SSS na rust ruim langs CKC

8 oktober 2023 8:45

In de 3e competitieronde treft SSS de ploeg uit Rotterdam, die zijn eerste twee wedstrijden wist te winnen.
Een winstpartij zou voor SSS zeer welkom zijn om aan te haken bij de bovenste plaatsen in deze 3e klasse C.

In het eerste halfuur was het een gelijk opgaande wedstrijd waarbij de kansen voor beide partijen zicht beperkten tot één. Een mooi uitgespeelde aanval van CKC in de 12e minuut kwam niet verder dan op de voeten van keeper Cas Abbas. In de 24e minuut belandde een schot met links van verdediger Mark de Bie op de lat van CKC. Diezelfde de Bie moest in de 35e minuut met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Niels Huizer. Nadat CKC in minuut 38 nog een kopbal op de paal produceerde was het twee minuten later aan de andere kant wel raak. Een voorzet van Joshua Nagelhout werd half vollerend door Dennis den Haan achter keeper Perry Heijser geschoten en zorgde daarmee voor de 1-0 voorsprong voor SSS. Even leek het erop dat CKC nog voor rust gelijk zou maken, doordat zij op korte afstand van het doel een vrije trap mochten nemen na een ongeoorloofde terugspeelbal op Cas Abbas. De vrije trap ging over het doel en zo werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong.

Een klein kwartier na rust kwam SSS op een 2-0 voorsprong. Een prima steekbal van Stan de Bruin bereikte Nick Rorijs. Rorijs wilde de keeper omspelen maar werd binnen de 16 meter onderuit gehaald. Een strafschop voor SSS volgde, die feilloos werd benut door specialist Dennis den Haan.

Een te korte ingooi van CKC kwam in de voeten van Nick Rorijs die er 5 minuten voor tijd 3-0 van maakte en daarmee de wedstrijd besliste. Even daarvoor moest Cas Abbas nog wel handelend optreden om de 2-1 te voorkomen.

In de laatste minuut maakte SSS er nog 4-0 van doordat Dennis den Haan, samen met de ingevallen Daan Sibrijns op de keeper afging. Den Haan koos de makkelijkste oplossing door een tikje opzij te geven waardoor Sibrijns eenvoudig kon binnen tikken.

Waar het na het eerste halfuur er niet op leek dat het een dergelijke uitslag zou worden was SSS vandaag effectiever dan de tegenstander die in de 2e helft enigszins wegzakte.

Na vele maanden van blessureleed maakte Ernesto Figueira Comojo weer zijn rentree bij SSS met een invalbeurt.

Volgende week staat al weer de tweede derby van dit seizoen op het programma. Dan gaat de ploeg van Paul Bestebreur op bezoek bij vv Strijen.