JO16-1 zonder glans naar eerste zege HW Bokaal

Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Na een paar zonnige dagen spelen we uitgerekend op deze regenachtige donderdag de eerste wedstrijd in de Hoeksche Waard Bokaal. Tegenstander Gravendeel wilde deze week alleen op deze dag spelen en uiteindelijk bleek wel waarom. Er waren in ieder geval een hoop auto's nodig, sommigen reden wellicht al zelf, om alle spelers in Klaaswaal te brengen. Laten we het er maar op houden dat een wedstrijdformulier invullen erg lastig had geworden. Doe dan gewoon niet mee zou ik haast zeggen. Voor ons zal het waarschijnlijk niet heel veel uitmaken. Ondanks het fysieke voordeel van Gravendeel moeten we voetballend nog steeds het verschil kunnen maken. Dat moet dan wel gebeuren op het gras van veld 2.

Mikis start vandaag als centrale verdediger en ook is er weer een plekje op het middenveld ingeruimd voor Sem G. Voor de rest begint iedereen op zijn gebruikelijke positie. Gravendeel zet meteen brutaal druk en die hadden we toch niet helemaal aan zien komen. Als je goed genoeg bent is dat alleen maar fijn, want als je onder de druk uitspeelt ligt het helemaal open. Alleen daar zit nou net het probleem. We halen bij lange na niet het niveau van afgelopen zaterdag. Het veld is weliswaar moeilijk bespeelbaar, maar dan hoef je een bal nog steeds niet meters naast iemand te spelen. Zo is het allemaal erg onzuiver en komen we in te veel duels terecht. Iets dat we nou juist niet wilden vanavond. We zijn uiteraard wel beter, maar rijgen de kansen zeker niet aaneen. Toch komen we binnen de tien minuten wel op voorsprong. Luuk gaat goed door op de achterlijn en zijn voorzet kan van dichtbij door Raf worden afgerond: 1-0. Daarna moeten we het toch vooral hebben van wat afstandsschoten. Met name Milo is een aantal keer dichtbij. Ook Gravendeel laat zich soms best wel zien met een paar snelle aanvallen, maar tot echt serieuze kansen leidt dat vooralsnog niet. Na precies een half uur spelen verdubbelen we de voorsprong. Nu is het Milo die er langs glipt bij de achterlijn en opnieuw is het Raf die de voorzet binnen kan tikken: 2-0. Daarna worden we nog getrakteerd op een flinke plensbui, waarna we doorweekt de kleedkamer kunnen opzoeken voor een korte onderbreking.

Al binnen een minuut had Gravendeel er een hele spannende tweede helft van kunnen maken. Een aanvaller kan zo op ons doel af, maar schuift de bal gelukkig net naast. Ook daarna zien we er een paar keer echt niet goed uit. In deze fase krijgen de bezoekers gewoon de betere kansen. Het is maar goed dat de afronding niet het sterkste punt is van de gasten. Hoogtepunt in deze tweede helft is de rentree van Seb, die begin februari uitviel met een blessure, tussendoor nog even meedeed in een oefenduel, maar nu hopelijk echt weer helemaal terug is. Ook Timo is overigens weer in training en hem zien we volgende week weer binnen de lijnen. Seb heeft maar een paar minuten nodig om weer een doelpuntje mee te pakken. Het is een schitterende voorzet van Sem G, op dat moment nota bene weer rechtsback, die de bal panklaar legt op het hoofd van Seb en daarmee de score op 3-0 brengt. Het lijkt de beslissing met nog iets meer dan tien minuten te spelen. We laten vervolgens nog even zien dat we wel degelijk goed kunnen voetballen, ook op gras. Gravendeel moet ver achteruit en kan de schade alleen nog beperken. Dat lukt maar deels, want na een goede passeeractie van Raf volgt er ook nog een vierde treffer. Zijn voorzet wordt uiteindelijk binnengetikt door wie anders dan Seb. De eindstand wordt daarmee bepaald op 4-0. In de duisternis worden dan nog de strafschoppen genomen. Deze editie laten we iedereen een strafschop nemen en vandaag zijn de rugnummers 1 t/m 5 aan de beurt. Met drie gemiste strafschoppen moesten we deze 'overwinning' helaas wel aan Gravendeel laten. Gelukkig kwam de grootste misser toch echt op naam van de bezoekers (de bal wordt nog steeds gezocht). Zo zijn de eerste drie punten binnen en spelen we komende woensdag ons tweede groepsduel in en tegen Strijen.