Terugblik jeugd 11-03

15 maart 2017 17:00

De voorjaarsvakantie zit er weer op en dus stond er afgelopen zaterdag weer een volledige speelronde gepland. Onder zonnige omstandigheden speelden twaalf van onze jeugdteams hun wedstrijden. Alleen de JO19-1 en de JO9-1 hadden geen wedstrijd op het programma staan. Hieronder weer een overzicht van de resultaten.

Misschien ten onrechte heeft de JO13-1 tot nu toe nooit in het rijtje met kanshebbers voor de titel gestaan. Maar na vier zeges op rij kwam de bovenste plaats beetje bij beetje weer in beeld. Afgelopen zaterdag kon de JO13-1 in een rechtstreeks duel met de nummer één Charlois JO13-7 de competitie weer helemaal spannend maken. In Rotterdam werd het een mooie wedstrijd, waarbij de JO13-1 zich twee keer terug knokte van een achterstand. Het eindigde in 2-2 na goals van Maud en Maarten.

De JO17-1 maakte net als in de vorige elf wedstrijden wederom geen fout en versloeg ook GOZ JO17-2. 0-5 werd het in Mijnsheerenland. Met nog zes wedstrijden te spelen bedraagt het verschil met nummer twee DRL nog altijd acht punten. De komende twee weken staan er wedstrijden tegen de concurrentie op het programma. Wordt het nog spannend of wordt het gat alleen maar groter. Dat is de vraag.

Nog knapper zijn de prestaties van de JO15-1, die vanuit de vierde klasse promoveerde naar de tweede klasse en ook daar goed bezig is. Sterker nog, de titel is nog steeds niet uit zicht. Afgelopen zaterdag won de JO15-1 namelijk met 2-0 van ST Herkingen/NTVV en concurrent SHO verloor verrassend bij Poortugaal. Daardoor ligt het weer helemaal open in deze competitie en worden de onderlinge duels wellicht beslissend.

Bij de MO17 hebben ze de smaak ook te pakken. Het duurde zeven nederlagen voordat de eerste drie punten werden binnengehaald. Vervolgens kwam daar vorige week een vierde punt bij en afgelopen zaterdag mochten ze wederom drie punten bijschrijven. Nummer vijf Jonge Spartaan werd thuis met 3-2 verslagen. Na een 0-1 ruststand maakte Demi in de tweede helft al snel weer gelijk. Milou zette de MO17 vervolgens op voorsprong, maar nu deed Jonge Spartaan snel wat terug. Het was uiteindelijk Kim die de wedstrijd in Klaaswaals voordeel besliste.

De MO15 hield de drie punten ook in Klaaswaal. Direct na de rust leek de buit al binnen toen de 2-1 ruststand in rap tempo werd uitgebreid naar 5-1. Maar ineens is daar tegenstander IJVV de Zwervers die het nog niet opgeeft en met drie goals weer op 5-4 komt. Gelukkig duurt een wedstrijd bij de MO15 maar 70 minuten, anders had het nog knap lastig geworden. Nu is het net voldoende voor de overwinning.

De JO15-2 nam het op tegen Barendrecht JO15-7 en bij de tegenstander lieten ze niets aan het toeval over. Het was echter de JO15-2 die het Barendrecht vanaf minuut één knap lastig maakte. Een prima eerste twintig minuten kon echter niet met een doelpunt bekroond worden. Zowat de eerste kans van Barendrecht is vervolgens raak. Net voor rust wordt het ook nog 0-2. Ook in de tweede helft wordt er niet opgegeven en worden er nog een aantal kansen gecreëerd, waarbij zelfs de paal nog wordt geraakt. Barendrecht scoort ook niet meer en zo blijft het bij 0-2.

De JO13-2 mocht weer eens op reis. Deze keer was koploper Warmunda uit Warmond de tegenstander. Na dik een uur rijden bleek deze opponent toch echt een maatje te groot. 12-1 werd het voor de thuisploeg. Volgende week weer op reis, maar dan met onze JO13-2 in de favorietenrol.

Door met de pupillen. De MO11-1 speelde thuis tegen Nieuwerkerk. In de uitwedstrijd werden de punten nog gepakt, maar nu trok Nieuwerkerk aan het langste eind. 1-5 werd het. De JO11-1 won wel. Een zakelijke overwinning tegen Overmaas: 3-0. De JO11-2 had in Hellevoetsluis een zeer lastige tegenstander en moest helaas heel wat doelpunten incasseren. Volgende week beter.

De JO9-2 speelde de enige echte derby van Cromstrijen en hield de Klaaswaalse eer hoog. Na een ruststand van 3-1 werd er uiteindelijk met 6-4 gewonnen. De JO9-3 kreeg Jonge Spartaan op bezoek. Geen overwinning, maar wel weer een doelpuntje. Luc was de gelukkige.

Volgende week weer een overvol programma met maar liefst tien thuiswedstrijden (inclusief senioren). De aanvangstijden zijn er op berekend dat de teams tot uiterlijk 20 minuten hebben om de kleedkamer na de wedstrijd weer vrij te maken voor een volgend team. Soms kan er echter niet voorkomen worden dat een kleedkamer toch gedeeld zal moeten worden, maar met elkaar komen we hier vast wel uit. Dit zijn de wedstrijden: