Dilettant Cup - SSS Klaaswaal

Sponsors

Dilettant Cup

JO16-1 'GEDEELD EERSTE' BIJ DILETTANT CUP

Zaterdag 3 juni stond er nog een toernooi op het programma. We deden in Krimpen a/d Lek mee aan de Dilettant Cup. Gezien het deelnemersveld leken we mee te kunnen doen om de prijzen, maar het blijft toernooivoetbal. We spelen vandaag zonder Daley en de geblesseerde Seb. Keeper Kris en Timo zijn gelukkig wel weer terug van hun blessures. Ook meetrainers Luke en Floris zijn er vandaag bij. Onderstaand een kort verslag van de gespeelde wedstrijden:

vs Spijkenisse JO16-3
De naam Spijkenisse levert momenteel niet al te goede herinneringen op, maar vandaag mogen we het tegen de JO16-3 proberen. Al zegt dat nog niets natuurlijk. Op papier de zwakste tegenstander, maar het is lastig om in 20 minuten het verschil te maken. Toch komen we al snel op voorsprong. Milo schiet in tweede instantie met een volley de bal knap in de hoek (1-0). Dat zou uiteindelijk ook wel het hoogtepunt zijn, want tot heel veel meer komen we niet. We moeten in deze eerste wedstrijd vooral wennen aan het hobbelige grasveld en de warmte. Helaas kunnen we er dan ook niet de energie in stoppen die we graag zouden willen. Maar daar blijken alle teams nogal last van te hebben. Dan kun je maar beter zorgen dat je niet te veel achter je tegenstander hoeft aan te rennen, maar ook dat lukt niet helemaal. We hebben ontzettend veel balverlies en Spijkenisse peert vervolgens alle ballen naar voren. Dat levert zelfs nog wat gevaarlijke momenten op. Als eenmaal het eindsignaal klinkt mogen we met een 1-0 overwinning zeker niet klagen. De eerste drie punten zijn binnen, op naar de tweede wedstrijd.

vs Dilettant JO16-1
Thuisploeg Dilettant draait bovenin mee in de tweede klasse en kan dus wel eens een taaie tegenstander zijn. Zeker als we binnen enkele seconden een doelpunt cadeau geven na wat communicatieproblemen in het strafschopgebied (0-1). Er is in ieder geval nog genoeg tijd om ons te herpakken, maar we komen nooit echt lekker in deze wedstrijd. Dilettant zit er bovenop en is overal net wat feller en scherper. Ze komen niet bepaald onverdiend ook nog op een 0-2 voorsprong en dan wordt het in zo'n korte wedstrijd toch wel erg lastig. Het lukt niet meer om iets terug te doen en we verliezen met 0-2.

vs Lekkerkerk JO17-2
De warmte begin inmiddels wel zijn tol te eisen en dan krijgen we nog de twee fysiekste teams. Lekkerkerk werd als 3e klasse JO17 niet bepaald tot de favorieten gerekend maar staat na twee wedstrijd nog zonder puntverlies bovenaan. Dat is er in deze wedstrijd bepaald niet aan af te zien. Sowieso leek het meer op een variant van walking football. Beide teams waren niet vooruit te branden. Vijf minuten voor het einde zien we dan toch ineens een flits van onze kwaliteiten. Milo passeert een paar tegenstanders, legt de bal klaar voor Luuk en die kan de bal om de keeper heen in het doel krullen (1-0). De tegenstander in slaap sussen is ook een tactiek. Lekkerkerk realiseert zich dat ze nu toch maar wat moeten gaan doen en krijgt in de slotminuut nog een megakans. Een dieptepass wordt fantastisch meegenomen, alleen is de afronding van een iets mindere schoonheid. De bal verdwijnt net langs de paal en zo kunnen we opgelucht adem halen. Eindstand 1-0.

vs CKC JO17-1
De gedoodverfde nummer één (1e klasse JO17) bakt er vandaag niet echt veel van, maar dat leek ook niet bepaald de insteek van hun deelname. Met lootjes worden de posities bepaald en dus is het maar te hopen dat deze ons voor deze wedstrijd goed gezind zijn. Verder hopen we vooral heel van het veld af te komen met wat we eerder deze dag hebben gezien. Ook de sportiviteitsprijs zullen ze niet gaan winnen vandaag. Met drie teams op zes punten en CKC op drie kunnen we nog eerste maar ook nog vierde worden. Inmiddels is ook het aantal wissels flink naar beneden bijgesteld. Gezien de omstandigheden is deze laatste wedstrijd van ons eigenlijk zo slecht nog niet. Okee, CKC neemt het niet helemaal serieus, maar er staan nog steeds een aantal goede en vooral fysieke spelers op het veld. We lijken snel op voorsprong te komen na een goede aanval, maar de treffer van Raf wordt afgekeurd. Vijf minuten later gaat hij voor de herkansing. Hij schiet de bal over de gelegenheidskeeper heen en deze telt wel (1-0). CKC blijft vooral voorin hangen en dus krijgen we best wat kansen om de score te vergroten maar is er ook het gevaar bij balverlies. Gelukkig verspelen we niet heel veel ballen deze wedstrijd en worden de Rotterdammers maar een enkele keer gevaarlijk. We weten het achterin dicht te houden maar het lukt ook niet om zelf de score te vergroten. Gelukkig is het verder ook niet onsportief tot aan de laatste minuut, waar Raf een schandalige sliding maar net kan ontwijken. Na exact 20 minuten vindt de scheidsrechter het dan ook wel mooi geweest. Het blijft bij 1-0.

Met negen punten uit drie wedstrijden hebben we ons nog goed hersteld van de nederlaag in de tweede wedstrijd. Bijzonder genoeg eindigen er drie teams op negen punten en is ons doelsaldo van +1 helaas het minste van deze drie. Maar wij houden het gewoon op gedeeld eerste. Woensdag nog een laatste test met een oefenduel tegen Oranje Wit en daarna spelen we op zaterdag 17 juni de HW Bokaal-finale tegen Gravendeel.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!