SSS-Overmaas: twee strafschoppen bepalen de eindstand

19 november 2023 11:00

Op een kletsnat sportpark ontving SSS het Rotterdamse Overmaas, de club die op 5 maanden na even oud is als de club uit Klaaswaal.
Beide clubs dingen mee om de bovenste plaatsen. Het verschil op de ranglijst vooraf bedraagt slechts één punt in het voordeel van Overmaas.

De intenties van Overmaas waren vanaf het begin duidelijk. Met veel beweging en een hoog tempo proberen om snel het verschil te maken. In de eerste 20 minuten kwam SSS er dan ook nauwelijks aan te pas en was het Overmaas wat de klok sloeg. Al in de 3e minuut kopte Overmaas een bal op de paal, in minuut 12 werkte Overmaas een kans over het doel van Cas Abbas. Pas in de 21e minuut kon SSS gevaarlijk worden door middel van een uitbraak via Dennis den Haan. Hij kreeg de vrije doortocht en ging alleen op keeper Ebubekir af, maar schoot helaas voor SSS naast de goal. Twee minuten later kopte Mark de Bie een voorzet net naast het doel. Net toen SSS wat meer grip kreeg op de wedstrijd kreeg SSS een strafschop tegen door matig uitverdedigend werk. Waar SSS eruit dacht te komen kreeg Overmaas de bal in de voeten geschoven. Een snelle doortocht werd in de 16 meter onreglementair tot een halt geroepen. De daaruit volgende penalty werd door Ubke Arslan in de 33e minuut meedogenloos in de kruising geramd. Kort voor rust leek Overmaas op 2-0 te kunnen komen, maar de paal was in dit geval de sta-in-de-weg. Ook de prima keepende Cas Abbas zorgde er voor dat Overmaas de score niet kon uitbreiden.

Na rust een ander speelbeeld. Met de wind in de rug kwam SSS veel beter voor de dag. De ploeg van Paul Bestebreur kwam steeds meer te spelen op de helft van Overmaas. De goed keepende Ebubekir voorkwam dat SSS snel de gelijkmaker kon maken. In de 64e minuut kopte Niels Huizer een afgeslagen corner op het dak van het doel. Feni Bileti testte even later de lat en Mark de Bie miste een grote kans. Toch kwam de gelijkmaker op het bord. Frank van der Linden werd binnen de 16 meter onderuit gehaald. Hierdoor kreeg ook SSS een strafschop die zoals zo vaak werd benut door Dennis den Haan. SSS haalde bal daarna snel op en wilde meer dan een punt. In de resterende 10 minuten werd door beide teams nog van alles geprobeerd om 3 punten te kunnen krijgen, maar het leverde geen goals meer op.

Zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel als gevolg van twee benutte strafschoppen.