Terugblik jeugd 25-03 + HW Bokaal

30 maart 2017 21:00

De eerste terugblik XXL van het seizoen. Zowel de competitiewedstrijden als de wedstrijden om de Hoeksche Waard Bokaal zijn hierin meegenomen. Eens kijken hoe de week voor onze jeugdteams is verlopen. Het werd in ieder geval een week vol verrassingen.

Competitie/Oefenwedstrijden 25 maart

Normaal beginnen we de terugblik met de overwinningen van de JO19 en de JO17. Zij waren goed op weg om het kampioenschap binnen te slepen. Beiden begingen echter een misstap afgelopen zaterdag. JO19 oogde niet scherp afgelopen zaterdag en daar maakte tegenstander Hekelingen dankbaar gebruik van. Zij stapten met 3-5 als winnaar van het veld. Doelpunten waren er van Wouter, Hannes en Jimi. Zo lijkt de titel niet naar Klaaswaal maar naar Strijen te gaan.

De nederlaag van de JO17 was mogelijk nog zeldzamer. Het was het eerste puntverlies van de competitie, maar dat gebeurde wel meteen met 0-5 van DRL. Door de twaalf eerder gewonnen wedstrijden is er nog wel een marge van twee punten en een wedstrijd minder gespeeld. Met nog vijf wedstrijden te gaan zou dat toch goed moeten komen.

De JO15-1 doet ook nog steeds mee om de titel, maar moest dan wel de drie punten pakken in de lastige uitwedstrijd bij Strijen JO15-1. Het bleef uiteindelijk bij één punt (1-1), waardoor concurrent SHO weer twee punten uitloopt door hun eigen overwinning.

Voor de MO15 stond er na drie zeges op rij een lastige wedstrijd tegen koploper SVS MO15 op het programma. Zij pakten vanaf het begin het initiatief, maar onze MO15 hield knap stand en wist met 0-0 de rust te halen. Na rust volgt dan toch de achterstand, maar Ayikoru maakt er weer 1-1 van. Uiteindelijk zal het toch de koploper zijn die met de overwinning aan de haal gaat door nog twee keer te scoren.

De JO13-1 verloor vorige week onnodig van GOZ en had dus wat recht te zetten. Strijen leek op voorhand wel een taaie tegenstander te zijn. Het begin was goed met een snelle goal van Daan N. Daarna maakte Strijen wel weer gelijk. Het waren vervolgens Ilan, Naomi en Maud die met hun goals de wedstrijd leken te beslissen. Een laatste doelpunt van Strijen bracht de eindstand op 4-2. De JO13-1 staat nu op een derde plaats in hun competitie.

De Onder 11-teams kenden geen goed weekend, al hadden zij ook wel sterke tegenstanders. De JO11-1 verloor van koploper Slikkerveer met 2-4. Ook JO11-2 kon niet verrassen tegen nummer twee Gravendeel. Hoewel het de eerste helft nog aardig stand hield met 2-0, liep Gravendeel na rust uit naar 9-0. De MO11-1 pakte wel een puntje. Zij speelden de derby tegen de leeftijdsgenoten van NSVV en dat duel eindigde in 4-4.

Voor de JO9-1 stond er een wedstrijd tegen laagvlieger Smitshoek op het programma. Smitshoek gaf goed tegenstand en bij rust was het nog maar 2-1. In de tweede helft had Smitshoek zelfs kansen om gelijk te maken, maar zij slaagden daar niet in. Vervolgens was het de JO9-1 dat uitliep naar 7-1. Raf en Sem scoorden ieder twee keer.  Timo, Milo en Mikis maakten er eentje. De tegenstanders van de JO9-2 en JO9-3 waren zaterdag helaas veel te sterk. Maar volgende week gaan ze het gewoon weer proberen.

Voor de JO15-2 stond er zaterdag alleen een oefenwedstrijd op het programma en deze wisten zij winnend af te sluiten. Tegenstander De Alblas JO15-2 werd vooral op effectiviteit afgetroefd. Vooral Bart had het vizier op scherp staan en maakte drie doelpunten. Sam maakte van afstand nummer vier. Vervolgens scoorden de Alblasserdammers nog wel twee keer, maar meer zat er niet voor ze in (4-2). Ook afgelopen woensdag werd er geoefend. Toen kwam De Fendert JO15-2 op bezoek. Nu juist wel veel kansen, maar geen goede afronding. Daardoor was het bij rust nog onnodig spannend. Toch werden er alsnog vijf goals gemaakt. Ian maakte er vier van en ook Martijn wist er één binnen te schieten. 5-2 zou het worden.

Hoeksche Waard Bokaal 29/30 maart

Ook de Hoeksche Waard Bokaal is deze week van start gegaan. Voor meer informatie daarover staat er een nieuwsbericht op de site. Drie van onze teams kwamen er al in actie.

JO17 speelt maar twee poulewedstrijden en dus was de eerste wedstrijd meteen een belangrijke. Tegenstander was Oud-Beijerland JO17 dat een klasse hoger speelt. Toch kwam onze JO17 op voorsprong. OSV draaide dit echter wel weer om in 1-2, maar er werd niet opgegeven en er werd alsnog een gelijkspel uitgesleept: 2-2. Iwan maakte beide goals.

JO11 ging op bezoek bij Zinkwegse Boys en het werd een wedstrijd om snel te vergeten. Al snel namen de Oud-Beijerlanders afstand en dat wist onze JO11 niet meer goed te maken. 5-1 werd het voor de thuisploeg. Gelukkig zijn er nog drie wedstrijden te spelen om een plaatsje bij de bovenste twee te bemachtigen.

JO9 speelde donderdagavond de derby tegen NSVV JO9. Het werd op eigen veld een grote zege tegen de Numansdorpers, waarbij zelfs de dubbele cijfers werden gehaald: 10-2. Doelpunten: Raf 4x, Milo 2x, Sem 2x, Sam 1x, Timo 1x. De afsluitende penaltyserie werd wel gewonnen door de bezoekers.

Komende zaterdag weer een competitieprogramma en na het weekend gaat ook de Hoeksche Waard Bokaal weer verder. Dit zijn de wedstrijden: