Sponsors

Thuistoernooi 2022

JO15-1 EINDIGT ALS DERDE OP THUISTOERNOOI
ZATERDAG 11 JUNI 2022

Sinds lange tijd weer eens een thuistoernooi op groot veld bij SSS. Nadat de JO13 en JO15-2 het toernooi hadden geopend, was het de beurt aan ons. Er was een sterk deelnemersveld aanwezig met een hoofdklasser, twee eersteklassers en twee kampioenen uit de 2e klasse.

10:40  SSS JO15-1 - WFB JO15-1
WFB speelde in de laatste competitie weliswaar in de 1e klasse, maar ging daarin vaak kansloos ten onder. We zijn dus favoriet, maar je moet het toch maar even doen in 20 minuten. Dat blijkt inderdaad niet mee te vallen. Zeker de eerste tien minuten lijkt het niet eens op voetbal. Waarschijnlijk toch nog die zware pot van vrijdagavond in de benen. De kansen zijn in die fase vooral voor WFB maar Kris houdt voorlopig zijn doel schoon. Halverwege komen we zelf meer aan aanvallen toe. Raf kan op de keeper af maar speelt de bal helaas net iets te ver voor zich uit waardoor een doelpoging uitblijft. Even daarna is het een veelbelovende aanval die lijkt te stranden, maar toch komt Timo nog tot een schot dat op de lat belandt. We komen steeds dichterbij. Na iets meer dan een kwartier krijgen we de bal gelukkig wel tussen de palen. De bal komt voor de voeten van Timo en nu is de kans een stuk makkelijker (1-0). Net voor het einde kunnen we het afmaken als een fout achterin bijna afgestraft wordt door Raf, maar de keeper kan nog net herstellen. De kleine voorsprong wordt behouden en de eerste drie punten zijn binnen.

11:55  SSS JO15-1 - Semper Altius JO15-1
De minst leuke wedstrijd is tegen het Rijswijkse Semper Altius JO15-1. Een team dat kampioen is geworden in de 2e klasse maar ook erg goed is in zeuren. En dat was nou net bij de verkeerde scheidsrechter. Het begon allemaal gelijkopgaand met als enige kans voor ons een schot van Milo dat naast ging. In de loop van het tweede deel nam de onvrede bij de bezoekers om onverklaarbare redenen toe, waardoor een speler uiteindelijk zelfs het veld moest verlaten na niet al te net taalgebruik. Het leek er lange tijd niet op dat dit overtal door ons nog in de score uitgedrukt zou worden. Het was Semper Altius die er zelf voor zorgden dat ze geen enkel punt aan dit duel zouden overhouden. Bij het betreden van het strafschopgebied werd Seb zo opzichtig vastgehouden dat de scheidsrechter wel een penalty moest geven. Seb ging zelf achter de bal staan en zag deze via de keeper gelukkig in het net verdwijnen. Eindstand: 1-0.

12:45  SSS JO15-1 - Kampong JO15-2
Het Utrechtse Kampong, ook wel bekend van het hockey, werd op vrijdag nog uit de hoge hoed getoverd na een afzegging van een ander team. Met deze hoofdklasser hadden we er wel meteen een stevige concurrent bij om de bovenste plaatsen. Die favorietenrol konden ze in de eerste twee wedstrijden niet bepaald waarmaken. Na twee gelijke spelen was het gat met ons al opgelopen tot vier punten. Dat gat wilden we graag uitbreiden maar in ieder geval gelijk houden. Ook in de wedstrijd tegen ons konden ze niet echt imponeren en het leek af te stevenen op een 0-0. Voor ons was Sem L nog dichtbij maar zijn schot ging voorlangs. Aan de andere kant was het even later helaas wel raak. Van dichtbij werd de bal volledig verkeerd geraakt, maar daardoor werd het schot helaas wel van richting veranderd waarna deze alsnog het doel in ging (0-1). In de resterende minuten probeerden we het nog wel maar konden we de gelijkmaker niet meer forceren.

13:35   SSS JO15-1 - Zwaluwe JO15-1
Tegenstander in de vierde wedstrijd was opnieuw een kampioen uit de 2e klasse. Deze keer vv Zwaluwe uit lage Zwaluwe. Niet te verwarren met de club uit Vlaardingen. Opnieuw een moeizame wedstrijd van onze kant, maar wel eentje waarin we echt de betere partij waren en goed aan het voetballen kwamen. Toch hadden we twee gelukkige goals nodig om de wedstrijd te beslissen. Eerst was het een schot van grote afstand van Daley, dat toch houdbaar leek, maar de keeper kon de bal niet afstoppen. Drie minuten later kwam een voorzet tegen een hand aan en ging de bal voor de tweede keer deze dag op de stip. Volgens mij al meer dan in het hele seizoen. Seb faalde ook deze keer niet. Een 2-0 voorsprong bij een toernooi mag je natuurlijk niet meer weggeven en dat deden we ook niet. De stand bleef onveranderd.

14:25  SSS JO15-1 - RVVH JO15-1
De uitslagen op de andere velden waren tot dusver gunstig. Het is toch niet zo makkelijk om je wedstrijden te winnen op een toernooi. Door veel gelijke spelen bij de andere teams staan we met nog één ronde te gaan bovenaan met negen punten. Gevolgd door de tegenstander in de laatste wedstrijd met acht punten en Kampong heeft er zes. Een punt is dus genoeg voor de hoofdprijs, maar bij een nederlaag kunnen we zelfs nog twee plekken zakken. Met RVVH treffen we de enige bekende van vandaag. De middelste competitie sloten we af met een wedstrijd in Ridderkerk. Toen verloren we met 2-1 en bleek het een stugge tegenstander die weinig weggeeft. Zolang wij zelf niets weggeven maakt dat nu ook niet uit. RVVH neemt al snel het initiatief. Noodgewongen moeten we achteruit omdat er veel jongens echt doorheen zitten. Gelukkig hebben we afgelopen woensdag bewezen dat we dat wel even kunnen volhouden. Op die manier lijken we ook deze wedstrijd over de streep te trekken. RVVH komt eigenlijk niet tot kansen en het eindsignaal komt in zicht. Er moet wel wat geks gebeuren willen ze die goal nog maken. En helaas gebeurt dat ook. De bal valt over de verdediging heen en wordt met een volley hard in de verre hoek geschoten. Een schitterende goal, dat moet worden toegegeven, maar wel heel zuur voor ons. In de extra tijd hebben we echt geen energie meer over om nog langszij te komen. Het eindigt in 1-0 en op veld 2 blijkt ook Kampong nog gewonnen te hebben. Daardoor komt het slechtste scenario uit en eindigen we op de derde plaats. Met drie overwinningen op een sterk bezet toernooi mogen we ook weer niet helemaal ontevreden zijn. Maar wat waren we nog dichtbij.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!