de indeling niet zo'n zorgen over maakten. De Rotterdammers wisten in de vorige fase namelijk geen enkel punt te behalen. In deze competitie is echter alles anders. Overschie won hun eerste twee wedstrijden van Excelsior M en Neptunus-Schiebroek en staat ineens bovenaan. Een team in vorm dus dat met veel vertrouwen zal uitkijken naar deze wedstrijd. Aan ons de taak om een einde te maken aan de goede reeks van de thuisploeg. Dat doen we vandaag zonder drie spelers. Timo zit hopelijk voor de laatste keer op de bank en ook Niek is geblesseerd. Daarnaast is Sem G er niet bij. Met wat gepuzzel konden we gelukkig Luke weer lenen waardoor we met 13 spelers konden afreizen naar Rotterdam.

We beginnen angstig en geven binnen een minuut al een vrije trap weg op een gunstige positie. De muur staat op de goede plaats maar de toon is gezet. We zijn voetballend beter maar worden op felheid afgetroefd. Net als woensdag gaat de bal veel te langzaam rond en verspelen we deze een aantal keer op knullige wijze. Ook de kracht van Overschie ligt voorin met een paar grote aanvallers. Na elf minuten volgt de eerste waarschuwing als een schot via de onderkant van de lat gelukkig weer uit het doel stuitert. Een minuut later is het alsnog raak. Vanaf de zijkant kan een aanvaller zo doorlopen tot aan het doel en raak schieten (1-0). Dat gaat echt te makkelijk. Vijf minuten daarna komen we zelfs op een 2-0 achterstand. Opnieuw verspelen we de bal, zitten we er niet kort genoeg op en kan er weer een aanvaller op Kris af. Ook deze kans laten ze niet onbenut. In het restant van de tweede helft herpakken we ons wel iets, maar het loopt vandaag totaal niet en creëren amper kansen. Het zal lastig worden om aan deze wedstrijd nog punten over te houden als we zo blijven spelen.

Het besef dat we echt hoog kunnen eindigen in deze competitie lijkt nog niet helemaal doorgedrongen. We hebben blijkbaar niet veel geleerd van afgelopen woensdag, want we maken precies dezelfde fouten. Na een wat bozere speech dan normaal gaan we na een korte pauze weer verder. Jeevan en Luke komen in deze tweede helft binnen de lijnen. De knop bij de jongens lijkt te zijn omgezet want binnen vijf minuten hebben we de stand alweer gelijk getrokken. Eerst is het een combinatie via Jeevan en Bart waarna Luuk mag afronden (2-1). Een minuut later tikt een verdediger de bal voor de voeten van Luuk weg maar daardoor kan Seb eenvoudig scoren: 2-2. Overschie lijkt met een aanvaller minder te zijn gaan spelen om de voorsprong te verdedigen, maar dat pakt dus niet heel goed uit. We lopen er in deze fase echt overheen. In een hoog tempo en met veel beweging komt het gevaar van alle kanten. Luuk legt de bal terug op Milo, maar die schiet over en Seb kan net niet profiteren van een fout van de keeper. Als Overschie dan ook nog een gele kaart krijgt, lijkt dit toch de fase waarin we het verschil moeten gaan maken. De komende tien minuten staan we dus met een speler meer op het veld. Met nog een half uur te spelen komen we verdiend op voorsprong. Milo bedient Seb en die zorgt voor de 2-3. Luuk heeft vervolgens de beslissing op zijn schoen maar schiet oog in oog met de keeper naast. Inmiddels is het weer 11 tegen 11 maar dat is van korte duur. Daley grijpt stevig in nadat de bal net te ver van hem wegstuitert. Hij raakt vooral de bal en een beetje de tegenstander, maar blijkbaar genoeg om ook een gele kaart te ontvangen. Daley is amper het veld uit of het staat alweer gelijk. De vrije trap die volgt na de zogenaamde overtreding wordt niet erg goed verdedigd en kan van dichtbij worden binnen getikt: 3-3. Zo leken we erop en erover te gaan en moeten we met een man minder nu zelfs nog uitkijken dat we niet alsnog verliezen. We komen de resterende straftijd gelukkig schadevrij door en kunnen dan nog tien minuten knallen. En dat doen we. Een afvallende corner belandt zomaar voor de voeten van Seb en via een tegenstander ligt de bal in het net. We staan weer voor (3-4). We zijn weer verreweg het betere team nu en drie minuten voor tijd lijken we de zege veilig te stellen. Een voorzet van Luuk is net te scherp voor Seb, maar bij de tweede paal kan Sem L alsnog voor de 3-5 zorgen. We sluiten de wedstrijd in stijl af als Jeevan een mooie pass geeft op Seb, de bal net voor de uitkomende keeper opzij wordt gelegd naar Luuk en die kan binnenschieten in het lege doel. Zo eindigt het in een spectaculaire 3-6 en dat had in de rust toch niemand verwacht. Het verschil tussen de twee helften kon haast niet groter zijn en dat mag niet gebeuren. Hopelijk staan we er volgende week weer vanaf de eerste minuut.