Sponsors

JO13-1 bij Heerjansdam (2018)

SSS JO13-1 wordt 2e op de afsluiter van het seizoen! 

  
Zaterdag 9 juni stond er het jeugdtoernooi in Heerjansdam gepland. Dit jaar ons enige jeugdtoernooi en daarmee ook de afsluiting van het seizoen.
 

Door een groot aantal afwezigen; Timo, Kenay, Kay, Zeb en keeper Michael, hebben ook een grote groep van JO11-1 gevraagd; Sem, Daley, Luuk, Bart, Yannick en Seb.
De rol van keeper zal afgewisseld worden.

Het is wel vroeg vertrekken, al om 7:40 uur verlieten we Klaaswaal. Eenmaal op het sportpark de Molenwei aangekomen worden ontvangen en krijgen we het programmaboekje. Er worden drie wedstrijdjes van 20 minuten gespeeld en er wordt een spelletje Latje Trap gespeeld.

De eerste wedstrijd in onze poule spelen we meteen tegen Heerjansdam JO13-3 (spelend 5e klasse in regio Zuid). In een meteen leuke wedstrijd wordt er goed gespeeld en zijn er enkele kansen, voornamelijk uit afstandsschoten van Delay, Stevie en Daan. Met momenten zetten we hoog druk en veroveren we de bal snel. Keeper Seb heeft zo weinig te doen. Het is ook Stevie die door druk te zetten op een verdediger van Heerjansdam de bal afpakt en volgens de bal in de hoek schiet, 1 – 0! Even later is daar een hoekschop, de voorzet van Justin is loepzuiver op het hoofd van Luuk, die de bal mooi in de hoek kopt, 2 – 0!! De eerste wedstrijd is binnen!

Na een pauze volgt de tweede wedstrijd tegen Oranje Wit JO12-4 (spelen 3e klasse in een JO12 competitie). We beginnen goed en zijn ook duidelijk sterker. Ditmaal heeft keeper Daan nauwelijks wat te doen. Helaas wil alleen de goal nog niet vallen. Er worden vele kansen gecreëerd en aantal schoten gelost, maar de keeper van Oranje Wit keept goed. Pas in de 16e minuut valt de goal, vanuit een afstandsschot van Seb, over de keeper heen in de hoek,
0 – 1. Hierna valt ook meteen de 0 – 2 door een voorzet van Dennis die door spelers van Oranje Wit in het doel gewerkt wordt. Hoppa! Twee wedstrijden 6 punten, kunnen we eerste worden?

Dat moet blijken in de derde wedstrijd! Jonge Spartaan is de tegenstander en de enige die tot dan toe ook gewonnen had. Bij winst worden we eerste! Bij gelijkspel is het afhankelijk van het resultaat van Jonge Spartaan in hun latere wedstrijd. In de spannende wedstrijd die aardig gelijk opgaat, creëren we meerdere kansen. Het is Seb die in het strafschopgebied onderuit gehaald wordt. Justin is de aangewezen persoon, en hij schiet hem in de kruising!
0 – 1! Even later is het toch Jonge Spartaan dat terugkomt. Bij de hoekschop staat een speler van Jonge Spartaan bij de tweede paal vrij en schiet binnen. Jonge Spartaan komt ook op voorsprong met nog een paar minuten te spelen. Met veel druk naar voren nog even alles geven! En dan is daar Duncan die de bal op Seb geeft, Seb kan met een sliding de bal in de hoek schieten, 2 – 2! Hierna is bijna meteen tijd. Gelijkspel, maar we maken nog een kans op de eerste plaats!

Even rekenen, want het doelsaldo is nu belangrijk.. Ons doelsaldo is geëindigd op 6 doelpunten voor en 2 tegen. Jonge Spartaan had de eerste wedstrijd met 2 – 1 gewonnen en het gelijkspel (2 – 2) betekent 4 doelpunten voor en 3 tegen. Jonge Spartaan mag in de wedstrijd tegen Oranje Wit verliezen, gelijkspelen of winnen met 0 – 1 en 0 – 2. Bij 0 – 3 zouden er strafschoppen genomen worden om te bepalen wie de winnaar werd. Bij 0 – 4 of een hogere score zou Jonge Spartaan eerste worden. SSS is in ieder geval verzekert van een 2e plaats. Met de hele groep werd er naar de laatste wedstrijd gekeken, maar we zagen dat het eigenlijk al snel ging. De keeper van Oranje Wit keepte tegen ons beter.. De score liep al snel op naar 0 – 3 en dan valt ook de 0 – 4..
  


Helaas net niet eerste geworden, op 1 doelpunt verschil. Hadden we maar ergens meer keren kunnen scoren of gewonnen van Jonge Spartaan.
Toch zijn we zeer tevreden. We hebben de wedstrijden niet verloren, leuk gevoetbald met mooie combinaties en vele kansen, maar voornamelijk plezier gehad.
 

En dan nog latje trap. Iedere team krijgt 36 pogingen om de paal (1 punt) of de lat (2 punten) te raken. De score stond op dat moment op 16 punten van Heerjansdam.
Wij behaalden 14 punten. Rick (4), Sam H (2), Justin (4), Luuk (2) en Sam W (2) scoorden de punten. Ook hiermee behaalden wij de 2e
plaats!!

Zo worden we 2e op het jeugdtoernooi in Heerjansdam! Met goed voetbal, plezier en beleving hebben we een leuke toernooi en daarmee leuke afsluiting van het seizoen gehad. Een beker en voor iedere speler een medaille als aandenken. En de jongens van JO11-1 bedankt voor het meedoen!
   

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!