SSS wint lastige uitwedstrijd bij LMO en pakt koppositie

28 oktober 2023 21:45

SSS speelde vandaag de traditioneel lastige uitwedstrijd bij LMO. Het verschil voorafgaand aan de wedstrijd tussen beide teams bedraagt 3 punten uit 4 gespeelde wedstrijden in het voordeel van de ploeg van Paul Bestebreur.

De beginfase van deze wedstrijd verliep rommelig. Beide teams probeerden waar mogelijk combinaties op te zetten, maar die kwamen veelal niet uit de verf. Na zo’n 15 minuten in de eerste helft kreeg SSS wel meer de overhand en kwam steeds meer bij het doel van LMO. Een soloactie van Dennis den Haan bereikte net niet de mee opgekomen Tim van Zetten en Nick Rorijs zodat de 0-0 bleef staan. In minuut 24 kreeg SSS op zo’n 20 meter van de goal een vrije trap die door Dennis den Haan werd genomen. De bal ging weliswaar langs de muur, maar kwam recht in de handen van de sluitpost van LMO. In de 45e minuut leek SSS op voorsprong te komen maar met de voet voorkwam de keeper van LMO die voorsprong ten koste van een corner. Echter, uit die corner, genomen door Dennis den Haan scoorde de fysieke sterke rechtsback Jaimy Hamerslag met zijn hoofd de 0-1 en bepaalde daarmee tevens de ruststand.

Na rust een min of meer zelfde spelbeeld. SSS had iets meer de overhand. Een schot van Antonie Robalo Monteiro in de 57e minuut in de handen van de keeper en een afzwaaier van Tim van Zetten in minuut 59 die ternauwernood door de keeper overgetikt kon worden waren de voorbode voor de 0-2 die in de 63e minuut werd gescoord door Joshua Nagelhout. Een prachtige aanval die door SSS werd opgezet sneed zowel door het middenveld als door de verdediging van LMO en werd op koele wijze door rechtsbuiten Joshua Nagelhout afgerond. Hiermee leek de zege voor SSS binnen. Toch wist LMO in een slotoffensief de Klaaswaalse supporters nog te laten sidderen door een grote kans hoog over te schieten en een bal op de lat te schieten. Uiteindelijk kon keeper Cas Abbas een clean sheet bijschrijven mede de verdienste van de centrale verdediging Mark de Bie en Feni Bileti geflankeerd door de ijzersterk spelende backs Jaimy Hamerslag en Jasper van de Velde.

Door de uitslagen op de andere velden neemt SSS voorlopig de koppositie in, gevolgd door Overmaas, Zwarte Pijl en FC IJsselmonde.

Zaterdag a.s. speelt SSS de 3e derby van dit seizoen thuis tegen FC Binnenmaas. De aftrap van deze clash is 14.30 uur.