SSS lijdt zure onverdiende nederlaag

23 april 2022 20:45

SSS moet gaan strijden voor 2e of 3e plaats

Met een waslijst aan afwezigen door blessures en griep reist SSS af naar Middelharnis alwaar de strijd om plaats 2 een vervolg krijgt tegen De Jonge Spartaan.

Een flink gewijzigde opstelling van SSS vandaag met op de bank slechts twee van de vijf spelers die vandaag nog geen wedstrijd in de benen hebben. De eerste grote kans is voor SSS maar het schot van Stan de Bruin wordt van de lijn gekopt door oud SSS speler Gerben Prins. Een paar minuten later is het aan de andere kant wel raak en zo kijkt SSS al in de 8e minuut tegen een achterstand aan. De gevaarlijkste SSS aanvaller in de eerste helft is Toby Fasanya maar helaas komt hij eerst een teenlengte te kort om de bal langs de keeper te tikken en even later wordt zijn schot in eerste instantie gered door de keeper en vervolgens krijgt Dennis den Haan zijn voet net niet vol tegen de bal.

Vijf minuten voor rust geeft SSS wel erg makkelijk de 2-0 weg aan De Jonge Spartaan en dit zal ook de ruststand zijn.

In de rust worden Stan de Bruin en Daan Sibrijns vervangen door Jaimy Hamerslag en Kevin de Bie.

Inmiddels hebben de bagageafhandelaars op Schiphol hun werk weer opgepakt en arriveert Edison Warner in Middelharnis. In de tweede helft zet SSS volop druk op de helft van De Jonge Spartaan maar het blijft uitkijken voor de messcherpe counters van de tegenstander maar gelukkig steekt Cas Abbas in een bloedvorm en is hij diverse keren de reddende engel voor SSS. Al snel in de 2e helft (53e minuut) is het een mooie pass van de 16 jarige Antonie Robalo Monteiro, die vandaag zijn basisdebuut maakt, op Tobi Fasanya die op zijn beurt iedereen te snel af is en de bal beheerst langs de uitkomende keeper tikt voor de 2-1.

Inmiddels is Edison Warner in het veld gekomen voor Niels Nederlof en gaat SSS op zoek naar de gelijkmaker. Tot overmaat van ramp moet Tobi Fasanya geblesseerd het veld verlaten en hij wordt vervangen door Rune Hoeve. De verdiende gelijkmaker valt voor SSS in de 90e minuut als een strakke voorzet van Feni Bileti voor de voeten van Dennis den Haan komt en hij zet de 2-2 op het bord.

Heel lang kan SSS hier helaas niet van genieten want een paar minuten later is het De Jonge Spartaan dat de 3-2 binnen tikt. Het Klaaswaalse slotoffensief levert geen doelpunt meer op en zo eindigt deze wedstrijd in een 3-2 nederlaag.

Volgende week staat de laatste derby voor dit seizoen op het programma thuis tegen ’s-Gravendeel.