SC Gastel JO16-1

0 - 4

SSS JO16-1

25 februari 2023 13:00

Vandaag de return van een wedstrijd die gespeeld werd op 15 oktober 2022. Toen kwam SC Gastel JO16-1 bij ons op bezoek en verloren we met 2-3. Een groot aantal spelers moesten die wedstrijd toen vanaf de zijlijn bekijken. Keeper Kris, Daley, Si Wei, Jeevan, Bart en Timo deden allemaal niet mee. Vooral centraal moesten we toen een hoop aanpassingen doen, maar ondanks een stroef begin bleven we knap overeind. We zijn nu vier maanden verder en kregen een uitnodiging om in Oud Gastel te komen spelen. Helemaal compleet zijn we overigens ook nu weer niet. Jeevan, Timo, Sem L en Raf zijn er niet bij, maar met aanvulling van Jayden en Luke kunnen we toch met twee wissels op pad. Om 13:00 wordt er afgetrapt op het kunstgras hoofdveld.

SC Gastel speelt inmiddels in de hoofdklasse, maar op basis van de eerste wedstrijd is het toch een groot raadsel hoe ze daar in zijn beland. Ook in de beginfase is het toch vooral veel brute kracht en weinig voetbal. En héél veel zeuren. Het duurt dan ook niet lang voordat het eerste opstootje een feit is. Hier moeten we dus niet in meegaan. Gelukkig komen we na een tijdje beter in ons spel en dan moet de thuisploeg ook meteen achteruit. Helaas ligt het tempo te laag om de verdediging van Gastel uit elkaar te spelen. Toch komen er wel kansen. Luuk heeft de bal voor het inschieten, maar verslikt zich vervolgens in zijn eigen actie. Even later is het Daley die een indirecte vrije trap op de rand van het strafschopgebied net naast schiet. Ook Gastel laat zich af en toe voorin zien, maar komt vooralsnog niet verder dan wat wilde afstandschoten en ook Kris kan nog wat balletjes opvangen. Met de rust in zicht worden ook wij weer gevaarlijk en dat leidt zelfs tot de openingstreffer. Jayden speelt verrassend in één keer over de verdediging heen en het is Niek die de bal langs de keeper schuift. Daar zat toch wel een behoorlijk buitenspelluchtje aan, maar de vlag blijft naar beneden en de goal telt (0-1). Kort daarna snijden we er weer doorheen, maar deze keer wordt er terecht wel buitenspel gesconstateerd. We gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

In de rust benadrukken we nog maar eens dat we voetballend veel beter zijn en we alleen kunnen verliezen als we ons met het gedrag van de tegenstander gaan bezighouden. In deze tweede helft ziet het spel er een stuk beter uit, al krijgen we ook veel meer ruimte dan voor de rust. Toch is ook de thuisploeg deze helft een stuk gevaarlijker. We weten maar net een tegendoelpunt te voorkomen na een scrimmage voor ons doel, ook al ging daar een duidelijke handsbal aan vooraf. Daarna is het weer de beurt aan ons. Vanaf de rechterkant neemt Daley een vrije trap en deze indraaiende bal wordt door Seb tot doelpunt verwerkt (0-2). Een lekker begin in zijn eerste wedstrijd na zijn blessure, en het zou nog mooier worden. Daarna lijken we overigens wel een beetje gas terug te nemen. Iedereen lijkt nu toch ook vooral ongedeerd het einde te willen halen en de duels iets meer te vermijden. We moeten wel uitkijken dat we onszelf daardoor niet in de problemen gaan brengen, want Gastel breekt er in deze fase wel een paar keer doorheen. Gelukkig staat daar dan altijd nog Kris die met enkele goede reddingen het verschil op twee houdt. En als de thuisploeg het dan niet doet, dan doen wij het wel. Met nog 12 minuten te spelen is het een slim steekballetje van Milo dat door Seb langs de keeper wordt geschoten (0-3). Nu lijkt het toch wel beslist. In de slotfase worden de ruimtes alleen maar groter en maken we ook nog een vierde treffer. Het is opnieuw Seb die de bal na een dieptepass van Si Wei vol in de hoek knalt (0-4). De derde opeenvolgende wedstrijd dat we een hattrick kunnen noteren. Na Jayden en Luuk is het nu Seb die drie goals achter zijn naam krijgt. Ook een vierde was overigens niet onmogelijk, want na een goede voorzet van Luuk raakte hij ook nog de paal. Zo eindigt het in 0-4. Het was zeker niet onze beste wedstrijd sinds de winterstop, maar dit is natuurlijk wel gewoon een prima resultaat. Het grootste compliment kwam na afloop misschien nog wel van de prima leidende scheidsrechter, die had genoten van ons spel en discipline. Zo kun je je club dus ook uitdragen.