SSS laat 2 punten liggen bij FC IJsselmonde

26 november 2023 10:00

Drie punten verschil op de ranglijst in het voordeel van FC IJsselmonde was voorafgaand aan de wedstrijd het plaatje. SSS kan een winstpartij goed gebruiken om zich weer serieus bovenin te kunnen melden, maar ook FC IJsselmonde houdt graag de 3 punten in huis om de gedeelde koppositie te kunnen handhaven.

Al nu 3 minuten keek SSS tegen een achterstand aan doordat een van richting veranderd schot achter Sven Scholte in het net verdween. SSS kon vanaf dat moment in de achtervolging. Dat leverde in de7e minuut een vrij trap op die door Dennis den Haan goed werd genomen, maar ook goed door de keeper van FC IJsselmonde werd verwerkt. Ook FC IJsselmonde kwam er een aantal keren gevaarlijk uit, maar wist er geen 2e goal bij te maken. Stukje bij beetje kwam SSS meer aan de bal en kon het FC IJsselmonde wat meer terugdringen op eigen helft. In de 28e minuut kwam daar dan de 1-1-, gemaakt door Frank van der Linden. Begrijpelijkerwijs veel discussie over deze goal. Een diepe bal op van Van der Linden werd door hem over de keeper getikt en met een stuit ging deze richting de doellijn. De verdediger van FC IJsselmonde haalde de bal wel of niet voor doellijn weg, dat was de grote vraag. De scheidsrechter was zeer gedecideerd en wees naar de middenstip. Antonie Robalo Monteiro had daarna voor rust de grootste kans om SSS op voorsprong te brengen maar hij strandde één op één op de keeper. Voor rust werd nog een vrije trap van Feni Bileti uit het doel van FC IJsselmonde geranseld.

In de tweede helft probeerde SSS waar het kon de druk op te voeren, maar moest het wel uitkijken voor de vleugelspitsen van FC IJsselmonde. De grootste kans voor SSS kwam in minuut 80 als de bal vanuit de lucht op de slof wordt genomen door Tim van Zetten. Helaas voor hem en SSS stond een verdediger op doellijn die SSS van een voorsprong afhield. In de laatste minuten van de wedstrijd zorgde de goed keepende Sven Scholte met twee reddingen nog dat een tegengoal kon worden voorkomen.

Zo eindigde de westrijd in een gelijkspel, maar had SSS uiteindelijk met meer punten naar huis kunnen gaan dan met dit ene punt.

Na de uitslagen op de andere velden staan nu de eerste 7 ploegen binnen een marge van 3 punten van elkaar. Zaterdag 2 december gaat de competititie verder met een thuiswedstrijd tegen sv Charlois dat de punten moest laten aan CKC door een verlies van 1-2. Sv Charlois bevindt zich op de voorlaatste plaats.