SSS laat sv Charlois drie keer langszij komen maar trekt aan het langste eind

3 december 2023 10:45

De laatste thuiswedstrijd van 2023 staat vandaag op het programma. De tegenstander is het Rotterdamse sv Charlois.

Om bovenin de ranglijst mee te blijven draaien is winst voor SSS noodzakelijk en dat moet dan gebeuren zonder een aantal geblesseerde, geschorste en weekendje weg zijnde spelers. Na een aftastende fase van beide kanten is de eerste serieuze kans in de 13e minuut voor SSS als Joshua Nagelhout de bal klaarlegt voor Dennis den Haan maar de keeper redt.

In de 24e minuut is het Dennis den Haan die de bal voorzet en met een subtiele voetbeweging is het Frank van der Linden die de 1-0 op het bord zet.

Charlois biedt prima weerstand aan SSS en in de 31e minuut snijden ze door de SSS verdediging heen en staat de 1-1 op het bord.

Een minuut later krijgt SSS een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied en het is Dennis den Haan die de bal keihard bij de eerste paal in het dak van het doel knalt voor de 2-1.

Direct vanaf de aftrap is het Charlois dat van grote afstand de 2-2 binnenschiet. Even later een grote kans voor Charlois maar in plaats van een hoek uit te kiezen schiet Charlois de bal recht op keeper Sven Scholte. Ruststand 2-2.

Na een kwartier in de 2e helft is er een gevaarlijke situatie in het strafschopgebied van Charlois en opeens komt de bal voor de voet van Joshua Nagelhout, die twijfelt geen seconde en haalt uit: 3-2. Ook deze keer kan SSS niet heel lang van de voorsprong genieten en scoort Charlois de 3-3.

Een minuut of 10 later een prima counter van SSS en is het Joshua Nagelhout de SSS wederom op voorsprong schiet. Er volgen kansen voor beide teams. In de 90e minuut komt aan alle onzekerheid een einde als Joshua Nagelhout de bal panklaar legt zodat Dennis den Haan die de 5-3 eindstand op het bord kan zetten.

Door deze overwinning klimt SSS op naar de 4e plaats op de ranglijst. In deze 3e klasse C is het dringen om de bovenste plaatsen. Het verschil tussen de nummer 1 en nummer 6 op de ranglijst bedraagt slechts 3 punten. Volgende week vervolgd SSS de competitie met een uitwedstrijd tegen Lekkerkerk. Deze ploeg bevindt zich op de 11e plaats met 7 punten uit 9 gespeelde wedstrijden.