Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

2023 is voorlopig het jaar van de JO16-1. We lijken de juiste formule gevonden te hebben en dat betaalt zich uit. Van de vijf wedstrijden dit kalenderjaar werden er al vier gewonnen. Daarin werd ook nog eens 23 keer gescoord. Alleen tegen VVOR konden we het veldoverwicht niet in de score uitdrukken en lieten we de bezoekers ontsnappen. Vandaag staat er wederom een mooie uitdaging op het programma. Tegenstander Alexandria'66 verloor tot dusver nog geen punten en staat bovenaan. Al zegt dat na twee wedstrijden natuurlijk nog vrij weinig. Helaas is 2023 vooralsnog ook het jaar van de blessures. Gelukkig zijn de meeste spelers inmiddels weer inzetbaar, maar voor Seb en Timo komt deze wedstrijd nog te vroeg. Daarom voegt Jayden zich na zijn eigen wedstrijd nog bij ons team om ook voorin nog iets achter de hand te hebben. Om half 1 klinkt het beginsignaal van scheidsrechter Minnes.

1e helft:
We schieten uit de startblokken en pakken meteen de controle. Met verzorgd combinatievoetbal drukken we de Rotterdammers meteen terug op eigen helft. Bijna alles gaat goed, op de beslissende pass na. Die is vaak te slordig. Daardoor weten we het vele balbezit nauwelijks om te zetten in kansen. Die enkele keer dat we er wel doorheen komen wordt het ook meteen gevaarlijk. Grootste mogelijkheden in deze eerste helft zijn voor Luuk, wiens schot wordt gered door de keeper, en Jeevan die net naast schiet. Aan de andere kant krijgen de bezoekers één kans en deze valt meteen binnen (0-1). Niet voor het eerst vergeten we onszelf te belonen voor ons goede spel. We moeten dus weer in de achtervolging.

2e helft:
Jeevan kwam kort voor de rust ongelukkig in botsing met een tegenstander, maar kan gelukkig verder. Dat geldt niet voor Daley, die na een week ziek te zijn geweest even op adem moet komen. We pakken dit centraal achterin met Si Wei en Bart goed op en gaan gewoon weer verder waar we gebleven waren. Nu zijn we gelukkig een stuk effectiever. Na vijf minuten komen we verdiend op gelijke hoogte. Raf stapt slim over een lage voorzet van Luuk heen, waardoor Sem L bij de tweede paal helemaal vrij kan afronden (1-1). We pakken nu door en al snel volgt ook de voorsprong. Luuk wordt diepgestuurd en komt oog in oog met de keeper te staan. Zijn schot wordt door de doelman gestopt, maar ketst daardoor ook af op de meegelopen verdediger. Zo hobbelt de bal alsnog richting de doellijn en lijkt deze er ook duidelijk overheen te gaan. Dat vindt de scheidsrechter ook en zelfs de Rotterdamse vlagger lijkt dit aan te geven, nadat eerst werd gedacht dat hij voor buitenspel vlagde. Misschien was dan toch de VAR te horen op zijn oortje. We staan voor en gaan op zoek naar meer doelpunten. Nu is het Raf zelf die een voorzet van Luuk binnen kan schieten maar hij raakt de bal helaas verkeerd. Binnen het uur valt de 3-1 alsnog. Een schot van Milo wordt nog wel aangeraakt door de keeper maar niet voldoende om een doelpunt te voorkomen. Alexandria'66 is het nu echt even kwijt. Toch brengen we onszelf weer in de problemen door, ook niet voor het eerst, meteen weer een treffer tegen te krijgen. Een aanvaller krijgt iets te veel ruimte en krult de bal knap in de verre hoek. De 3-2 zorgt weer voor nieuwe energie bij de uitploeg en we hebben het in de fase erna wel even moeilijk. We brengen Jayden nog binnen de lijnen om voorin wat makkelijker een bal vast te kunnen houden. Ook Daley gaat het in de slotfase nog proberen. Het brengt de rust weer enigszins terug, maar de 4-2 die zou vallen zorgt nog voor de meeste opluchting. Een corner van Milo wordt knap binnengekopt door Luuk. Alexandria lijkt het daarna toch echt op te geven en we krijgen aardig wat ruimte om de score verder op te voeren. Een dieptepass van Milo zet Luuk alleen voor de keeper. Die wordt door Luuk omspeeld en zo kan de bal simpel in het lege doel worden getikt: 5-2. De wedstrijd lijkt nu toch definitief beslist. Het slotakkoord is wederom voor Luuk die uit een vrije trap zijn hattrick compleet maakt en voor de 6-2 zorgt. Daarna moet de uitploeg de resterende minuten nog uitspelen met 10 man na een rode kaart. Jammer dat de nederlaag dan weer aan alles en iedereen ligt en de nodige ziektes langs moeten komen. Onverdiend kunnen we het toch niet noemen. We hebben weer keihard gewerkt vandaag en speelden een prima wedstrijd. Volgende week spelen we vriendschappelijk in Oud-Gastel. Een return van de wedstrijd die we thuis speelden in oktober en met 2-3 verloren. Op zaterdag 11 maart gaat de competitie dan weer verder met een thuiswedstrijd tegen Barendrecht JO16-2.