Langeweg 18
3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

Vandaag treedt het 2e elftal van SSS aan tegen SHO 3. Er zijn in de afgelopen jaren maar weinig punten behaald tegen deze tegenstander en dus is SSS gebrand om een keer als winnaar uit de strijd te komen. SSS speelt de uitwedstrijden in deze tweede seizoenshelft over het algemeen beter dan de thuiswedstrijden, waardoor het vertrouwen er is om vandaag de 3 punten te pakken. Ondanks dat Mitchel (bruiloft), Milan (geblesseerd), Floris (mee met eerste elftal naar IFC) en Nino (nog steeds herstellende van een operatie, maar hopelijk bij de volgende ontmoeting met SHO wel weer aanwezig) afwezig zijn, reist SSS met een selectie van 15 man af naar Oud-Beijerland. Het is een zonnige dag, waardoor deze verslaggever al gauw de aanwezigheid van Mitchel mist. Mitchel heeft op zulke dagen altijd een flesje zonnebrand bij zich en dat had in ieder geval een verband hoofd voor mij gescheeld! Afijn, er zal verder niet geklaagd worden over de omstandigheden (behalve dat Rolf op zondag nog steeds zat te huilen dat er kunstgrasballetjes in zijn schoenen zaten).

SSS begint sterk aan de wedstrijd en dat resulteert al snel in een paar gevaarlijke aanvallen. SSS zal vandaag proberen de verdediging van SHO te bestrijden met vlugge voorhoedespelers. Al snel is er een goede combinatie waardoor Stan de Bruin de 16-meter in kan dribbelen en onderuit wordt gehaald. De scheidsrechter wijst naar de stip en SSS krijgt de mogelijkheid om al vroeg op voorsprong te komen. Waar menig ander van SSS dacht dat Stan Pluimes de bal ging opeisen, is dit toch Stan de Bruin. Een oud gezegde luidt…. Stan de Bruin schiet de bal ruim over het doel en dus blijft het 0-0. Niet veel later is het Ryan die goed doorwerkt en de bal bij Aaron krijgt. Aaron blijft voor het eerst een keer kalm en maakt 0-1. Een paar minuten later wordt de bal rustig rondgespeeld aan de rechterkant van het veld, waarna Rune voorin Ryan ziet vertrekken. Een bekeken bal achter de verdediging van SHO wordt koelbloedig afgemaakt door Ryan: 0-2. Na dit moment verzaakt SSS een beetje en krijgt SHO de ruimte om te combineren op het middenveld. Iets wat eigenlijk niet mag gebeuren. Vervolgens wordt de bal in de ruimte achter de verdediging gelegd en maakt de spits van SHO er 1-2 van. Een smetje op de eerste helft, want er is verder weinig weggegeven. Ryan wordt in deze eerste helft ook nog een keer smerig naar de grond gewerkt op de rand van de 16-meter. Kevin neemt deze vrije trap, maar helaas belandt de bal niet in het net. Zelfs niet nadat er een enorme kans ontstond bij de rebound. Er stond iemand te slapen…

In de tweede helft is er eigenlijk niets aan de hand voor SSS. Het is wachten totdat er meer doelpunten vallen. Dit gebeurt uiteindelijk nadat Kris besluit om een keer de lange bal te spelen. De bal komt bij Ryan, hij legt de bal breed op Daan en Daan legt de bal op zijn beurt weer (terug) breed op Stan de Bruin. Stan de Bruin blijft voor het eerst rustig in deze wedstrijd en zet de stand op 1-3. Hierna wordt de wedstrijd door SSS, inmiddels onder leiding van Stan Pluimes met de aanvoerdersband, rustig uitgespeeld. Ryan krijgt de bal via een speler van SHO in zijn voeten gespeeld op een meter of 25 van het doel. De keeper staat voor zijn doel, waardoor Ryan de bal over de keeper kan wippen: 1-4. Vervolgens is Ryan op zoek naar zijn hattrick en zijn er ook nog kansen voor Jimi, Hannes en zelfs een soort van omhaal van Mischa. Uiteindelijk is het Hannes die de eindstand bepaalt op 1-5.

Zo kan er eindelijk eens gelachen worden na een potje tegen SHO. De 3 punten gaan mee naar Klaaswaal en over 3 weken zien deze teams elkaar weer op het terrein van SSS. Voor nu geldt een weekje rust.

Opstelling: Kris van Loon, Stan Pluimes, Rune Hoeve, Kevin de Bie, Jaimy Hamerslag, Lars in ’t Veld, Damian Versteeg, Stan de Bruin, Daan Sibrijns, Ryan Richard en Aaron Prins. Wissels: Mischa Vos, Hannes van Bellen, Jimi Moritz en Nathan Zevenbergen.