Van der Duijn van Maasdamweg 601
3045PE
ROTTERDAM
tel. 06-48956232

Na de 2-4 zege van vorige week zijn we opgeklommen van plaats 8 naar plaats 3. Zo klein zijn de verschillen momenteel. Vandaag moeten we deze positie verdedigen op bezoek bij Overschie JO16-1, want die kunnen bij een zege de derde plaats overnemen. Overschie kennen we nog uit de vorige competitie. Toen gingen we de rust in met een 2-0 achterstand en wonnen we na een comeback met 3-6. We hebben toen al kunnen zien dat het zeker geen makkelijke tegenstander is. De laatste tijd doen ze het ook niet slecht met onder andere een overwinning op Smitshoek en een gelijkspel tegen VVOR. Eens zien of wij wel weer de drie punten uit Rotterdam kunnen meenemen.

Helaas ook vandaag nog geen Seb en Timo. Si Wei kan wel weer een deel meedoen. Raf neemt opnieuw de positie van Seb over en wordt na twee minuten al gevloerd in het strafschopgebied: penalty! Luuk mag het weer doen en schiet de bal hoog achter de keeper: 0-1. Dat is lekker beginnen. Ook in de fase erna doen we het eigenlijk niet eens zo slecht. Het balletje gaat lekker rond en Overschie is eigenlijk overal te laat. Tot kansen leidt dat overigens niet. Daarna lijkt het spelbeeld langzaam te veranderen. Overschie gooit er een schepje bovenop en wij worden slordiger en verliezen te veel duels. Ook de harde wind is vandaag zeker niet in ons voordeel. De thuisploeg heeft namelijk geen enkele boodschap aan mooi positiespel en gaat bij iedere mogelijkheid meteen op zoek naar de snelle spits. Tot nu toe kreeg Overschie daar amper de kans voor, maar door ons vele balverlies lukt het daarna wel steeds vaker. Na 23 minuten volgt er een enorme kans voor de thuisploeg als de spits even aan onze aandacht ontsnapt, maar hij gelukkig één-op-één met KrIs naast schiet. Daar komen we goed weg. Dan volgt er toch wel een bepalende fase in de wedstrijd. We melden ons weer een keer aan de andere kant en Milo kan uithalen. De keeper laat de bal los en de doorlopende Raf kan van dichtbij voor de 0-2 zorgen. Volgens de grensrechter stond Raf buitenspel toen Milo schoot. Dan haalt hij inderdaad voordeel uit zijn positie en is het buitenspel. De redding van de keeper staat daar los van. Het is echter maar de vraag of hij niet gewoon achter een verdediger stond en hij als enige scherp reageerde op het gegrabbel van de keeper. Het had een heerlijk moment geweest om de score te vergroten maar het feestje gaat dus niet door. Dan zul je net zien dat het doelpunt aan de andere kant valt. Niet heel verrassend is het de snelle spits die scoort nadat hij nog een aantal verdedigers uitkapt voordat hij de bal langs Kris schuift. Daarmee bewijst hij ook nog vrij aardig te kunnen voetballen. We gaan rusten met 1-1.

De tweede helft komt pas los na tien minuten. We krijgen een vrije trap op een mooie positie en na het afleggen van Daley is het Luuk die de bal in de kruising schiet (1-2). We krijgen daarna nog best wel wat kansjes om de score te vergroten. De grootste daarvan is voor Raf, die na een voorzet van Luuk de bal vergeet te raken. Ondanks dat we niet goed spelen komen we in deze tweede helft nog niet echt in de problemen. Die roepen we eigenlijk pas over onszelf af als we een kwartier voor tijd een vrije trap weggeven op een gevaarlijke plek. Deze vrije trap wordt in de muur geschoten, maar helaas wel tegen een arm. Ook Overschie krijgt nu een strafschop. Terecht of niet, het blijft de eeuwige discussie over hands, maar het is opnieuw een beslissing die in ieder geval niet ons voordeel uitvalt. Wie anders dan de spits neemt deze penalty en helaas kan Kris er niets meer aan doen: 2-2. Er volgt dan een rommelige slotfase waarin we ons helaas te veel laten afleiden. De scheidsrechter geeft daar overigens wel alle aanleiding toe door warrig en van grote afstand situaties te beoordelen en steeds vrij willekeurig het spel stillegt. We krijgen in de laatste minuut nog bijna het deksel op de neus als de spits nog een keer op ons doel afstormt, maar gelukkig scheert zijn schot langs de paal. We moeten het doen met een puntje. We hadden graag meer gewild maar daar waren we misschien ook wel niet goed genoeg voor vandaag voor. We behouden echter wel de derde plaats en dan moet het volgende week maar gebeuren. Om half 3 spelen we dan een uitwedstrijd bij Charlois.