Vinkseweg 31
3181HT
ROZENBURG ZH
tel. 0181-213785

Wedstrijd 5 van deze competitie brengt ons vandaag in Rozenburg. Deze voor ons onbekende tegenstander is gepromoveerd uit de 2e klasse en tot nu toe doen ze het daar verrassend goed. Met zes punten uit drie wedstrijden staan ze zelfs nog een plaatsje boven ons met onder andere een overwinning bij Smitshoek. Wij weten als geen ander hoe moeilijk dat is. Wat ook moeilijk is, is om dit Rozenburg op eigen veld te verslaan. Alle thuiswedstrijden werden dit seizoen al in winst omgezet. We kunnen dus aan de bak. We willen graag in de bovenste helft van deze competitie eindigen en daarvoor zijn de drie punten toch wel welkom. Ook vandaag spelen we nog zonder Seb en Timo en ook Si Wei is niet fit genoeg om te spelen. Met Luke erbij wordt het team vandaag weer aangevuld tot 13 spelers.

1e helft:
Helaas moet ook Niek afhaken in de warming-up waardoor we wederom moeten schuiven in de opstelling. Het begin is wat onrustig. Rozenburg zit er bovenop en op dit hobbelige grasveld valt het niet mee om daar goed onderuit te spelen. De laatste 11 wedstrijden speelden we overigens op kunstgras dus we moeten duidelijk weer even wennen. De eerste kansen zijn dan ook voor Rozenburg maar dit leidt nog niet tot de openingstreffer. Ook wij laten ons vervolgens steeds meer zien. Er ligt best veel ruimte in de achterhoede van Rozenburg en steeds vaker weten we de bal daar te krijgen. Vooral Raf is een aantal keer gevaarlijk maar ook voor ons levert dat voorlopig nog geen doelpunt op. Na een half uur spelen komen we met wat geluk toch op voorsprong. Een corner van Milo komt laag bij de eerste paal, waar een verdediger de bal via zijn keeper in eigen doel werkt: 0-1. Een paar minuten voor de rust wordt het nog mooier als Raf tegen de grond wordt gewerkt binnen de beruchte lijnen en de scheidsrechter de bal op de stip legt. Ook hier mogen we zeker niet klagen. Luuk maakt dankbaar gebruik van deze mogelijkheid en ramt de bal tegen de touwen: 0-2. In de extra tijd van deze eerste helft krijgen we nog een vrije trap van een meter of 35 en Daley besluit de keeper maar eens te testen. De keeper wordt compleet verrast door deze directe poging en gaat de mist in. Bij Rozenburg vinden ze dat iemand buitenspel heeft gestaan in de baan van het schot, maar er wordt niet eens gevlagd en de scheidsrechter gaat hier dan ook niet in mee. Zo staan we na een hele vreemde eerste helft ineens met 0-3 voor.

2e helft:
Ondanks de tussenstand lijkt de wedstrijd nog allesbehalve beslist. De thuisploeg heeft de hele eerste helft geprobeerd om de scheidsrechter te beïnvloeden en het zou niemand verbazen als we daar in de tweede helft iets van terug gaan zien. Aan ons de taak om rustig te blijven en geen gekke dingen te doen. Dat lukt niet helemaal in het eerste deel want we krijgen een hele serie corners tegen. Na tien minuten leidt zo'n corner tot de aansluitingstreffer. Kris heeft nog een knappe redding op het eerste schot maar moet zich in de re-bound gewonnen geven: 1-3. Deze valt net iets te snel. Rozenburg gelooft er weer helemaal in en doet er zoals voorspeld alles aan om met rare valpartijen een penalty te versieren. Gelukkig zwicht de scheidsrechter hier, zelfs bij zijn eigen broertje, niet voor. We lijken de storm te hebben doorstaan en herstellen ons daarna razendknap. We spelen echt heel geconcentreerd en geven niets meer weg. Zelf weten we steeds goed de ruimte te vinden om op zoek te gaan naar de beslissing. Grootste kans in deze fase is voor Raf die na een voorzet van Luuk over het doel schiet. In de laatste 20 minuten gaat Niek het toch nog proberen om met zijn snelheid meer gebruik te maken van de ruimte achter de verdediging. Tien minuten voor het einde krijgen we opnieuw een vrije trap na een pittige overtreding op Milo. Daley gaat ook nu achter de bal staan. Iets dichterbij dan de vorige maar nog steeds een behoorlijk stuk van het doel. Je merkt aan alles dat de thuisploeg er niet gerust op is. Dit schot van Daley lijkt overigens een stuk makkelijker tegen te houden, maar ook nu laat de keeper deze door zijn handen glippen: 1-4. De wedstrijd lijkt nu toch echt beslist. In de acht minuten durende extra tijd, waarvoor weet niemand, komt Niek nog een keer los van zijn tegenstander en kan hij op weg naar de 1-5. De verdediger gaat vervolgens overduidelijk aan zijn arm hangen, maar het mag blijkbaar allemaal. Aan de andere kant maakt Rozenburg in minuut 86 nog een eretreffer. Een speler kan langs de achterlijn een aantal spelers passeren en zijn voorzet kan door een teamgenoot simpel worden ingeschoten. Bijna een kopie van het tegendoelpunt van afgelopen woensdag. Daarna volgt gelukkig toch het langverwachte eindsignaal en eindigt het in 2-4. Al met al hebben we met de eerste helft erbij zo'n kwartier langer gespeeld. Het was misschien niet mooi vandaag, maar de punten zijn binnen en ik verwacht dat een hoop teams het hier nog moeilijk gaan krijgen. Volgende week staat er opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Dan gaan we op bezoek bij Overschie.