JO16-1 plaatst zich voor finale HW Bokaal

NBSVV JO16-1

0 - 4

SSS JO16-1

19 april 2023 19:15

Vanavond de tweede groepswedstrijd van de Hoeksche Waard Bokaal. We spelen een uitwedstrijd in Nieuw-Beijerland tegen NBSVV JO16-1, op papier de minste tegenstander in deze groep. Bij een overwinning plaatsen we ons voor de finale op zaterdag 17 juni en dat zijn we eigenlijk ook wel aan onze stand verplicht. Keeper Kris is ziek en wordt onder de lat vervangen door Sam. Alle veldspelers zijn vanavond wel aanwezig.

Het eerste deel van deze wedstrijd is met afstand het slechtste deel van dit seizoen. Echt alles gaat fout. Het lukt absoluut niet om rust in ons spel te krijgen. Elke pass gaat fout, we verliezen elk duel en dan brengen we ook Sam nog met enige regelmaat in de problemen. NBSVV heeft de mouwen opgestroopt en is in ieder geval een stuk scherper aan de wedstrijd begonnen. Het dramatische grasveld werkt ook zeker niet hun nadeel. De eerste grote kans is dan ook voor de thuisploeg. De snelle spits kan er vandoor op rechts en zijn vlammende schot wordt door Sam uit de kruising gehaald. Ook daarna ontsnapt hij nog een paar keer maar blijft een doelpoging uit. Wel moet Sam nog redding brengen op een vrije schop, die wel hard is, maar gelukkig recht op hem af komt. Pas na twintig minuten komen ook wij een keer tot een serieuze poging. Milo krijgt wat ruimte maar zijn schot wordt door de keeper tegengehouden. Daarna lijkt er met de inbreng van Daley iets meer rust in het spel te komen. NBSVV krijgt er eigenlijk geen druk meer op en we schuiven steeds verder op richting het Nieuw-Beijerlandse doel. Na wat dreiging is het na iets meer dan een half uur spelen eindelijk raak. Milo geeft de bal mee aan de opkomende Niek, die vanaf links de bal knap in de hoek schiet (0-1). Meteen daarna krijgt ook Jeevan nog een grote kans maar nu redt de keeper met zijn voet. Het blijft bij 0-1 in deze eerste helft.

In de tweede helft gaat het niveau gelukkig nog wat verder omhoog. We hebben nu in ieder geval de controle, vinden steeds beter de vrije man, en dan komen de kansen vanzelf. Na vijf minuten verdubbelen we de voorsprong. Na een combinatie met Luuk en Jeevan is het opnieuw Niek die het doelpunt maakt (0-2). NBSVV komt er nu eigenlijk niet meer aan te pas en wij gaan steeds beter combineren. Al lijkt het misschien al snel goed na de eerste helft. In ieder geval komen de meeste passes nu aan. Binnen het kwartier wordt het ook nog 0-3. Niek maakt zijn hattrick compleet na een pass van Raf. De thuisploeg gaat nu vooral nog voor de eretreffer. Eén keer zijn ze nog dichtbij, maar is het Sam die knap met zijn voet redt. Zelf krijgen we ook nog aardig wat kansen. We maken er ook nog een goal bij. Weer geeft Raf de bal goed breed en nu is het Sem L die met een strak schot in de verre hoek de keeper kansloos laat (0-4). Zo zetten we dezelfde score neer als in de eerste wedstrijd tegen Gravendeel, al deden die het niet op eigen kracht. De afsluitende strafschoppen werden vanavond overtuigend raak geschoten door Sem G, Raf, Milo, Niek en Seb. Aangezien ook NBSVV niet faalde gingen we nog even door. Gelukkig schoot de keeper naast en maakte Jeevan de beslissende 6-5 voor de statistieken. Met deze overwinning zijn we zeker van de finale. Er is nog wel één groepswedstrijd te spelen op maandag 8 mei tegen Strijen. Daarna weten we definitief wie de tegenstander zal worden op de grote finaledag.