SSS met lege handen in en tegen Stellendam

3 september 2023 10:45

In de bekercompetitie is SSS ingedeeld in een poule met Rozenburg, KMD en Stellendam. Bij die laatste ploeg ging SSS zaterdag 2 september op bezoek.

Op een mooi gelegen hoofdveld omringd door een prachtige bomenrij en een flinke tribune werd de strijd aangegaan tegen de ploeg uit Goeree-Overflakkee. Die ploeg promoveerde afgelopen seizoen door kampioen te worden in de 4e klasse.

In de beginfase leek er voor SSS geen vuiltje aan de lucht. SSS zocht direct de aanval en dat resulteerde al in de 5e minuut in een 0-1 voorsprong. Een afgemeten voorzet van Joshua Nagelhout werd door Stellendam in het eigen doel gekopt, waar het in eerste instantie leek dat Nick Rorijs de goal op zijn naam zou krijgen. In de 9e minuut kwam Stellendam langszij. Zij herpakten zich snel en met veel loopwerk en inzet maakten zij het de verdediging en het middenveld van SSS knap lastig. Al in de 12e minuut had Stellendam de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Een handsbal van Mark de Bie in de 16 meter leidde tot een penalty welke via keeper Sven Scholte en de paal in 2x werd benut.

Stellendam rook dat er meer in zat en kwam veelvuldig voor de goal van Sven Scholte. In de 18e minuut wist diezelfde Scholte een poeier van Stellendam vakkundig te keren. In minuut 24 leek hij weer in actie te moeten komen maar de grote kans ging rakelings voorlangs zijn doel. Na een half uur spelen kwam SSS wat beter in zijn spel. Een fraaie solo in de kleine ruimte van Dennis den Haan, welke koelbloedig door hemzelf werd afgerond leidde tot de gelijkmaker: 2-2. Net voor rust een mooie aanval over een aantal schijven bracht de bal bij Nick Rorijs. Hij rondde deze aanval af, waarbij het de schijn had dat de Stellendamse keeper nog leek te redden, maar de bal hobbelde toch in het doel, 2-3.

Waarbij de Klaaswaalse supporters het idee hadden dat SSS nu de slag te pakken had en wellicht de score uitgebreid kon worden, kwamen zij bedrogen uit. Na rust zakte SSS weer weg. In de 63e minuut werd een cornerbal redelijk ongehinderd bij de 1e paal inkopte door te thuisploeg. De stand was weer gelijkgetrokken tot 3-3. In minuut 70 kwam Stellendam weer op voorsprong. Zij wisten een snelle uitbraak te promoveren tot een doelpunt. In de 77e minuut scoorden zij nogmaals, wederom werd een corner binnen gewerkt, nu bij de 2e paal.

In de resterende tijd probeerde SSS nog een goal te maken, door wat omzettingen te doen, maar dit mocht niet meer baten.

SSS slikt een bittere pil en zal de komende week de bakens moeten verzetten om tegen Rozenburg wel een goed resultaat te kunnen halen.