Sporthoekpad 1
2661GV
BERGSCHENHOEK
tel. 010-5225484

Vandaag staat de tweede competitiewedstrijd van de derde fase op het programma. Na de onnodige nederlaag tegen VVOR vorige week zijn we erop gebrand om nu wel de eerste punten binnen te halen. Dat zal dan moeten gebeuren in het verre Bergschenhoek. Deze keer nog een stukje verder door de afsluiting van de Heinenoordtunnel, maar door de eerdere vertrektijd zijn we allemaal op tijd aanwezig. De tegenstander heet BVCB JO16-2 en dat is eigenlijk een onbekende voor ons. Zij verloren hun eerste wedstrijd met 1-2 van Alexandria'66. Dat team kennen we ook niet, dus daar hebben we niet zo veel aan. Kijkende naar de resultaten in de eerdere competitie lijken wij wel de favoriet. Zeker als de tegenstander ook nog met de nodige personele problemen kampt. De grote clubs worden er meestal niet zwakker op als er spelers worden bijgehaald, maar vandaag speelt de plaatselijke JO16-1 om dezelfde tijd dus we hebben een meevaller. Ook wij zijn niet helemaal compleet. Timo is geblesseerd en ook Sem G moest kort voor de wedstrijd afhaken. Gelukkig hebben wij dan nog steeds genoeg wisselmogelijkheden.

Normaal moeten we even op gang komen maar deze keer hebben we een bliksemstart. Direct vanaf de aftrap is het Daley met de dieptepass, die belandt via via voor de voeten van Seb en na 14 seconden staat het al 0-1. Ook de keeper blijkt hierbij niet het sterkste punt van de thuisploeg. We gaan daarna op zoek naar meer doelpunten. Het tempo ligt niet al te hoog maar het meeste balbezit is wel voor ons. Na een kwartier wordt de score inderdaad vergroot. Het is een mooie combinatie waarbij uiteindelijk Milo de bal strak voorgeeft en Seb van dichtbij raak schiet (0-2). Het wordt vervolgens wel steeds slordiger aan onze kant, wat ervoor zorgt dat de tegenstander meer in de duels komt en regelmatig wat tikken uitdeelt. We laten ons hier iets te veel door afleiden en BVCB schuift steeds meer op richting ons doel. Toch krijgen we ook in deze fase nog wel wat goede kansen. Na een half uur komen we zelfs op 3-0. Een mooie vrije trap van Luuk verdwijnt in de kruising. Zo lijkt het een rustige ochtend te worden, maar het spelbeeld in die laatste fase verandert niet door dit doelpunt. Nu blijft het echter niet bij waarschuwingen maar straft de thuisploeg ook echt onze fouten af. Zo staat het al snel 1-3 en volgt een minuut later ook nog de 2-3. Het is weer een wedstrijd. We verliezen in dit deel ook nog Seb met een blessure. Gelukkig kan ook zijn vervanger Raf een doelpunt maken en dat bewijst hij kort voor de rust. Met een beetje geluk komt de bal bij hem terecht waardoor hij voor een iets relaxtere ruststand kan zorgen (2-4). Maar het is zeker nog niet gespeeld.

Aan het begin van de tweede helft staan we eigenlijk voor het eerst echt zelf onder druk. Tot echt grote kansen leidt dat overigens niet. De grootste kansen zijn in de counters eigenlijk voor ons. Raf schiet over na een snelle omschakeling en ook Sem L is dichtbij als zijn schot nog net uit de korte hoek wordt getikt. We lijken de controle daarna wel weer over te nemen maar geven de thuisploeg eerst nog wel een cadeautje. Een te korte terugspeelbal wordt snoeihard via de lat in het doel geschoten. Zo staat het ineens weer 3-4. Er volgen daarna nog wel wat kleine kansjes op de gelijkmaker maar eigenlijk hebben wij wel weer de controle. Toch blijft het bij deze tussenstand ontzettend oppassen. Gelukkig brengen we het verschil een kwartier voor tijd weer naar twee. Raf komt vrij aan de linkerkant, moet nog wel even een aanslag ontwijken, maar speelt de bal daarna onder de keeper door (3-5). Een minuut later lijkt de wedstrijd dan toch echt beslist. Een mooie aanval met opnieuw Raf als eindstation, die zijn derde van de wedstrijd maakt. Er zat een klein buitenspelluchtje aan, maar er wordt niet gevlagd en dus ook niet gefloten: 3-6. Wie denkt dat de spanning er dan eindelijk van af is, heeft het mis. Met nog een minuut of acht te gaan wordt een afgeketste vrije trap van dichtbij tot doelpunt verwerkt. Nu wordt er wel gevlagd, maar ook deze goal blijft gewoon staan (4-6). Het is nog steeds niet voorbij. BVCB gooit in de slotfase echter wel zijn eigen glazen in door een domme rode kaart voor commentaar en daardoor moeten ze de wedstrijd met tien spelers afmaken. Van een slotoffensief is daardoor nauwelijks nog sprake. Wij krijgen ondertussen zeeën van ruimte en helpen diverse kansen om zeep. Het blijft bij 4-6 en daarmee zijn de eerste punten binnen. Wat hebben we het onszelf ontzettend moeilijk gemaakt na een 0-3 voorsprong. Door alle tegengoals echt weg te geven bleef de tegenstander maar hoop houden op een resultaat. Gelukkig gaan de punten wel gewoon mee naar Klaaswaal. Volgende week krijgen we bezoek van Alexandria'66, dat hier dus met 1-2 won. Eerst oefenen we woensdag nog tegen SJO DBF JO17-1.