SSS voorbij Rozenburg

10 september 2023 9:45

In de tweede wedstrijd van de poulefase in de bekercompetitie troffen SSS en Rozenburg elkaar in Klaaswaal.
Onder tropische omstandigheden trokken beide teams ten strijde om nog zicht te houden op de poulewinst nadat beide teams vorige week hun wedstrijd verloren.

Wegens vervanging van het kunstgras op het hoofdveld was vandaag veld 2 het decor van deze wedstrijd.

Scheidrechter Hoogerbrugge floot om 14.30 uur voor de aftrap waarna beide teams op zoek gingen naar de eerste goal. In de 21e minuut kende de leidsman aan SSS een terechte penalty toe nadat Nick Rorijs binnen de 16 meter werd neergehaald. Dennis den Haan benutte de strafschop en zette SSS op 1-0. Ruim 10 minuten later leek Joshua Nagelhout de 2-0 te maken maar zijn vrije schietkans ging hoog over. Waar SSS dacht aan het uitbreiden van de voorsprong kwam Rozenburg 3 minuten voor rust toch langszij en gingen beide teams rusten met een gelijke stand 1-1.

Begin tweede helft was het SSS dat een licht veldoverwicht had. Met dreiging via de flanken was het SSS dat met Marco van Daalen  en Joshua Nagelhout telkens voor gevaar zorgde.

Rond minuut 75 was het Marco van Daalen die met een hoge steekbal Tim van Zetten wist te bereiken, die hem op zijn beurt klaar legde voor Dennis den Haan die de bal in de hoek van het vijandige doel schoot en SSS weer op voorsprong bracht, 2-1.

Dieper in de tweede helft werd de wedstrijd ontsiert door twee rode kaarten, één voor beide teams. De gemoederen laaiden daarna zo ver op dat de scheidsrechter besloot een afkoelingsperiode in te lassen.

Na deze periode besliste SSS de wedstrijd met nog een doelpunt. Een mooi opgezette aanval via de verdediging kwam uiteindelijk uit bij Dennis den Haan die Joshua de diepte in stak, die op zijn beurt een verdediger uitspeelde en Tim van Zetten in staat stelde op het randje van de 16 meter de bal in de benedenhoek te plaatsen en zo de stand op 3-1 zette.

Vlak hierna werd afgefloten en heeft SSS de eerste 3 punten in deze bekerronde binnen. Volgende week speelt SSS de laatste wedstrijd in de bekerpoule uit tegen KMD in Wateringen.