Terugblik jeugd 25-02

27 februari 2017 16:45

Vanwege het begin van de voorjaarsvakantie was er maar een beperkt programma afgelopen zaterdag. Zes jeugdteams speelden een inhaalduel. Hieronder een kort verslag daarvan.

We beginnen eens bij de JO9-teams. De JO9-1 en JO9-3 speelden naast elkaar op het kunstgras en beiden hadden zij een zware tegenstander. De JO9-3 speelde tegen koploper Brielle JO9-7 en die was duidelijk een maatje te groot. Luc wist overigens nog wel een doelpuntje te maken namens de J09-3, iets wat niet veel teams is gelukt tegen de koploper.

Ook de JO9-1 kreeg de koploper op bezoek, in dit geval de O8-1 van SC Feyenoord. Een goed begin leverde een goede Klaaswaalse goal op, die door Milo werd afgerond. Daarna was het echter Feyenoord dat het spel bepaalde en nog voor rust op een 2-1 voorsprong kwam. In de tweede helft werd de score met de wind in de rug uitgebreid naar 1-7.

De JO13-2 mocht op veld twee aantreden tegen Pernis JO13-4, dat een plaatsje hoger op de ranglijst stond. Toch was het de JO13-2 dat de voorsprong nam en met 3-0 de kleedkamer mocht opzoeken na doelpunten van Levi, Kenay en Stevie. Na rust doet Pernis met de 3-1 wat terug, maar daarna is het toch weer de beurt aan de JO13-2. Met nog vier doelpunten wordt de eindstand op 7-1 bepaald. Daan scoorde in de tweede helft twee goals, de andere twee goals werden door Pernis ongelukkig achter de eigen keeper gewerkt na strakke voorzetten van Justin.

De MO15-1 wist zaterdag de eerste overwinning van de voorjaarscompetitie te behalen. Een knappe prestatie, want dat gebeurde tegen ST Poortugaal en Oude Maas MO15-1, dat de eerste twee wedstrijden gewonnen had. Fleur D zorgde met een schitterend afstandsschot voor de 1-0. Na rust een sterk Poortugaal dat uiteindelijk verdiend op 1-1 komt. Dat lijkt voor onze MO15-1 dan het maximaal haalbare, maar in de slotfase weet de MO15-1 er nog een keer uit te komen. Een duw in het strafschopgebied levert een terechte strafschop op en opnieuw is het Fleur D die raak schiet. Na het verlossende eindsignaal kunnen er drie punten worden bijgeschreven.

Door met de MO17-1, die op het hoofdveld van SHO mocht aantreden tegen de MO17-1 van die vereniging. Met een flinke tegenwind werd het in de eerste helft vooral tegenhouden. Drie keer lukte dat niet en dat leverde ook meteen de ruststand op. In de tweede helft moet het dan gebeuren met de wind in de rug. Amber zorgt voor 3-1, maar SHO brengt het verschil toch weer op drie. Amber zorgt vervolgens voor de 4-2 en de 4-3. Daar zou het helaas bij blijven.

We sluiten af met de JO19-1. Op het kunstgras stond een duel met het laag geklasseerde Zinkwegse Boys op het programma en dat leverde zoals verwacht weinig problemen op. Er worden een hoop kansen om zeep geholpen, voordat laatste man Rune zijn team op voorsprong zet. Ook Paul en Jimi (2x) scoren deze helft nog. Toch doet Zinkwegse Boys via een penalty nog wel wat terug. In de tweede helft opnieuw eenrichtingsverkeer, maar vele kansen worden gemist. Toch vallen er nog vijf goals, gemaakt door Ruben, Paul, Rune, Jimi en Aaron. Eindstand: 9-1. Komende zaterdag zal het niet zo makkelijk gaan als SHO JO19-3 op bezoek komt en het gaat om aanhaken of afhaken voor het kampioenschap.

Ook komende zaterdag nog een inhaalprogramma, waaraan acht van onze jeugdteams zullen deelnemen. Dit zijn de wedstrijden: