SSS verliest diep in extra tijd van FC Binnenmaas

5 november 2023 9:15

SSS en FC Binnenmaas maakten er zaterdagmiddag aan de Jaap Kosterstraat in Klaaswaal een waar spektakel van.

De wedstrijd was nog meer net op gang of SSS kwam in de 3e minuut al met een man minder op het veld te staan. Spits Nick Rorijs kon na een directe rode kaart het veld verlaten. Met 10 man kon SSS in de eerste helft toch nog diverse keren gevaarlijk worden. Met name de snelle Joshua Nagelhout was een plaag voor de Maasdammers. Dit leidde zelfs in de 25e minuut tot een 1-0 voorsprong voor SSS. Met een splijtende pass bereikte Dennis den Haan zijn aanvalscollega Nagelhout. Die bracht de bal voor het doel waar Frank van der Linden al glijdend de 1-0 aantekende. Met deze stand bereikt beide teams de rust.

Na rust kwam FC Binnenmaas direct op gelijke hoogte. Voor SSS te vroeg, maar voor FC Binnenmaas nog genoeg tijd om de overwinning als nog binnen te halen. Toch was het weer SSS dat in de 75e minuut op voorsprong komt doordat een als voorzet bedoelde bal van Nagelhout tegen de binnenkant van de paal achter de doelman van FC Binnenmaas waait. Net daarvoor miste FC Binnenmaas nog een grote kans op de gelijkmaker maar schoot hoog over. Ook SSS kreeg direct daarvoor nog een grote kans maar de goed terug gekopte cornerbal van Dennis den Haan door Mark de Bie werd door Tim van Zetten over het doel gewerkt.

De supporters van beide teams werden in deze de wedstrijd meegesleept in een enerverende slotfase. In de 88e en 89e minuut was het SSS keeper Cas Abbas die de thuisploeg op de been hield door 2 formidabele reddingen. De laatste redding leverde voor FC Binnenmaas een corner op waaruit de gelijk maker werd gescoord. FC Binnenmaas wilde meer en kreeg ook meer. In de absolute slotseconden van de wedstrijd maakte de bezoekers er 2-3 van. SSS restte nog een cornerbal om de stand nog gelijk te trekken, maar die leverde niets meer op.

Zo moet SSS even pas op de plaats maken en neemt het na deze wedstrijd de 3e plaats in. Volgende week gaat SSS op bezoek bij Zwarte Pijl, die verrassend met 3-0 onderuit ging bij CKC.