Terugblik jeugd 22-04

25 april 2017 22:00

De laatste speelronde leverde weinig vrolijke gezichten op bij onze jeugdteams. Twaalf wedstrijden, acht nederlagen. Nota bene de laag geklasseerde teams wisten de Klaaswaalse eer nog hoog te houden. In deze terugblik een overzicht van de resultaten van afgelopen zaterdag. Hoe staan de teams ervoor en wat staat er nog op het programma.

JO19
Donderdagavond speelde de JO19 zijn tweede wedstrijd om de Hoeksche Waard Bokaal. Er moest gewonnen worden op bezoek bij Gravendeel. Een 2-0 en 4-2 achterstand leken weinig goeds te voorspellen, maar in het laatste half uur wist de JO19 de wedstrijd om te draaien. Er werd gewonnen met 4-6. Doelpunten waren er van Jimi 2x, Ryan 2x, Paul en Hannes. In de laatste wedstrijd op 8 mei zal met twee goals verschil van koploper Korendijk gewonnen moeten worden om de finale te behalen. Voor de competitie staat er nog een laatste doordeweekse wedstrijd tegen NSVV JO19-2 op het programma, maar die is puur voor de statistieken. De JO19 zal genoegen moeten nemen met een tweede plaats in de vierde klasse.

JO17
Na het binnenslepen van de titel in de vierde klasse en de uitschakeling voor de HW Bokaal kan de JO17 vrijuit voetballen. Nog twee competitiewedstrijden, waarvan de eerste zaterdag in Hellevoetsluis tegen Vlotbrug werd gespeeld. Die wedstrijd zou meteen het tweede puntverlies betekenen deze competitie. Het duel eindigde in 2-2. Op 6 mei wordt de competitie afgesloten met een bezoek aan Den Bommel.

MO17
De MO17 kende een zwaar jaar in de eerste klasse en na vorige week wist het zeker dat de laatste plaats niet meer verlaten zou worden. Dat weerhield ze er niet van om afgelopen weekend nog één keer aan te zetten tegen het op de één-na-laatste plaats staande Slikkerveer. Op het eigen kunstgras speelde de MO17 een prima wedstrijd die net voor rust werd bekroond met drie doelpunten. Na 20 minuten in de tweede helft was daar ook de 4-0. Een benutte penalty van Slikkerveer zou vervolgens de spanning niet verder meer terugbrengen. Wendy 2x, Fenna en Amber maakten de doelpunten. In de HW Bokaal kan er nog wel een prijs gepakt worden. Er moet op 13 mei minstens gelijk worden gespeeld tegen SHO om de finale te halen.

JO15-1
Vorige week haakte de JO15-1 definitief af om de titel in de tweede klasse. Het feit dat zij daar in deze fase van het seizoen nog kans op maakten is al een hele prestatie. Het is nu zaak om dan maar voor de tweede plaats te gaan achter kampioen SHO. Daarvoor moest afgelopen zaterdag eigenlijk wel gewonnen worden van concurrent Jonge Spartaan. De uitwedstrijd ging eerder dit seizoen echter verloren. Ook nu had de JO15-1 het moeilijk en keek het in de rust nog tegen een achterstand aan. In de tweede helft volgde echter de 1-1 en net voor tijd werd zelfs de volle winst gepakt. Nog drie wedstrijden te gaan om de tweede plaats veilig te stellen. Ook spelen zij nog op 9 mei tegen Strijen voor de HW Bokaal. Een puntje is dan voldoende om de halve finale te bereiken.

JO15-2
Een zwaar jaar met vaak te sterke tegenstanders in de vierde klasse. In oefenduels tegen teams uit lagere klassen kwamen zij wat meer aan het voetballen en werd er vaak wel gewonnen. Afgelopen zaterdag had de JO15-2 de kans om ook voor de competitie weer punten te pakken. Tegenstander Oud-Beijerland zat namelijk in hetzelfde schuitje en de verliezer zou de hekkensluiter worden van deze competitie. Het was echter onze JO15-2 die vanaf het begin liet zien in ieder geval niet als laatste te willen eindigen. Er werd volop strijd geleverd en dit resulteerde dan ook in een prima 6-1 overwinning. Nino scoorde twee keer. Martijn, Bart, Ian en Ruben waren allen één keer trefzeker. Op 13 mei wordt de competitie afgesloten tegen de koploper.

MO15
Er was nog steeds een kleine kans op het kampioenschap in de eerste klasse. Door een nederlaag van SVS was een overwinning bij koploper DVV’09 voldoende om alles in eigen hand te houden. Helaas wilde de bal er in Dirksland maar niet in en was de thuisploeg een stuk effectiever. Bijna elke kans gaat erin en zo staat het ineens 5-0. Gelukkig weet de MO15 het doel daarna wel te vinden, maar de twee goals van Senna kwamen helaas te laat. De derde plaats is nu het hoogst haalbare, wat overigens ook een knappe prestatie is. Daarvoor moet op 13 mei wel de afsluitende wedstrijd tegen Jonge Spartaan worden gewonnen. De MO15 maakt nog wel kans op de HW Bokaal. Op 10 mei speelt het tegen SHO en bij minimaal een puntje zijn ze zeker van de finale.

JO13-1
De JO13-1 had zaterdag de tweede plaats voor het grijpen. Er hoefde alleen maar gewonnen de worden van laagvlieger Barendrecht. Dat leek op papier een haalbare missie, maar dat pakte op het veld toch iets anders uit. De rust wordt ingegaan met een 1-0 achterstand, maar in de tweede helft is daar gelukkig Maud die de stand weer in evenwicht brengt. Onze JO13-1 speelt vervolgens veelvuldig op de helft van de tegenstander, maar echt grote kansen blijven uit. Barendrecht weet nog één keer uit te breken en scoort meteen de winnende treffer. Zo wordt er verloren en moet de JO13-1 genoegen nemen met een derde plaats in de zevende klasse. Ook zij spelen nog wedstrijden voor de HW Bokaal, drie stuks in totaal. Wie weet wat dat nog oplevert.

JO13-2
Ook de JO13-2 is uitgespeeld. Na achttien wedstrijden zit de competitie met soms verre uitwedstrijden erop. Afgelopen zaterdag werd de laatste wedstrijd tegen Pernis met 1-5 verloren en daarmee eindigen zij op de zevende plaats in de eerste klasse voor 7-tallen.

JO11-1
Maasstad Tediro was zaterdag de tegenstander van onze JO11-1. Op het eigen kunstgras konden de punten helaas niet in Klaaswaal worden gehouden. Het werd 1-4. Voor de JO11-1 betekende dit de laatste wedstrijd van de competitie in de vierde klasse. Zij staan nu vierde, maar een aantal teams heeft nog wat wedstrijden in te halen.  Voor de JO11-1 gaat nu het vizier op de HW Bokaal. Nog twee wedstrijden, waarna hopelijk de finale zal worden bereikt.

JO11-2
In Oud-Beijerland speelde de JO11-2 zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De wedstrijd tegen SHO ging helaas met 3-2 verloren. Levy en Duncan waren hierbij trefzeker. Zo eindigt de competitie in de tiende klasse op een zevende plaats.

MO11
Geen wedstrijd afgelopen zaterdag voor de MO11. Er staat er nog wel eentje op het programma: een wedstrijd tegen kampioen FC Oudewater op 6 mei. Daarna zit de competitie in de eerste klasse erop en is het afwachten of de MO11 nog in actie komt voor de HW Bokaal. Dat hangt af van de laatste wedstrijd in deze poule tussen NSVV en Binnenmaas. Er is nog een kleine kans dat de MO11 de finale misloopt. Het is dus even afwachten.

JO9-1
De JO9-1 sloot de competitie zaterdag af met een thuiswedstrijd tegen SHO.  Zij hadden een mindere dag en keken bij de rust tegen een 0-2 achterstand aan. Ook in de tweede helft was het de uitploeg die het eerste doelpunt maakte. De JO9-1 ging toen nog wel in de achtervolging en kwam door twee goals van Raf nog dichtbij, maar helaas was het net te laat. Zo werd er verloren met 2-3 en eindigen ze op de vijfde plaats in de tweede klasse. Er kan nu gestreden gaan worden voor de HW Bokaal. Op 15 mei staat onze JO9-1 in de halve finale van dit toernooi. De tegenstander hierin is nog niet bekend, maar dit zou zomaar weer SHO kunnen zijn…

JO9-2
Tegenstander Spijkenisse was afgelopen zaterdag veel te sterk voor onze JO9-2. De competitie in de negende klasse is daarmee ten einde en de JO9-2 eindigt daarin op de achtste plaats.

JO9-3
Ook de tegenstander van de JO9-3 was zaterdag te sterk. Helaas lukte het ook niet om een doelpuntje te maken. Voor de JO9-3 zit het seizoen er nog niet op. Aangezien zij later ingestroomd zijn in de elfde klasse moeten er nog vijf wedstrijden worden gespeeld, maar waarschijnlijk zal dit tot drie beperkt blijven. Het zullen de laatste wedstrijden zijn waarin we de JO9-teams over een half veld in actie zien. Zoals bekend gaan zij vanaf volgend seizoen over een kwart veld spelen en worden er ook geen standen meer bijgehouden.

We zitten middenin de meivakantie en aangezien de meeste competities ten einde zijn, wordt er weinig meer gespeeld door onze jeugd. Vanwege het beperkte programma de komende weken zal er pas na het weekend van 6 mei een nieuwe terugblik verschijnen.