Jaap Kosterstraat 1 A
3286VT
KLAASWAAL
tel. 0186-571500

Vandaag treedt SSS 2 aan tegen Charlois 2. Exact een week geleden stond SSS, rond een uur of half 12, in de startblokken om te gaan beginnen met de warming-up. Op dat moment werden de trainers de kleedkamer uitgeroepen en bleek dat Charlois niet meer zou komen. De aanvoerder van Charlois was op SSS en vertelde dat een andere auto een ongeluk (geen gewonden, zo blijkt later bij het navragen) had gehad op de weg hiernaartoe. Aangezien deze auto niet meer zou arriveren in Klaaswaal en Charlois ook maar 12 spelers had voor deze wedstrijd, kon de wedstrijd niet worden gespeeld. In plaats daarvan is SSS toen gaan trainen en dachten de spelers dat dit de makkelijkste 3 punten van het seizoen zouden worden. Dachten…. Want waar de KNVB bij de ene wedstijd bepaalt dat het opkomende team direct 3 punten krijgt, pakt de KNVB het dit keer anders aan. De KNVB verplaatst de wedstrijd met een week. De vrije zaterdag in het weekend van Pasen. Een vrij rigoureus besluit naar de mening van eenieder bij SSS. Dit zorgt dan ook voor enige stress bij de trainers, aangezien er inmiddels (logischerwijs) andere plannen zijn gemaakt door verschillende spelers. Desondanks krijgt SSS een selectie op de been en wordt er op zaterdag 8 april 2023 alsnog afgetrapt voor de wedstrijd tegen Charlois 2.

Op deze zeer zachte zaterdag trapt gelegenheidsspits Mischa om 12:00 uur af. SSS zoekt direct de aanval op en dat resulteert in een paar kleine, ook niet heel gevaarlijke, kansjes. Het spel speelt zich voornamelijk op de helft van Charlois af, waardoor keeper Guus eigenlijk weinig te doen heeft. De eerste grote kans en direct ook een doelpunt, vloeit voort uit een goede ingreep van Stan de Bruin op het middenveld. Hij steekt de bal, tussen de verdedigers van Charlois door, op Floris en die tikt hem beheerst langs de keeper: 1-0. Vervolgens komt Charlois wat meer in hun spel, doordat SSS ze de ruimte geeft en zelf vertikt om gewoon simpel te voetballen. Dit resulteert in een aantal kansen voor Charlois, waarvan er uiteindelijk ook twee op de paal belanden. Dit, in combinatie met een drietal goede reddingen van Guus, zorgen ervoor dat SSS de voorsprong behoudt. Echter, bij een corner van Charlois verandert Floris ineens in judoka Dennis van der Geest en legt zijn directe tegenstander met een flexibele ippon op de grond. De scheidsrechter kan hier niets anders dan een penalty voor geven en dus gaat de bal op de stip. Deze wordt koelbloedig afgemaakt door Charlois: 1-1. In het restant van de eerste helft gebeurt er eigenlijk niets meer. Alleen Stan Pluimes en Aaron kunnen de druk van deze wedstrijd met nogal wat publiek (waaronder ook Stan zijn ouders) niet meer aan en moeten nog voor de rust (Stan) en in de rust (Aaron) gewisseld worden. Zonde!

In de tweede helft start SSS voortvarend en volgt er al snel een kans voor Floris. Hij neemt de bal direct vanuit de lucht op de volley, maar deze belandt net naast de verkeerde kant van de paal. SSS wint het overgrote gedeelte van de duels op het gehele veld, waardoor Charlois er eigenlijk niet meer uitkomt. Guus heeft het in de gehele tweede helft dan ook rustig en besluit daarom om Charlois een handje te helpen. In plaats van linksback Jaimy in te spelen, speelt hij de rechtsbuiten van Charlois in. De aanval die hieruit volgt wordt door Guus zelf wel weer onschadelijk gemaakt, waardoor de stand gelijk blijft. In de categorie “De wonderen zijn de wereld nog niet uit”, moet u zo even goed lezen wie de doelpuntenmaker van de 2-1 is. Na een goede ingreep + vervolgpass van een verdediger van SSS, kan Mischa een diepe bal geven op Floris. Floris dribbelt de 16-meter in en vanuit de kluts komt de bal voor de voeten van Nathan. Nathan weet niet zo goed wat hij met de bal moet en je ziet hem dan ook twijfelen tussen uitverdedigen of op het doel schieten. Gelukkig maakt hij de juiste keuze en schiet hij de bal tegen de touwen: 2-1. Nathan kon, na de goal van collega-verdediger Rune in de laatste wedstrijd, ook niet achterblijven. Helaas voor hem zat er wel een groot verschil in de kwaliteit van de gescoorde goal, maar dat mag de pret niet drukken. Na deze bevrijdende goal volgt ook al snel de volgende goal. De aanval start weer van achteruit als er een diepe bal wordt gegeven op de opkomende Nathan. Nathan levert de bal in bij Floris en Floris levert de bal op zijn beurt weer in bij Stan de Bruin. Die twijfelt tussen schieten of de bal afleggen. Hij gunt de bal aan Daan (net terug van een blessure) en Daan knalt de bal tegen de touwen: 3-1. Vanaf de kant van Charlois volgt vervolgens veel gepraat, waardoor de scheidsrechter een aantal kaarten moet uitdelen. Dit wordt eenmaal gecombineerd met een indirecte vrije trap. Lars en Stan de Bruin gaan achter deze bal staan. Lars legt de bal opzij en Stan de Bruin schiet de bal formidabel (eigen woorden, het publiek was het hier niet helemaal mee eens) binnen. Helaas voor Stan de Bruin had de scheidsrechter al gefloten voor het te vroeg inlopen van Charlois en dus moet de vrije trap opnieuw. Deze volgende vrije trap belandt naast het doel, waardoor het 3-1 blijft staan. Stan de Bruin is direct bloedchagrijnig en vraagt een wissel aan terwijl alle wissels inmiddels zijn ingebracht. De laatste wisselspeler/trainer Rolf was er namelijk ingekomen nadat Kevin het veld geblesseerd moest verlaten. Stan de Bruin bleef daardoor staan en had iets later alsnog een goal kunnen maken, maar hij mikte de bal te hoog. Zo eindigt deze wedstrijd in een 3-1 overwinning voor SSS en krijgen zij alsnog de 3 punten waar zij recht op hadden.

Spelers: Guus Tieleman, Rune Hoeve, Kevin de Bie, Jaimy Hamerslag, Stan Pluimes, Lars in ’t Veld, Stan de Bruin, Jimi Moritz, Aaron Prins, Mischa Vos en Floris Pronk. Wissels: Rolf Vollaard, Daan Sibrijns en Nathan Zevenbergen.