SSS VR2 wint in extra tijd van koploper VVAC VR1

12 november 2023 9:00

Op deze koude middag met af en toe een zonnetje zijn de dames er weer klaar voor om lekker te voetballen. Eens kijken of SSS die 10e staat kan winnen van VVAC die op het moment de koploper is in de competitie.

VVAC begint met de aftrap, de bal werd gelijk voorwaarts gespeeld op de rechtsbuiten die Naijib vooraf de gevaarlijkste speelster vond. We zijn begonnen!! In de 2e minuut onderschept Lianne de bal waaruit een goede aanval komt die voorlangs schiet. Zeker de eerste 5 minuten is SSS meer aan de bal. In de 13e minuut vinden er mooie tiktakjes met de hak in de frontlinie plaats van Lianne en Janita. Naast wat kleine kansen voor beide teams gaat het best gelijk op. In de 30e minuut wordt er door VVAC op Angèl geschoten, deze houdt ze tegen en de rebound ook. Wat goed gekeept. In de 42e minuut schiet Evi de bal, de hele bank zag hem erin gaan maar het zat niet mee en belandde de bal op de lat. Vlak voor rust wordt Janita onderuitgehaald net buiten de 16 meter. De vrij trap neemt Janita zelf, met een goed schot gaat de bal rechts de bovenhoek in. Hierna fluit de scheids af. Ruststand 1-0.

Start 2e helft. Een nieuw record voor de verzorgster Chantal, ze komt pas in actie na 51 minuten. Dit is voor Angèl, een speelster loopt door op haar en belanden samen op de grond. In de 56e minuut maakt Lianne een mooie actie en mag zo doorlopen via de zijkant richting het doel, alleen is er niemand voor het doel om de voorzet erin te schieten. In de 64e minuut speelt Larissa een goede bal op Evi, die helaas in het zijnet belandt. Hierna speelt Evi een mooie voorzet op Janita die gelijk kan uithalen maar dat niet doet en kapt. De bal wordt weggeschoten net buiten de 16, waar Romy klaar staat om de bal te schieten alleen gaat deze over. In de 73e minuut vindt de eerste wissel plaats. Eline komt van het veld af en Lisette komt erin, na wat verschuivingen wordt het spel hervat. Hierna is VVAC veel in de aanval, ze willen hier punten pakken en dat is te merken in de laatste 15 minuten van de wedstrijd. Dankzij hun vechtlust valt de 1-1, maar de vrouwen van SSS laten hun koppies niet hangen en vechten door zoals ze dat al de hele wedstrijd doen. Na wat kleine kansen vindt er weer een wissel plaats. Larissa komt eraf voor Jesca in de 86e minuut. Nu gaan beide teams vechten voor de 3 punten. Met een kans in de 87e minuut van Lianne die de bal speelt op Evi en Lisette maar deze net te hard is en in de handen van de keeper komt. In de 88e minuut maakt Demi een prachtige noodzakelijke sliding. De laatste aanval in de reguliere speeltijd, Lianne speelt de bal op Lisette die de bal met een hakje geeft aan Janita maar helaas net naast schiet. We gaan de blessuretijd in. De laatste corner voor SSS, deze wordt genomen door Romy, hij gaat voor het doel langs en Lisette loopt ertegenaan. 2-1. De scheids laat het spel nog even doorgaan maar zodra de scheids affluit rennen de meiden van SSS het veld in. De eerste 3 punten en dat nog wel tegen de koploper. De 3 punten zijn dik verdient voor de meiden van SSS, ze hebben gestreden voor en met elkaar. Met deze 3 punten stijgen de meiden naar  plaats 9 op de ranglijst in de competitie. Op naar een vrij weekendje komend weekend.