JO16-1 speelt gelijk tegen RVVH in oefenduel

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vanavond voorlopig de laatste doordeweekse oefenwedstrijd. Dat betekent overigens niet dat we 's avonds geen wedstrijden meer spelen, maar vanaf eind maart starten de poulewedstrijden van de Hoeksche Waard Bokaal. De tegenstander op deze woensdagavond is een oude bekende, namelijk de JO15-1 van RVVH. Vorig seizoen kwamen we elkaar al twee keer tegen en dat liep beide keren niet zo goed af. Zowel in de competitie als op ons thuistoernooi liepen we ons stuk op deze tegenstander en verloren we nipt. Al zijn beide teams natuurlijk niet meer helemaal hetzelfde. Na een begin in de hoofdklasse is RVVH inmiddels teruggezakt naar de 1e klasse en daar staan ze voorlopig bovenaan. We hebben een grote groep vanavond, want Jayden en Luke vervangen de geblesseerden Seb en Timo, waardoor we met 15 spelers de strijd aan gaan.

1e helft:
Het doel van vanavond is vooral om ons te herstellen van de nederlaag van afgelopen zaterdag. Iets scherper starten zou dus fijn zijn. Ook nu is het helaas toch weer erg slordig. De meest simpele ballen worden ingeleverd. Het zorgt wederom voor een onrustig begin van de wedstrijd. Enig voordeel is dat RVVH daar, in tegenstelling tot Barendrecht, niet heel erg veel tegenover zet. Ook daar gaat nog wel eens wat mis. De beste kansen zijn dan ook voor ons. Jayden probeert zijn tegenstander af te schudden na een dieptepass en komt nog knap tot een schot. Deze wordt echter wel door de keeper gestopt. Even later is hij opnieuw dicht bij een doelpunt. Na een mooie aanval via Niek en Milo schiet hij de bal tegen de paal. Op wat afstandsschoten na was dat het wel zo'n beetje voor de eerste helft. Er lag op de zijkanten toch echt genoeg ruimte om tot meer kansen te komen, maar iemand vrij zien staan en de bal er ook krijgen zijn twee aparte dingen. Dat ging in deze eerste helft helaas te vaak niet goed. Wellicht weten we daar na de rust meer gebruik van te maken.

2e helft:
In deze tweede helft brengt RVVH een nieuwe spits in en misschien daarmee ook wel gelijk de beste speler van het team. Het lijkt er echter wel op dat het spel meer op hem wordt afgestemd, want ze zakken iets meer in om gebruik te kunnen maken van zijn snelheid. Opzich pakken we dat vrij goed op en kunnen we RVVH daardoor meteen vastzetten op hun eigen helft. Zo ontstaat er een heel ander soort wedstrijd dan voor de rust. We hebben wat meer de bal en nu is het vooral zoeken naar de vrije man in de drukte. Na acht minuten krijgen we een eerste kans als Luuk de bal klaarlegt voor Mikis en hij met een gedrukt schot de keeper test in de korte hoek. RVVH is nog maar weinig op onze helft te vinden, maar helaas blijken ze wel enorm effectief. We zien er toch een keer niet goed uit als de spits langs de achterlijn zomaar een aantal spelers kan passeren. Zijn voorzet hoeft vervolgens alleen nog maar te worden binnengetikt door een teamgenoot (0-1). We gaan op zoek naar de gelijkmaker en in die ijver wordt het soms wat wild in de duels. Aan beide kanten worden er wat tikken uitgedeeld maar gelukkig blijft het allemaal binnen de grenzen. Tien minuten voor het einde valt dan toch de verdiende gelijkmaker. Milo stuurt Luuk diep en die schuift de bal beheerst langs de uitkomende keeper: 1-1. In de slotfase is het pas echt éénrichtingsverkeer. We gaan vol voor de winnende treffer en RVVH snakt naar het einde. Voor hun zijn we nu in de tien extra minuten aanbeland ten opzichte van de wedstrijdduur bij de JO15 en misschien was dat toch net iets te lang. We raken in deze slotfase met Jeevan, Luuk en Niek nog drie keer de lat. De grootste kans op de overwinning was nog voor Luuk die zijn schot van dichtbij tegengehouden ziet worden door de Ridderkerkse keeper. Het eindigt in 1-1 en echt tevreden kunnen we daar toch niet mee zijn. Gezien de kansen hadden we wellicht meer verdiend maar we kunnen nog zo veel beter. Dat hebben we al vaak genoeg laten zien. Hopelijk zien we ook de geblesseerden weer snel terug, want ook dat geeft weer extra mogelijkheden. Zaterdag gaat het weer om de punten en gaan we zien of we kunnen aanhaken bij de bovenste teams. We gaan op bezoek bij Rozenburg waar om kwart voor 10 wordt afgetrapt.