SSS voorbij Strijen en is medekoploper

22 oktober 2023 9:30

De 2e derby voor SSS dit seizoen brengt de Klaaswalenaren naar Strijen. SSS heeft de punten hard nodig om bovenin mee te blijven draaien. Strijen heeft de punten eveneens hard nodig om de onderste regionen te verlaten.

Het begin is aftastend met weinig opwinding voor beide doelen. Het eerste moment van opwinding is gelijk raak als Nick Rorijs in de 21e minuut perfect binnenkopt na een afgemeten voorzet van Daan Sibrijns. Nog geen minuut later staat ook de 0-2  op het scorebord als de bal voor de voeten komt van de mee opgekomen Jaimy Hamerslag en die heeft geen moeite de 0-2 binnen te werken. Dat waren ook de enige momenten van opwinding in de 1e helft en zo bereikt SSS de rust met een 0-2 voorsprong.

De 2e helft is nog maar net bezig of SSS krijgt een vrije trap op een mooie plek. Deze vrije trap, genomen door Dennis den Haan spat uiteen op de paal. Als even later Strijen verder moet met 10 man na 2x geel lijkt de overwinning in zeker voor SSS maar het zou natuurlijk lekker zijn als die derde treffer snel zou vallen. De kansen zijn er legio voor de ploeg van Paul Bestebreur maar die derde treffer lijkt er niet in te willen. Vlak voor tijd valt hij dan toch eindelijk als Frank van der Linden goed doorgaat en de bal uiteindelijk binnen weet te werken. Hierdoor wordt de eindstand van deze derby 0-3 en gaan de punten mee naar Klaaswaal.

SSS meldt zich na deze wedstrijd als medekoploper in deze 3e klasse C, vergezeld van Slikkerveer en Zwarte Pijl. Deze laatste ploeg had hiervoor wel een wedstrijd minder nodig. Strijen blijft steken op de 10e plaats met 3 punten uit 4 wedstrijden.

Volgende week staat voor SSS de wedstrijd uit tegen LMO op het programma. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur. LMO bevindt zich in de middenmoot met 6 punten uit 4 gespeelde wedstrijden.