Terugblik jeugd (3)

1 november 2017 18:00

We zijn weer drie weken verder en dus is het tijd voor een nieuwe terugblik. Vanaf het vorige overzicht hebben de meeste teams twee competitiewedstrijden gespeeld. Voor sommige teams stond er in de herfstvakantie ook nog een inhaalduel voor de beker op het programma. Eens zien hoe onze jeugdteams het hebben gedaan.

De JO19 speelde maar één wedstrijd in deze periode en dit betrof een verre uitwedstrijd naar WFB in Ouddorp. Na een 1-1 ruststand kwam onze JO19 behoorlijk effectief de kleedkamer uit, want er staat ineens 1-4 op het scorebord. Tien minuten voor tijd is deze zelfs opgelopen tot 2-6. Wie denkt dat de wedstrijd dan is beslist heeft het helaas mis. WFB gooit er een slotoffensief uit en brengt de stand terug tot 6-6. Dit zou ook de eindstand worden. Onnodig twee punten verloren. Voor de JO19 scoorden Ryan (2x), Sam (2x), Rune en Manatap.

De MO19 heeft alleen een inhaalwedstrijd voor de beker gespeeld. Bij winst tegen Blijdorp zouden zij zich voor de volgende ronde hebben geplaatst. Helaas bleek Blijdorp over een goed team te beschikken en zij wonnen de wedstrijd zodoende met 5-1. Kim was de maakster van het Klaaswaalse doelpunt. Het is nu afwachten hoe de bekerpoule verder zal worden uitgespeeld, want Blijdorp heeft nog twee wedstrijden in te halen.

Door met de JO17. Voor hen twee wedstrijden in de afgelopen drie weken en zij hielden daar één punt aan over. Op bezoek bij DBGC werd het 2-2 en daar had wellicht wat meer in gezeten. Afgelopen zaterdag kwam Oud-Beijerland op bezoek en helaas wisten de bezoekers deze wedstrijd met 3-4 naar zich toe te trekken. Komende zaterdag reizen ze af naar Flakkee en daar moet de eerste competitiezege toch mogelijk zijn.

De JO15 speelde tot nu toe acht wedstrijden en won er daarvan zes. Verrassend genoeg staan zij in de competitie nog steeds op nul punten. Door de vele verschuivingen telde alleen het resultaat van afgelopen zaterdag en dat was een wedstrijd tegen koploper ZBVH. Na een zwakke eerste helft was de schade bij de rust nog maar 2-0. In de tweede helft ging de wedstrijd meer gelijk op en kreeg onze JO15 ook zelf een aantal goede kansen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 4-1 na een doelpunt van Jeffrey. Een week eerder werd voor de beker in een matige wedstrijd met 4-11 gewonnen van Slikkerveer JO15-3 en zo plaatsten zij zich voor de volgende ronde.

De MO15 speelde alleen afgelopen zaterdag en won die wedstrijd tegen Poortugaal/Oude Maas MO15-1 met 3-0. Merle, Ayikoru en een eigen doelpunt zorgden voor deze eindstand. Hierdoor hebben zij alle acht tot nu toe gespeelde wedstrijd winnend afgesloten.

In een tijdsbestek van vier dagen speelde de JO13-1 twee wedstrijden met wisselende resultaten. De avondwedstrijd tegen Rhoon was een goede. Na een 0-0 ruststand trok de JO13-1 de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe en won met 3-0 na goals van Daley, Kay en Rick. De wedstrijd tegen koploper Smitshoek liep helaas minder goed af. Onze JO13-1 begon wel sterk, maar kon dit na rust niet voortzetten. De koploper won de wedstrijd daardoor met 4-0.

De meiden van de JO13-2 hebben zich in de kopgroep van de ranglijst gemeld. Eerst werd Poortugaal thuis met 3-0 verslagen. Caja zorgde voor de voorsprong, waarna Nova na twee slimme corners van Milou de eindstand op 3-0 bepaalde. Afgelopen zaterdag werd er op bezoek in Zuidland wederom gewonnen. 0-2 werd het daar voor onze JO13-2.

De MO11 speelde zelfs drie wedstrijden de afgelopen tijd en won de eerste. In Zoetermeer werd DWO met 2-6 verslagen. Twee weken later bleek koploper DSO helaas te sterk en werd er thuis verloren met 2-11. Tussendoor werd er nog een inhaalwedstrijd voor de beker gespeeld, uit bij Berkel. Er werd verloren met 4-3, maar beide teams waren al uitgeschakeld.

JO11-1 had in deze weken twee derby’s op het programma staan. Op 14 oktober kwam SHO JO11-1 op bezoek. SHO was de bovenliggende partij en kwam dan ook op een 0-2 voorsprong. Na een succesvol afstandsschot van Daley leek er toch nog een resultaat in te zitten, maar verder dan deze 1-2 kwam de JO11-1 niet meer. Twee weken later zaten ze wel aan de goede kant van de score. Op bezoek bij Binnenmaas JO11-1 werd met 1-2 gewonnen.

Op bezoek bij koploper Poortugaal kon de JO11-2 helaas geen punten bemachtigen (9-2). Afgelopen zaterdag lukte dat thuis tegen SJO DBF echter wel. In een spannende wedstrijd werd er met 4-3 gewonnen.

Zoals bekend is de JO11-3 een team dat pas na de bekerwedstrijden werd opgericht. Iedere week is te zien dat het wat beter gaat. De laatste twee wedstrijden werden zelfs gewonnen. In Hellevoetsluis werd Vlotbrug met 4-7 verslagen en ook de thuiswedstrijd tegen Rhoon werd winnend afgesloten: 4-2. Luke scoorde er drie en ook Marith maakte een doelpunt.

De JO10 heeft de laatste tijd leuke gelijkwaardige wedstrijden gespeeld en dat is nou net de opzet van de even competities. Thuis werd met 3-1 gewonnen van de Betrokken Spartaan en afgelopen zaterdag werd er helaas nipt met 2-1 verloren van Poortugaal. Zij zijn terug te vinden op een knappe derde plaats.

Over de JO9 en JO8 valt helaas weinig te melden. De KNVB heeft inmiddels alle uitslagen afgeschermd. Van wat ik hoor worden winstpartijen en nederlagen regelmatig afgewisseld. Afgelopen zaterdag won de JO8 in ieder geval met 4-7 van XerxesDZB.

Dat was het weer voor deze terugblik. Over drie weken weer een nieuwe terugblik met daarin het vervolg van de competitie van onze jeugdteams.