JO16-1 verslaat Charlois JO15 in oefenduel

SSS JO16-1

5 - 3

Charlois, sv JO15-1

21 januari 2023 12:15

Vandaag was de wedstrijd waar we toch wel een beetje naar uitkeken. We zouden namelijk op bezoek gaan bij RBC JO16-1 en gaan spelen in een echt stadion. Uitgerekend nu gooide een plaatselijke sneeuwbui roet in het eten en kon er niet worden gespeeld in Roosendaal. Uiteraard hopen we dit later dit seizoen nog een keer in te halen. Zo leek het er op dat er deze zaterdag geen wedstrijd zou zijn. Gelukkig waren we niet de enige wedstrijd die was afgelast en waren er genoeg tegenstanders beschikbaar. Eerst zouden we bezoek krijgen van CVC Reeuwijk, maar ook dat ging niet door en uiteindelijk was het  de JO15-1 van Charlois dat bereid was om onze kant op te komen. Met Charlois treffen we een sterke hoofdklasser en dus kunnen we aan de bak. Op Raf na is iedereen er weer bij. Ook Jayden sluit vandaag aan.

Het begin van de wedstrijd is dramatisch. We nemen zelf de aftrap maar spelen de bal vervolgens zo nonchalant rond dat een aanvaller van Charlois onderschept en met het eerste Rotterdamse balcontact meteen voor de 0-1 zorgt. Het tempo ligt hoog en dat betekent dat de handelingsnelheid ook omhoog moet. Eerst hebben we daar nog moeite mee en wordt de bal regelmatig afgepakt net voordat we een pass willen geven. Daarna pakken we dat beter op en wordt er sneller rondgespeeld. Na een kwartier spelen delen we de eerste waarschuwing uit als Luuk de bal terugtrekt en het schot van Milo door de keeper wordt gered. Drie minuten later is het alsnog raak. Niek weet uit een onmogelijke hoek alsnog voor te geven en daar staat Seb die de bal goed controleert en raak schiet (1-1). We gaan steeds beter spelen en door het hoge tempo is het een hele vermakelijke wedstrijd geworden. Milo stuurt met een schitterende steekpass Timo de diepte in en die schiet de bal vanuit de hoek binnen (2-1). We denderen door en binnen het half uur komen we op 3-1 na opnieuw een schitterende aanval. Seb steekt Luuk weg, die geeft strak voor en Niek kan van dichtbij afronden. Een minuut later zorgt een afstandschot van Milo bijna nog voor de 4-1 maar deze wordt goed gepakt door de keeper. In de slotfase laten we vervolgens wel wat steekjes vallen en krijgen de bezoekers soms te veel ruimte om iets terug te doen. Gelukkig laten ze dat na en gaan we met een mooie 3-1 voorsprong rusten.

In deel twee hebben we het een stuk lastiger. We blijven wel keihard werken en ook de ingevallen Jayden knokt voor elke bal. Hoewel Charlois in deze fase de iets betere ploeg is, zijn wij het team dat de score opent in deze tweede helft. Luuk krijgt de bal van Sem L en schiet prima binnen (4-1). Toch geeft Charlois het nog niet op en na 55 minuten komen ze weer iets dichterbij. Een afstandschot vanaf de zijkant wordt nog wel door Kris aangeraakt maar verdwijnt toch in het doel (4-2). De marge is weer twee. Ondanks dat we steeds vaker achteruit moeten krijgen we wel onze kansen. Opnieuw is het Luuk die in schietpositie komt na een pass van Daley maar deze keer gaat zijn poging over het doel heen. Helaas valt vervolgens dan ook nog de 4-3 en moeten we met nog 12 minuten op de klok uit gaan kijken dat we onze opgebouwde voorsprong niet helemaal weg gaan geven. Veel spelers zitten er doorheen maar het einde komt langzaam in zicht. In de absolute slotfase wordt een schot van Seb tot corner verwerkt. De hoekschop van Luuk wordt vervolgens knap door Daley tegen de touwen gekopt: 5-3. Het is beslist en kort daarna volgt ook het eindsignaal. Het was een hele nuttige oefenpot vandaag tegen een goed voetballende tegenstander. Volgende week gaat het weer om de punten. Dan beginnen we aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen VVOR.