SSS flink onderuit in Numansdorp

27 augustus 2023 11:00

De jaarlijkse derby tussen SSS en NSVV werd dit jaar gespeeld in Numansdorp. SSS oefende afgelopen week nog thuis tegen 2e klasser DBGC (0-1). In diezelfde afdeling werd NSVV vorig seizoen kampioen en mag zich daarom kersverse 1e klasser noemen.

Na een mooie opkomst van beide teams waarbij de pupillen van NSVV en SSS aan de hand van de spelers het veld opkwamen floot de scheidsrechter om iets na half 3 voor de aftrap.

De wedstrijd begon voor SSS voortvarend. Binnen de minuut kwam de ploeg uit Klaaswaal op een 0-1 voorsprong door een goal van Mark de Bie. NSVV leek van deze bliksemstart niet onder de indruk en had de achterstand binnen 10 minuten omgedraaid in een voorsprong door 2 goals van Sander Backx. De ploeg uit Numandorp zorgde met snel aanvalsspel, waarbij de flanken aan de kant van NSVV voor constante dreiging zorgde, dat SSS achteruit moest. Dit resulteerde er in dat NSVV voor rust de stand op 4-1 kon brengen door goals van Sjoerd Hofstede en Dion van Kralingen.

In het tweede bedrijf was het weer SSS dat als eerste scoorde. Nick Rorijs werkte de vrije trap van Dennis den Haan achter de Numansdorpse doelman en bracht de stand op 4-2. SSS kreeg daarna direct weer het deksel op de neus want wederom Dion van Kralingen bracht 2 minuten na de SSS treffer het verschil weer op 3 goals en prijkte er 5-2 op het bord. De achterstand werd in de 78e minuut voor SSS nog wel wat dragelijker gemaakt doordat Nick Rorijs met goed doorzetten de stand op 5-3 bracht.

Maar wederom 2 minuten later was het weer NSVV via Dion van Kralingen dat de voorsprong uitbreidde naar 6-3. Het slotakkoord was voor Sander Backx die de 7-3 aantekende voor NSVV. Precies na 90 minuten floot de leidsman voor de laatste keer en zorgde deze derby er met 10 goals voor dat het publiek niets te kort kwam, al zal men er in Klaaswaal anders over denken. Het aantekenboekje van trainer Paul Bestebreur zal vandaag niet onaangeroerd zijn geweest. Hoewel op de overwinning van NSVV helemaal niets af te dingen valt, valt er bij SSS nog wel wat aan te scherpen.

SSS gaat zaterdag op bezoek bij promovendus Stellendam dat afgelopen seizoen van de 4e naar de 3e klasse promoveerde. Om 14.30 uur wordt er voor de eerste wedstrijd in de bekercompetitie afgetrapt.