Prinsenlaan 991
3062CT
ROTTERDAM
tel. 010-4211444

Op deze laatste speeldag van het jaar stond nog een uitwedstrijd bij VVOR gepland. De weersomstandigheden leken er echter voor te zorgen dat daar een streep doorheen zou gaan. Het was wachten op de afgelasting, maar die kwam niet. En dus zaten we om kwart over acht alsnog in de auto voor de rit naar Rotterdam. Eenmaal aangekomen op de glibberige parkeerplaats konden we onze weg vervolgen naar de warme kleedkamer. Even later mochten we bij een gevoelstemperatuur van -8 aan onze warming-up beginnen op het witte kunstgrasveld. Je vraagt je op dit soort dagen toch af wie je hier een plezier mee doet. In ieder geval wel onze tegenstander, zo bleek. Die wilden deze wedstrijd hoe dan ook spelen om nog bovenaan de competitie te eindigen. Misschien moet de KNVB net als voorheen toch weer de regie nemen. Het is super dat er door het vele kunstgras vaak gespeeld kan worden, maar het moet wel leuk blijven. We zullen het ermee moeten doen. Om half 10 gaat de bal dan toch echt rollen.

Met de afwezigheid van Si Wei en Sem G zitten we, vooral achterin, niet heel ruim in de mogelijkheden. De verdedigers hebben in ieder geval genoeg te doen, want we moeten al snel achteruit. Daar zorgen we overigens wel zelf voor door de ballen soms wel erg simpel weer terug te geven. Zo blijven we onder druk staan zonder dat we echt kansen weggeven. Na bijna twintig minuten spelen bereiken we zowat voor de eerste keer de overkant van het veld. Een dieptepass valt tussen de keeper en een verdediger in, maar het is Raf die de bal uiteindelijk op kan pikken. Binnen het strafschopgebied wordt hij vervolgens op zijn hakken gelopen en de scheidsrechter legt de bal op de stip. Een buitenkansje om toch op voorsprong te komen. Uiteraard is het Seb die de penalty voor zijn rekening neemt. Al zijn zeven genomen strafschoppen in de laatste anderhalf jaar waren raak. Helaas komt er vandaag een einde aan die mooie reeks, want via de lat stuitert de bal weer terug het veld in. Tien minuten later komen we zelfs op achterstand. Opnieuw slordig balverlies, waarna we uit positie staan en de aanvaller de bal over Kris in het lege doel schiet (1-0). Dit zou tevens de ruststand zijn.

In de tweede helft ziet het er een stuk beter uit van onze kant. We zijn scherper, feller en beter in de passing. Daardoor is het nu ineens de thuisploeg die achteruit moet. Tot heel veel kansen leidt dat overigens niet. Seb krijgt nog een goede kans als Luuk de bal klaarlegt, de keeper ver uit zijn doel is, maar zijn afstandsschot net niet hoog genoeg is om de doelman te verrassen. Even later krijgt ook Niek nog een kans, maar zijn schot wordt door een verdediger tot corner verwerkt. Ondertussen loopt de tijd door en moeten we wel iets meer risico gaan nemen. Daley sluit zich aan bij de aanvallers, maar zou ook niet verder komen dan een vrije trap in de handen van de keeper. We geven in deze fase ook veel ruimte weg en dat neemt ook de nodige risico's met zich mee. Uit eigenlijk de eerste echte kans voor VVOR in deze tweede helft weten ze de wedstrijd meteen te beslissen. Een aanvaller komt oog in oog met Kris en schuift de bal in de rechterhoek (2-0). Voor de statistieken zou VVOR ook nog de 3-0 maken, als Mikis de bal net niet voor de lijn kan wegwerken. Zo verliezen we onze laatste wedstrijd en daarmee ook de koppositie. Een zwakke eerste helft werd opgevolgd door een stuk betere tweede helft, waarin de gelijkmaker zeker niet onverdiend zou zijn. De tegengoals in de slotfase geven daardoor wel een vertekend beeld. Zo veel hebben we eigenlijk niet weggegeven. Ondanks de teleurstellende nederlaag mogen we echt wel tevreden zijn met de top-3-klassering, hoewel het de laatste weken wel wat moeizamer gaat. Daar zullen we aan moeten werken. Nu is het tijd om even op te laden. Daarna kunnen we ons gaan richten op de grote competitie, die op 28 januari van start gaat en tot aan de zomerstop zal duren.