Terugblik jeugd 18-02

21 februari 2017 14:45

Een week geleden nog besneeuwde velden en temperaturen rond het vriespunt. Nu weer prima weer om te voetballen. Zo snel kan het gaan. Geen afgelastingen dus en zo hebben we deze week weer een goedgevulde terugblik. Behalve de JO15-1 en JO13-1, die wat personele problemen hadden en hun wedstrijden verzet zag worden, kwamen alle jeugdteams in actie. Hieronder een overzicht.

In de categorie ‘kampioenskandidaten’ werden geen fouten gemaakt. De JO19-1 begon niet geheel fit aan de uitwedstrijd tegen SHO JO19-4, maar de punten gingen toch mee naar Klaaswaal. Jan zorgde voor de 0-1 ruststand, waarna Hannes deze in de tweede helft verdubbelde. Een tegendoelpunt van SHO zorgde nog voor een spannende slotfase, maar onze JO19-1 bleef overeind.

De JO17-1 is al bijna zeker van het kampioenschap. Nummer drie Heinenoord JO17-1 werd zaterdag moeizaam met 4-3 verslagen. Max en Ryan scoorden beiden twee keer. Nummer twee DRL JO17-2 volgt op acht punten en werd eerder dit seizoen al met 0-10 verslagen. Van echte concurrentie is dus geen sprake.

De MO17 pakte tegen Zuidland voor het eerst dit seizoen drie punten en wellicht kon dit aantal op bezoek bij DBGC worden verdubbeld. Een matige eerste helft werd helaas wel afgesloten met een 2-0 achterstand. Een omzetting na rust leek het gewenste effect op te leveren toen Amber en Demi de stand weer gelijk trokken. De 3-2 van DBGC was echter alsnog beslissend, want daarna zakte de MO17 weg en eindigde de wedstrijd in 8-2.

Door met de MO15, die twee weken geleden aan de voorjaarscompetitie begon met een nederlaag tegen Zwaluwen (2-3). Afgelopen zaterdag een uitwedstrijd bij Zuidland. In de mist scoort Sanne de 1-0, maar net voor rust pakt Zuidland met twee snelle doelpunten achter elkaar de voorsprong. In deel 2 maakt Ayikoru weer gelijk, maar ook nu is het Zuidland dat direct weer de leiding pakt en deze niet meer uit handen geeft.

De JO15-2 heeft al enkele malen bewezen goed tegenstand te kunnen geven in de vierde klasse, maar is te wisselvallig. Na een knappe 0-0 tegen Heinenoord JO15-1 in de vorige wedstrijd met zelfs kansen op de overwinning, kwam het er nu weer niet uit. Althans, er werden voldoende kansen gecreëerd, maar het vizier stond niet op scherp. Charlois had daar minder last van en scoorde zeven keer.

De JO13-2 kreeg Naaldwijk op bezoek en de uitwedstrijd was er één om snel te vergeten. Het wordt al snel 0-2 voor de gasten, maar Kenay brengt vervolgens de spanning weer terug. Er volgen meer kansen, maar Naaldwijk is effectiever en bepaalt de ruststand op 1-4. Ook in de tweede helft hetzelfde beeld. Er vallen nog twee tegendoelpunten en Kenay schiet nog een vrije trap binnen. Eindstand: 2-6.

In Maasdam speelden de JO11-1 en JO9-1 tegen Binnenmaas. Eerstgenoemde kwam op een 0-1 voorsprong na een doelpunt van Daley, maar ondanks meerdere kansen bleef dit de ruststand. In de tweede helft draaide Binnenmaas met twee goals de wedstrijd om, maar het was Seb die weer gelijk maakte. Binnenmaas liep vervolgens weer uit naar 4-2. Milo bracht met 4-3 de spanning weer terug, maar daar bleef het bij.

Bij de JO9-1 waren de rollen omgedraaid. Een 1-0 achterstand bij rust werd in de tweede helft omgezet in een 1-2 voorsprong door doelpunten van Milo en Raf. Het bleef uiteindelijk bij een punt, aangezien Binnenmaas nog gelijk wist te maken.

De JO11-2 speelde thuis tegen Jonge Spartaan en dat leverde een overwinning op. Een snelle achterstand werd omgezet in een 5-1 voorsprong. Uiteindelijk stond er 7-2 op het scorebord na goals van Duncan (4x), Jayden (2x) en Levy. Ook de MO11-1 won. Op bezoek bij Alphense Boys werd het 2-4.

De JO9-2 nam het thuis op tegen Heinenoord en won met 4-2. De JO9-3 deed het ook knap, maar kwam helaas net tekort tegen Melissant JO9-2. 3-2 werd het daar. Luc maakte beide Klaaswaalse goals.

De komende twee zaterdagen staan er inhaalduels op het programma. Vanwege de vakantie kan het zijn dat teams niet helemaal compleet zijn. Probeer waar mogelijk elkaar te helpen met het uitlenen van spelers, zodat er niet onnodig wedstrijden verzet hoeven te worden. Komende zaterdag nog een beperkt programma. Dit zijn de wedstrijden: