Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Allereerst een warm welkom aan al onze trouwe lezers uit Barendrecht. Dit verslag zullen jullie zeker niet overslaan. De JO16-2 van Barendrecht is vandaag de tegenstander en dat is zeker niet de minste. Van de 16 officiële wedstrijden dit seizoen werden er maar liefst 15 gewonnen. Niet verassend eindigden ze in beide voorgaande competities bovenaan de ranglijst. Barendrecht heeft gewoon een hele goede ploeg. Toch hebben we alle vertrouwen in een goed resultaat, want wij hebben ook een goede ploeg en zijn aardig in vorm. Sinds de winterstop werden er 6 van de 7 wedstrijden gewonnen en dat terwijl we door blessures eigenlijk elke wedstrijd wel spelers moesten missen. Ook vandaag zijn we allesbehalve compleet. De blessures van Seb en Timo blijken wat hardnekkiger dan gehoopt en Sem G is ziek. We zullen het dus met 12 man moeten doen.

Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn. Daarin lukte eigenlijk vrij weinig. Blijkbaar werden we toch nog verrast door het niveau van Barendrecht. We zitten er eigenlijk nergens kort genoeg op en de bezoekers spelen in hoog tempo de bal rond. Als ze de bal kwijt zijn wachten ze rustig af tot wij deze weer inleveren en dat gebeurt dan ook. Na 18 minuten wordt dit meteen afgestraft. We verliezen veel te makkelijk de bal en met één dieptepass kan de spits op het doel af. De uitkomende Kris mist de bal ook en zo kan er op een leeg doel worden afgerond (0-1). Zes minuten later maken we het nog wat bonter als we allemaal staan te kijken hoe een Barendrecht-speler als enige reageert op een bal in niemandsland en ook daarna niet meer afgestopt kan worden (0-2). Barendrecht is ook nog dicht bij de 0-3 nadat we nota bene zelf een corner mogen nemen. Deze wordt weggerost door een verdediger en met drie verdedigers om zich heen weet de spits alsnog tot een grote kans te komen. Het is tekenend voor deze eerste helft waarin we allesbehalve scherp zijn. Krijgen we dan zelf helemaal geen kansen? Zeker wel, want op de momenten dat we wel de goede loopacties en keuzes maken wordt het direct gevaarlijk. Grootste kans is voor Raf die de bal na een solo tegen de keeper aan puntert. Ook richting de rust zien we nog wat goede aanvallen waar zeker meer uit te halen was. Gescoord wordt er niet meer. Ruststand 0-2.

De tweede helft heeft een aantal nieuwe ingrediënten. Een Barendrecht dat een stuk nonchalanter speelt en het soms wel erg mooi wilt doen, maar bovenal een SSS dat een stuk scherper uit de startblokken komt. Nu zitten we er wel kort op, nu is er wel veel beweging en nu spelen we elkaar wel goed in. Het spelbeeld draait volledig en we zetten Barendrecht een half uur lang met de rug tegen de muur. We verdienen in deze fase absoluut de aansluitingstreffer maar het is weer zo'n wedstrijd waarbij de bal er echt niet in wilt. Beste kans is voor Luuk die na tien minuten de bal voor het inschieten heeft na een slim overstapje van Raf, maar de keeper ligt helaas goed in de weg. Zijn kopbal uit de daaropvolgende corner wordt wederom door de keeper voor de lijn weggetikt. We blijven regelmatig gevaarlijk in het strafschopgebied van Barendrecht, maar de bezoekers houden voorlopig hun doel schoon. Het is echt wachten op de 1-2 in deze fase en wie weet wat er dan nog kan gebeuren. Jammer genoeg komt daar na 70 minuten abrupt een einde aan. Het begint met balverlies op eigen helft, we staan uit positie en de bal wordt over Kris heen geschoten: 0-3. We zijn meteen uit de flow en moeten kort erna ook nog de 0-4 incasseren. Gelukkig herpakken we ons in de slotfase enigszins waardoor de score niet verder oploopt. Dat hadden we ook weer niet verdiend. Het eerste half uur na de rust hebben we echt goed gespeeld, maar dat is gewoon te weinig tegen deze tegenstander. Zo eindigt het alsnog in een ruime nederlaag, de grootste sinds 26 september 2020 (!). Dat zegt tegelijkertijd ook dat we al een hele tijd goed bezig zijn en je ons niet zomaar verslaat. Volgende week gaat de competitie verder met een uitwedstrijd tegen Rozenburg. Hopelijk dan weer met een completer team en scherp vanaf de eerste minuut. Komende woensdag spelen we eerst nog een oefenwedstrijd tegen RVVH JO15-1.